Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Aπρίλιος 2020  (Αναγνώστηκε 18637 φορές)

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Aπρίλιος 2020
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:36:49 πμ »
Γι αυτό είπα να το δοκιμάσω φίλε. Οπτικά είναι όμορφο από κοντά. Χωρίς να ξέρω πολλά από ήχο ....σε σχέση με όλα τα προηγούμενα σκάφη που έχω κάνει μου φαίνεται ότι αυτό δίνει έναν πολύ πιο ξεκάθαρο και οξυ ήχο όταν το κουδουνίζω με το δάχτυλο. Κάτι σαν πιο κρυσταλινο ήχο...Αλλά είπαμε άσχετος είμαι με αυτά τα θέματα. Θα δείξει παρακάτω....

oscar

• Sr. Member
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:41:21 πμ »
Μου τελειώνει η χαρτοταινία και άνοιξα το 1ο απόθεμα ασφαλείας σε χαρτοταινιες  3αρες. Τώρα μένει μονο ακόμα ένα κουτί γεμάτο και αγχωνομαι
:)

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Α, πουλάκι μου εσύ τις μάζεψες όλες.  :021:
Πήγα σήμερα σε γνωστή αλυσίδα σουπερ μαρκετ να πάρω κάποια πράγματα, μεταξύ αυτών και χαρτοταινία. Μέχρι προχθές είχα δει ότι είχε, και σήμερα είχαν πάρει μέχρι και το καρτελάκι με την τιμή.  :banghead:

oscar

• Sr. Member
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:46:27 πμ »
Γι αυτό είπα να το δοκιμάσω φίλε. Οπτικά είναι όμορφο από κοντά. Χωρίς να ξέρω πολλά από ήχο ....σε σχέση με όλα τα προηγούμενα σκάφη που έχω κάνει μου φαίνεται ότι αυτό δίνει έναν πολύ πιο ξεκάθαρο και οξυ ήχο όταν το κουδουνίζω με το δάχτυλο. Κάτι σαν πιο κρυσταλινο ήχο...Αλλά είπαμε άσχετος είμαι με αυτά τα θέματα. Θα δείξει παρακάτω....
Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς. Με το καλό λοιπόν να γλυκολαλήσει !!!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 09, 2020, 06:10:26 πμ »
Ονειρεμένο σκάφος !  Αψογηεργασία ! 

πρωί , πρωί , το βλέπω και μου φτιάχνει τη διάθεση !

Μπράβο Γιάννη !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 09, 2020, 07:49:21 πμ »

γιαννη ωραια πραγματα!
τα φιλετα (ασπρο καφε ) ετοιμα δεν τα πηρες οπως ειδα στη φωτο, τα πηρες ομως μικρες λουριδες ή πηρες μεγαλο καπλαμα ασπρο μεγαλο καφε και τα εκοψες μικρα ;

να να, και αλλος στη παρεα με τη χαρτοταινια...
το λοιπο μανωλη, παμε ριφιφι στο εργαστηρι του μητσαρα να σηκωσουμε 2 καφασια χαρτοταινια, την καρυδια που του χει μεινει (αυτη δεν εχει μεινει πολυ οποτε εχει λιγο βαρος). μηπως παρουμε και το ζιγκ, μου γυαλισε  ;D

θα διαφυγουμε με το τρικυκλο που χει απ εξω {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 09, 2020, 09:52:47 πμ »
να να, και αλλος στη παρεα με τη χαρτοταινια...το λοιπο μανωλη, παμε ριφιφι στο εργαστηρι του μητσαρα να σηκωσουμε 2 καφασια χαρτοταινια, την καρυδια που του χει μεινει (αυτη δεν εχει μεινει πολυ οποτε εχει λιγο βαρος). μηπως παρουμε και το ζιγκ, μου γυαλισε  ;D  θα διαφυγουμε με το τρικυκλο που χει απ εξω {celebrate015}

Όλα θα μπορούσα να τα δεχτώ αλλά όχι και να μου πάρεις το τρίκυκλο!!
Θα αμολήσω τα σκυλιά. {celebrate018} {celebrate018}
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:19:50 μμ »
Το ξύλο είναι δαμασκηνιά από τον Καύκασο.
Και δεν είναι μόνο η ονειρεμένη κατασκευή!
Μας πετάς και μια ονομασία προέλευσης και μας αφήνεις παραμυθιασμένους!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:37:36 μμ »
Το ξύλο είναι δαμασκηνιά από τον Καύκασο.
Και δεν είναι μόνο η ονειρεμένη κατασκευή!
Μας πετάς και μια ονομασία προέλευσης και μας αφήνεις παραμυθιασμένους!

