Η πρώτη έχει τα εξής προβλήματα. Φινίρισμα . Κάτι που τώρα μπορώ να βελτιώσω. Μεγάλη γωνία στο δέσιμο των χορδών εξαιτίας ψηλού κοκκαλου στη γέφυρα . Όχι και τόσο καλή χάραξη στο πάνω κόκκαλο. Και χαλια φιλέτα . Δεν μου βγήκαν ισοπαχα και σε ίδιο ύψος γιατί έγιναν βιαστικά και χωρίς το jig που έφτιαξα.
Το δεύτερο θέλει να ξηλωσω τα τάστα και να τρίψω την ταστιέρα να κατέβει . Αλλιώς τα υπολογίζεις στο pc και αλλιώς σου βγαίνουν στην πράξη . Αλλά πιστεύω ότι μπορώ να το διορθώσω . Στο επάνω κόκκαλο πρέπει να φτιάξω τα αυλάκια και ίσως να το κατεβάσω λίγο γιατί ζοριζει στο πρώτο ταστο μετά από ώρα. Τα φιλέτα δεν θα τα πειράξω. Δεν ξέρω πως μπορώ να τα περάσω σωστά με το μανίκι κολλημένο.
Ηχητικά είναι περίεργη. Κόκκαλα γέφυρα καμαρωμα λειτουργούν συνδυαστικά και έχω μια δυνατή κιθάρα σε ήχο , με ηχόχρωμα μεταξύ λαούτου και τσεμπαλου με δυνατά μπάσα και "μεταλλικά" καντινια. Παίζω με αυτήν στα μαθήματα μου για να στρώσει και να δω πως τα πάει σε κομμάτια με διαφορετικό ύφος . Δεν της αρέσουν τα ρομαντικά