Καλησπερα παιδια.
Ναι,παλι,εχω προβλημα με το ρουτερ παλι. (επιτηδες εβαλα το παλι 2 φορες,γιατι..παλι βαρεθηκα,παλι..)
Λοιπον.Το γεγονωτο εχει ως εξεις.
Το ρουτερ ΔΕΝ μου εχει πεσει ποτε,ΔΕΝ εχει δουλεψει παρα πολυ,ΔΕΝ εχει κοψει ξυλα σκληρα σαν τσιμεντο.
Το παρατηρησα πρωτα σε κοπτικο με ρουλεμαν στην ακρη σαν και αυτο

και αργοτερα ειδα οτι συμβαινει σε ΟΛΑ τα κοπτικα,σε ΟΛΑ τα κολετ,γυρναει λιγο περιεργα.Οπως δηλαδη οταν πεσει κατο ενα τρυπανι.
Πηγα σε μηχανουργειο και με ρολοι γραφιτη

μετρισα τον αξωνα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ εκει που ειναι κονικος για να σφιγκει το κολετ,και ΔΕΝ χανει καθολου.
Οτι εχω βαλει,απο κοπτικα ΚΑΙ αριδες τριπανιου,γυρνανε ετσι φαλτσα(μαλιστα μετρισα και ενα κοπτικο στον τορνο και ειναι ισιο).
Με αριδα (λογο μεγαλυτερου μηκους) παρατηρησα οτι ΕΧΕΙ καποιες ανοχες και μπορω να την παιζω κανα χιλιοστο προς ΟΛΕΣ τις μεριες.
Μηλησα με το εξουσιοδοτιμενο τμημα σερβις της σταγιερ και μου ειπαν οτι αυτες οι ανοχες ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν.
Ο μαστωρας μου ειπε πως αφου ο αξωνας ειναι ισιος,να μην το στειλω γιατι δεν εχει κατι να ελεγξει.
Στην αρχη ειπα θα ειναι το κολετ παρακεντρο κτλ και μαλον δεν θα το καταλαβα απο την αρχη,αφου ειναι ελαχιστα δουλεμενο.
Αλλα ολα τα κολετ παρακεντρα?
εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να σημβαινει η κανα κολπο μπας και βγαλω ακρη τι γινετε?
Δηλαδη θα μου στριψει καμια βιδα..καινουργιο ρουτερ,παιρνει κολετ 1/2" δουλεμενο ελαχιστα,δε μπορει να χαλασει ετσι απλα..