Μανο αυτοι οι χορδοστατες πρεπει να ειναι για hollow body τζαζοκίθαρα.Οχι οτι δεν κανουν για manouche.Οταν επιστρεψω στη βαση μου μετα τις διακοπες θα ψαξω καλυτερα και αν δε βρω ισως μου στειλεις εφοσον διαθετεις το ενα.
Τωρα,την τσακιση την κανεις πριν ενωσεις τα δυο μισα εννοειται,στο μισο κομματι μονο , εκει που θα πατησει στο καπακι δεν λυγιζεις.Τωρα το πόσο ειναι σχετικο.εγω δεν εδωσα πολυ και ενισχυσα τα μπασα ετσι και συμπεριφερεται οπως τις σημερινες που ειναι με θόλο απ οτι καταλαβα απ αυτα που ελεγε ο Αδωνις.Με την εντονη τσακιση πετυχαινεις να φευγει ο ηχος μπροστα ,οι μουσικοι που ειναι διπλα σου μπορει να μην σ ακουνε αλλα αυτοι που ναι μπροστα σου εστω και μακρια σ ακουνε καμπανα.Εχουν πιο δυνατο ηχο,που ηταν το ζητουμενο της εποχης τοτε αλλα πιο οξυ και σκληρο και πασχουν απο χαμηλες,ειδικα οι manouche με oval hole που εχουν και 4 καμαρια.
λοιπόν απ' ό,τι φαίνεται θα μας καθοδηγήσεις όλους (εμάς τους ενδιαφερόμενους, ένας - ένας ξεμυτίζουν

) αν και όταν έρθει η ώρα...
αν το αποφασίσεις στείλε δ/νση να στο στείλω (tailpiece)
Χρήστο ωραία η κιθάρα.
Πρίν από κανα 2 χρόνια είχα ψαχτεί και εγώ λίγο, ακαδημαϊκά μόνο, για μια τέτοια κιθάρα.
Είχα βρει σχέδια στο ιντερνετ. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα μάλλον πρόκειται για την ίδια κιθάρα.
Είπα να τα ανεβάσω για όποιον θέλει να ρίξει μια παραπάνω ματιά αλλά δυστυχώς είναι το αρχείο μεγάλο και δεν ανεβαίνει. Ας μου στείλει όποιος θέλει το email του να το στείλω.
Δημήτρη είμαι ενδιαφερόμενος. Αλλά επειδή θα είναι κι άλλοι βάλτο καλύτερα στο Onedrive και δώσε μας το link.
Χρήστο αν θέλεις βάλε καμια φώτο από το εσωτερικό του καπακιού.
προστίθεμαι στους ενδιαφερόμενους που έλεγα