δικαίως αγανακτείς - ψύχραιμος φαίνεσαι δηλαδή αλλά εγώ θα αγανακτούσα

δεν έχω ακριβώς ίδια εμπειρία, αλλά αφού το θέμα είναι για αγορές από το ebay να πω και το δικό μου: έχω συγχυστεί πολλές φορές με το ebay, με τέτοια κόλπα όπως το να βάζει ΦΠΑ και στα μεταφορικά για τον αγοραστή. Έχει όμως κι άλλα "κόλπα" για τους πωλητές.
Για χρόνια πουλούσα διάφορα πράγματα (και όργανα) - αλλά έχω σταματήσει πια, επειδή - για να αρχίσουμε - παίρνει προμήθεια και από τα μεταφορικά (π.χ. πουλάς κάτι 10 ευρώ και τα μεταφορικά είναι 15, θα δώσεις προμήθεια 10% στο σύνολο 10+15=25*10% = 2,5 ευρώ αντί για 1). Και καλά να σου χρεώνει προμήθεια επειδή χρησιμοποιείς την πλατφόρμα για να πάρεις τα 10, με τα μεταφορικά τι δουλειά έχει να ζητάει λεφτά ? αν μάλιστα στέλνεις π.χ. Αυστραλία είναι αλμυρούτσικο. Ο πωλητής αναλαμβάνει και το κόστος και τη δουλειά που ενδεχομένως χρειάζεται (π.χ. συσκευασία, ομαδική αποστολή κτλ.), το ebay δεν συμμετέχει κατά κανέναν τρόπο.
Το δεύτερο που με νευριάζει είναι ότι ενθαρρύνει συναλλαγές μέσω paypal, σε σημείο διάφοροι πωλητές (από Κίνα κυρίως) να δέχονται συναλλαγές μόνο μέσω paypal. Για όσους δεν το ξέρουν, οι δυο εταιρείες είναι .. μία (δεν θυμάμαι αν το ebay ανήκει στην paypal ή η paypal στο ebay, νομίζω το δεύτερο). Έτσι παίρνει προμήθεια και από τρίτο δρόμο, αφού οι υπηρεσίες του paypal όχι μόνο χρεώνονται (με ~ 4% τότε αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον αν το χρησιμοποιείς συστηματικά) αλλά έχει και όριο συναλλαγών, αλλιώς θέλει επιβεβαίωση επαγγελματικής υπόστασης, τιμολόγια κτλ. Αυτό μάλιστα το 4% μπαίνει επίσης στο σύνολο (μαζί με μεταφορικά) αυξάνοντας το κόστος για τον αγοραστή (αφού εκεί θα μετακυλιστεί) και κάνοντας ουσιαστικά την αγγελία ακριβότερη χωρίς να υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε απολαβή για τον πωλητή - αντιθέτως είναι καραμπινάτο αντικίνητρο. Για το ebay βέβαια υπάρχει κέρδος από παντού. Χα. Ο παράδεισος του μεσάζοντα.
Δεν ξέρω, για μένα έχει τελειώσει το ebay σαν πηγή αγαθών, τουλάχιστον στην οργανοποιία. Κάποτε έβρισκα κανένα σετ καλών κλειδιών, καμιά πατούρα, κανένα φιλετάκι όμορφο αλλά τώρα είναι τόσο "ζάρι" που δεν μπορείς (εγώ τουλάχιστον) να εκτιμήσεις κόστος γρήγορα και ασφαλώς. Οπότε περιορίζομαι σε ό,τι έχει η εντόπια αγορά, ας είναι καλά ο Μαυρομουστάκης για μας εδώ στη "νύφη του Θερμαϊκού" (*)
σύμφωνα με γνωστό συγγραφέα της πόλης, αυτή η χαριτωμενιά πρέπει να γίνει "νυφίτσα του Θερμαϊκού"