Αποστολέας Θέμα: Πλάτανος  (Αναγνώστηκε 13496 φορές)

Κοῦρος

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.035
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Πλάτανος
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 07:57:02 μμ »
Κώστα,
δε νομίζω να είναι πλάτανος το ξύλο των φιγούρων.

ουσακ

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 76
Απ: Πλάτανος
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 03:42:48 πμ »
γειά σας φίλοι, μόλις τώρα διάβασα το άρθρο. καταπληκτικό. ο πλάτανος όντως είναι πολύ όμορφο ξύλο και αρκετά σκληρό. κάποιοι το χρησιμοποιούν κατά κόρον. είναι λάθος όμως να το μπερδεύουμε με το σφενδάμι που στην πραγματικότητα είναι η αρσενική οξυά. και φίλε μου οι φωτό είναι όντως πλατάνι.

Κοῦρος

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.035
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: Πλάτανος
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 12:09:16 πμ »
........................  είναι λάθος όμως να το μπερδεύουμε με το σφενδάμι που στην πραγματικότητα είναι η αρσενική οξυά. και φίλε μου οι φωτό είναι όντως πλατάνι.

Φίλε ουσάκ,
νομίζω ότι κάνεις λάθος ότι το σφενδάμι (Acer Pseudoplatanus ή Acer Platanoides) είναι αρσενική οξυά. Είναι εντελώς ξεχωριστό είδος που δεν ανήκει καν στο γένος της λεγόμενης δασικής οξυάς (Fagus Silvatica S.) που είναι το μοναδικό είδος που φυτρώνει σε όλη των Ευρώπη και υπάρχει (ελληνική ή εισαγόμενη συνήθως από Ρουμανία ή Γερμανία) στα διάφορα ξυλεμπορικά.


Tags: