Λοιπόν τελικά ήπια μπύρα. Μια πολύ ωραία μαυρη (ακούς Στέλιο;; ). Πρώτες εντυπώσεις.
Κούρδισμα Ντο Σολ Ντο με χορδές μπουζουκιού.
Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το πρωτο ηχόχρωμα. Το action που λένε και οι φίλοι μου οι κιθαρίστες είναι ψηλά. Χωρίς να το μετρήσω το υπολογίζω στα 3 χιλιοστά στο 12ο ταστο. Ο καβαλάρης ειναι για να κατέβει αλλά πιο μετά. Προς το παρόν το αφήνω έτσι να δω πως θα συμπεριφερθει το μανικο αλλά και το καπακι. Θα δοκιμασω να το κουρδισω σε Ρε Λα Ρε. Το οργανο έχει όγκο και δυνατά μπάσα. Η διπλή μπουργανα βαράει και το καταλαβαίνεις για τα καλά.
Αφού το δουλέψω έτσι κάνα 2 βδομάδες και δω ότι δεν έχουμε τίποτα τρανταχτες αλλαγές θα χαμηλώσω τον καβαλάρη.
Άλλες διορθώσεις:
Το πάνω κόκκαλο θέλει σήκωμα. Μου βγήκε χαμηλό και τασταρει στις ελεύθερες. Το σήκωσα προσωρινά με χαρτακι από κάτω, αλλά όταν ξαναπάει εργαστηριο θα κολληθεί καπλαμαδακι κάτω από το κόκκαλο.
Οι χορδές σε 2 θέσεις, από κακό υπολογισμό ακουμπάνε στο ξύλο του καραολου. Θα πρέπει να μεγαλώσω λίγο το αυλάκι και να ξαλουστραρω επομενως τοπικά το καραολο.
Η 72αρα κλίμακα λίγο με δυσκολεύει. Μεγάλες αποστάσεις και στα πιο πιο μεγάλα ανοίγματα ζοριζει.
Το μανικο μου κάνει λίγο χοντρό στο χέρι αλλά μάλλον δεν το πειράζω. Φοβάμαι τις τάσεις των χορδών.
Γενικά το οργανο βγήκε βαρύ. Μεγάλο σκάφος βαρύ μανικο (κάστανια, βεγκε μουριά).
Ο καβαλάρης παρόλο που ο ήχος φαίνεται να πηγαινει ενταξει, όταν ξαναπάει εργαστήριο θα ελαφρύνει λίγο ακόμα, θα τριφτει για φινίρισμα και θα περαστεί γομαλακα.
Γενικό συμπέρασμα. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ήχο δεν ανεβάζω ακόμα. Θέλω να δω πως θα πάει πρωτα. Πάντως ο γιος μου ο μεγάλος όντας κιθαρίστας λίγο που έπαιξε του άρεσαν τα μπάσα του. Ψήνεται για να φτιάξουμε ακουστικό μπάσο.