Αποστολέας Θέμα: προβλημα με ρουτερ  (Αναγνώστηκε 273 φορές)

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
προβλημα με ρουτερ
« στις: Μάιος 08, 2019, 05:21:53 μμ »
Καλησπερα παιδια.
Ναι,παλι,εχω προβλημα με το ρουτερ παλι. (επιτηδες εβαλα το παλι 2 φορες,γιατι..παλι βαρεθηκα,παλι..)
Λοιπον.Το γεγονωτο εχει ως εξεις.
Το ρουτερ ΔΕΝ μου εχει πεσει ποτε,ΔΕΝ εχει δουλεψει παρα πολυ,ΔΕΝ εχει κοψει ξυλα σκληρα σαν τσιμεντο.
Το παρατηρησα πρωτα σε κοπτικο με ρουλεμαν στην ακρη σαν και αυτο

και αργοτερα ειδα οτι συμβαινει σε ΟΛΑ τα κοπτικα,σε ΟΛΑ τα κολετ,γυρναει λιγο περιεργα.Οπως δηλαδη οταν πεσει κατο ενα τρυπανι.
Πηγα σε μηχανουργειο και με ρολοι γραφιτη μετρισα τον αξωνα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ εκει που ειναι κονικος για να σφιγκει το κολετ,και ΔΕΝ χανει καθολου.
Οτι εχω βαλει,απο κοπτικα ΚΑΙ αριδες τριπανιου,γυρνανε ετσι φαλτσα(μαλιστα μετρισα και ενα κοπτικο στον τορνο και ειναι ισιο).
Με αριδα (λογο μεγαλυτερου μηκους) παρατηρησα οτι ΕΧΕΙ καποιες ανοχες και μπορω να την παιζω κανα χιλιοστο προς ΟΛΕΣ τις μεριες.
Μηλησα με το εξουσιοδοτιμενο τμημα σερβις της σταγιερ και μου ειπαν οτι αυτες οι ανοχες ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν.
Ο μαστωρας μου ειπε πως αφου ο αξωνας ειναι ισιος,να μην το στειλω γιατι δεν εχει κατι να ελεγξει.
Στην αρχη ειπα θα ειναι το κολετ παρακεντρο κτλ και μαλον δεν θα το καταλαβα απο την αρχη,αφου ειναι ελαχιστα δουλεμενο.
Αλλα ολα τα κολετ παρακεντρα?
εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να σημβαινει η κανα κολπο μπας και βγαλω ακρη τι γινετε?
Δηλαδη θα μου στριψει καμια βιδα..καινουργιο ρουτερ,παιρνει κολετ 1/2" δουλεμενο ελαχιστα,δε μπορει να χαλασει ετσι απλα..

songless_bird

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 520
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μία κουτσή κιθάρα
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 09, 2019, 12:01:04 πμ »
 Αν το κάνει την ώρα που κόβεις είναι στραβή βάση . Πρέπει να υπάρχει τζόγος και όταν το βυθίζεις και σφίγγεις να μην κλειδώνει η βάση κάθετα με τον άξονα .
Αν το κάνει στον άξονα στον αέρα τότε έχει στραβό άξονα ή να μην φωλιάζουν σωστά τα τσοκ .

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 09, 2019, 12:13:41 πμ »
Το κανει στον αερα.Πιο πιθανο να μην φολιαζει σωστα κανενα τσοκ γιατι δεν το κανει μονο σε ενα,και ο αξονας μετριθικε ισιος στο μηχανουργειο.Τα τσοκ εχουν 15€ εκαστο και ειναι 6.Θα μου βγει πιο ακριβο απο να επερνα το χιτατσι+τσοκ στο τελος..
Ερε δε μπορω να σταυρωσω ρουτερ για ρουτερ..
Αυριο φευγει θεσσαλονικη στο καταστημα που το αγωρασα,και ας το στειλουν εκεινοι στο σερβις.Αμα μου πουν οτι δεν γινετε θα ζητησω αντικατασταση.

songless_bird

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 520
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μία κουτσή κιθάρα
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 09, 2019, 11:12:53 πμ »
Να έχει λάθος πάσα ο άξονας και να μην βιδωνουν σωστά;

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 09, 2019, 12:56:36 μμ »
Αποκληετε.Ειναι ψιλοπασο και παιρνει σιγουρα πανο απο 10 στροφες μεχρι να σφιξει.Γιατι κι εγω το σκεφτηκα,αλλα να βιδωσει ενα ποντο μεσα στραβα μου φαινετε απιθανο

jtheo

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 18
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 16, 2019, 11:23:14 μμ »
Έβγαλες άκρη τελικά τι έφταιγε; Και εγώ το ίδιο παρατήρησα χτες που πήρα ένα μακρύ κοπτικό (8αρι 4εκ) με ρουλεμάν για αντιγραφή και το έβαλα στο parkside το A1 που έχω. Το γύρισα λίγο με το χέρι και γυρναγε έκκεντρα. Έμεινα με τη χαρά πάνω που τα είχα απλώσει όλα. Μπορεί να φταίει το collet; Δεν είχα πρόβλημα πιο παλιά που το είχα χρησιμοποιήσει για μικρότερες κοπές αλλά... Μόλις το έβγαλα από το κουτί θυμήθηκα κάποιος είχε γράψει να μη μένουν τα κοπτικά μέσα γιατί μπορεί να παραμορφώνεται το collet και εγώ το είχα αφήσει πολύ καιρό έτσι με το κοπτικό μέσα σφιγμένο. Μπορεί να φταίει αυτό;
Σίγουρα δε περιμένω πολλά από το συγκεκριμένο ρούτερ αλλά αυτό είναι στα βασικά που πρέπει να έχει σωστά.

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 18, 2019, 05:03:04 μμ »
Σημερα που πηρα τηλ δεν το πηγαν στο σερβις γιατι το ειχαν σε μια ακρη και ξεχαστικαν..(απο την δευτερα το εχουν)
Ειπε θα το πανε δευτερα.
Και εγω εχω το παρκσαιντ και εχω το ιδιο θεμα (γιαυτο πηρα αλλο ρουτερ) και ποτε δεν ειχα αφησει το κοπτικο μεσα χωρις να το δουλευω.
Αντε να δουμε τι θα πει το σερβις..

sakkalis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 820
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 18, 2019, 07:30:30 μμ »
Καλησπέρα. Δεν πιστεύω να χαλάει αν μένει το κοπτικο μεσα. Έχω ένα bosch από το 2006 που φτιάχνω όργανα και δεν έχει μείνει μέρα χωρίς το κοπτικο. Το έχω πάντα μέσα. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Μηπως φταίει κάτι άλλο;
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Γρηγόρης Μαυρακης

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 524
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 18, 2019, 11:48:47 μμ »
Δύο ρουτερ ίδιο πρόβλημα???Μήπως πρέπει να ψάχνεις τι δεν γίνεται σωστά?

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 19, 2019, 12:11:04 πμ »
Το σκεφτηκα αυτο,οκ το παρκσαιντ του εχω πχει το αιμα με σολινα Φ200 οταν εκανα το τορζαλ.
Αλλα το σταγιερ δουλεψε δοκημαστικα σε πευκπ και εκοψα 3 σωματα σε λιμπα.Και στην τελικη μγλαμε για 1800 βατ με 1/2 τσοκ που οσο και να το πιεσα,δεν θα επρεπε τοσο γρηγωρα να νγαλει θεμα.Και οπως ειπα,αξωνας αλφαδι και τσοκ που δεν χρησημοποιησα παρα μονο απο περιεργια να δω αν γυρναει ισια,γυρναει στραβα.
Τι να πω;
μπαφους δεν πεινω,και εχω να μεθησω μηνες..

Νάσος

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.501
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 19, 2019, 12:37:59 πμ »
Έχω πάρει κοπτικό με 6ρι άξονα και ρουλεμάν που στη πρώτη κοπή σφήνωσε στο ξύλο και στράβωσε ο άξονας με τη μία, δεν το πίστεύα,  μου έφυγε το ρούτερ από τά χέρια  ;D

jtheo

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 18
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 19, 2019, 01:17:15 πμ »
Μόνο σε mdf το είχα χρησιμοποιήσει για μια καμπίνα bartop arcade χωρίς πρόβλημα. Δεν είχα τόσο μεγάλο κοπτικό βέβαια μέσα. Το έβαλα και το γύρισα με το χέρι και το είδα. Τον άξονα πως τον τσεκαρεις για να δεις αν είναι ίσιος; Collet 6.35 για το parkside παίζει πουθενά εδώ; Φαντάζομαι θα είναι διαφορετικά για κάθε μάρκα ε; Τελικά θα το κάνω σε περάσματα με μικρότερο και πάνω ρουλεμάν και όχι μονοκόμματο το ρουταρισμα στη les paul.

jtheo

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 18
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 19, 2019, 01:22:42 πμ »
Ούτε να τη φανταστώ δε θέλω την εικόνα με το ρούτερ που μαγκωσε!

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 19, 2019, 05:43:54 πμ »
Θες μειωτηρα στο 8αρι τσοκ να το κανεις 6.35.
Ουτε μου εχει μαγκωσει κανα μαχαιρι ουτε τιποτα.Παντα κανω πολλα μικρα περασματα

saved

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 398
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: προβλημα με ρουτερ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 20, 2019, 12:03:27 πμ »
Υποψην οτι το σταγιερ φοραει ρουλεμαν 6004 δηλαδη 20mm εσωτερικη,αρα εχει 2 ποντους αξονα..