έχω και γω κρατημένο έναν κορμό από δαμασκηνιά (την κόκκινη την καλλωπιστική).Δεν βγάζει κολάτζα αλλά μόνο ντούγιες. Είναι το κόκκινο δέντρο με τα κόκκινα σχεδόν μωβ φύλα. Κοντεύουν τώρα 4 χρόνια που το έκοψα και το φυλάω για μπουζούκι. Παρόμοια υφή. Όταν το έκοψα ήταν κόκκινο σχεδόν σα μπουμπίγκα (για αυτό με ξετρέλανε), όσο όμως ξεραινόταν ο κορμός άνοιγε το χρώμα και τώρα μοιάζει με πιο κοκκινωπή κερασιά. Έχω κρατημένη να ξεραίνεται και μία βερυκοκιά 2,5 χρόνια.
Και τα 2 τα ξύλα τα φυλάω στο εξοχικό μακριά από την άλλη τη ξυλεία μην τυχόν μπει σάρακας κια από αυτά στα άλλα τα ξύλα και φαγωθεί και αυτή σαν μια καρυδιά που είχα κρατήσει και δεν θυμάμαι από ποιόν. ;D {celebrate018}

Γιάννη, όντως πολύ όμορφο το σκάφος. Τώρα το είδα. μου έιχε ξεφύγει και γύρισα να το δω με την αναφορά του Στέργιου για την δαμασκηνιά.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:39:33 μμ »

Τα φυλάω στο εξοχικό ...

Που είπες ότι είναι το εξοχικό;  ;D
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:42:10 μμ »
Στην Αρτέμιδα Παναγιώτη.
Τώρα με τον κορονοϊό δεν μπορούμε να παμε ούτε για Πάσχα.
Δημήτρης Σ.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 09, 2020, 12:43:47 μμ »
ελα με ενα β6 για μονιμη κατοικια και παμε ολοι εκδρομη στη καροτσα στο τρικυκλο να σουβλισουμε το αμνοεριφιο {celebrate018}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 09, 2020, 01:50:32 μμ »
Συνέχεια.....
Σχεδιάστηκε και κόπηκε η κολάντζα...Μπήκε τετραπλό φιλετάκι γύρω γύρω....Με δυσκόλεψε λίγο άλλα με τόσο χρόνο που έχουμε αυτές τις μέρες ... το κατάφερα. Το σκάφος τρίφτηκε μέχρι 320 αυτή τη στιγμή κι όσο το τρίβεις τόσο ομορφαίνει η όψη του και τα χρώματα της δαμασκηνιάς.
Super αγόρι μου !!!!!

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 09, 2020, 04:32:23 μμ »

γιαννη ωραια πραγματα!
τα φιλετα (ασπρο καφε ) ετοιμα δεν τα πηρες οπως ειδα στη φωτο, τα πηρες ομως μικρες λουριδες ή πηρες μεγαλο καπλαμα ασπρο μεγαλο καφε και τα εκοψες μικρα ;

να να, και αλλος στη παρεα με τη χαρτοταινια...
το λοιπο μανωλη, παμε ριφιφι στο εργαστηρι του μητσαρα να σηκωσουμε 2 καφασια χαρτοταινια, την καρυδια που του χει μεινει (αυτη δεν εχει μεινει πολυ οποτε εχει λιγο βαρος). μηπως παρουμε και το ζιγκ, μου γυαλισε  ;D

θα διαφυγουμε με το τρικυκλο που χει απ εξω {celebrate015}

Στελάρα σ’ ευχαριστώ ....Έτοιμα τα πήρα τα φιλετάκια από Σοφιανό. Δεν το έχω τολμήσει ακόμη να κόψω εγώ φιλέτα από καπλαμά.

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 09, 2020, 04:55:49 μμ »
Ιωσηφ,Στεργιο,Δημήτρη ,Κώστα....να είστε όλοι καλά .Ευχαριστω πολύ. Για τη δαμασκηνιά λίγα λόγια...Το ξύλο έχει διάφορες αποχρώσεις απ ότι είδα κι εγώ...Αν πετύχεις το κομμάτι με το έντονο κοκκινωπό χρώμα είναι χάρμα οφθαλμών. Δύσκολο να πετύχεις μεγάλο κομμάτι με τόσο έντονα νερά και χωρίς να είναι μέσα γεμάτο με τρύπες από έντομα και σκουληκάκια . Εγώ το πήρα από κάποιον που όντως φτιάχνει κεμετζεδες και ασχολείται με ξυλεία κάπου στον Καύκασο...Φέρνει κατά διαστήματα στην Αθήνα κάποια κομμάτια ξυλείας αλλά επειδή δεν κάνει επαγγελματικό εμπόριο ξυλείας έχει αρκετό κόστος σε μεταφορικά το οποίο είναι και πρόβλημα. Έχω παρει και Καρύδια , Αγριοαχλαδια , και Μουριά για να τα δοκιμάσω ...όταν ο φίλος μου ο George 45 αποφασίσει να τα κόψει με την κορδέλα του....Εγώ βέβαια έχω μείνει ήσυχος ότι τα ξύλα είναι εκεί και μου τα προσέχει...Εκτός αν έχουν εισβάλει τίποτα περίεργοι τύποι που κυκλοφορούν τελευταία με τρίκυκλο και τα φόρτωσαν...ι :character0029:

oscar

• Sr. Member
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 09, 2020, 07:05:14 μμ »

Δεν το έχω τολμήσει ακόμη να κόψω εγώ φιλέτα από καπλαμά.

Φτιαχνεις  τέτοιες σκαφαρες και δεν τολμάς να κόψεις καπλαμα σε φιλέτα. Μαλλον μας κανεις πλάκα.
Είναι πολύ πιο ευκολο απο όσο φαντάζεσαι.

Tags: