Αποστολέας Θέμα: Κιθάρα 2 Kasha έλατο  (Αναγνώστηκε 25822 φορές)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Απ: Κιθάρα 2 Kasha έλατο
« Απάντηση #150 στις: Απριλίου 24, 2019, 07:59:17 μμ »
Ξεκινήσαμε.... Να δούμε που θα μας βγάλει αυτό το σάντουιτς από ξύλα όταν το διαμορφώνω.

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #151 στις: Απριλίου 25, 2019, 01:09:48 πμ »
Σε ένα πανέμορφο μπράτσο.. έμπαινε με κέφι!!

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #152 στις: Απριλίου 25, 2019, 09:07:01 μμ »
Σήμερα είχε χάραγμα ταστιέρας , και κόντρες στο μπράτσο . Έβαλα δύο πάχους 6μμ και ύψος 9μμ παντουκ. Από Σάββατο τώρα λογικά κολλαω παλισανδρο στο καραολο που λόγο κατασκευής έχει τώρα δύο ενώσεις... Και ταστιέρα.
Από βδομάδα διαμόρφωση και ευχές η ενωση των δύο ξύλων να έχει γίνει σωστά και να μην έχω εκπλήξεις καταμηκος..

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #153 στις: Απριλίου 25, 2019, 09:59:11 μμ »
Μπραβο καθαρη δουλεια ωραιο αποτελεσμα!!!!!!!σογκλες την σκουπα την εχεις για τα πριονιδια και την βαζεις μαζι με τα εργαλεια για δωσε λεπτομεριες!!!!!καλο πασχα!!!!!!

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #154 στις: Απριλίου 25, 2019, 10:06:43 μμ »
Καλησπέρα. Αν δεις το πάτωμα την σκούπα την βάζω για να καθαρίζω το ξύλο από σκόνες και πριονίδια αφού το δουλέψω δεν έχω μεγάλη ασφάλεια στην σοφίτα και δεν μπορώ να δουλέψω ταυτόχρονα ρούτερ , παγκοπριονο κλπ με σκούπα . Πέφτει η ασφάλεια.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #155 στις: Μαΐου 02, 2019, 10:57:36 μμ »
Μέρες που είναι και είχα χρόνο να ανέβω με έχει πιάσει ένα πόνος στο αριστερό χέρι , μάλλον από αυχενικό και ούτε να κοιμηθώ δεν μπορώ από τον πονο. Πάντως σήμερα είπα να ξεκινήσω γιατί αν με πιάσει το καλοκαίρι τα λέμε καλό φθινόπωρο μετά ...
Μια χοντρή διαμόρφωση του μπράτσου και κυρίως του τακουνιού ώστε να ξέρω τα όρια του και να μπορώ να ξεκινήσω βάψιμο στο σώμα χωρίς να έχω τελειώσει το μπράτσο .

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #156 στις: Μαΐου 02, 2019, 11:05:52 μμ »
Μπραβο σονγκλες!!!!!!!ωραια δουλεια!!!!!

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #157 στις: Μαΐου 02, 2019, 11:25:24 μμ »
Αύριο λέω να διαμορφώσω το καραολο . Θα κολλήσω μαύρο - άσπρο  καπλαμα και από πάνω τον παλισανδρο το πρωί και το βράδυ θα περάσω το ρούτερ. Έφτιαξα και ένα πατρόν με το νέο σχέδιο που μάλλον θα το καθιερωσω .

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #158 στις: Μαΐου 02, 2019, 11:59:59 μμ »
Ωραίο και μοντέρνο σχέδιο.. συγχαρητήρια Δημήτρη.περαστικα και προσοχή με το ευγενικό Γτ αν κάνεις μαγκιές μπορεί να σε κρατήσει δύο μήνες εκτός.. προσοχή πολύ είναι ύπουλο..

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #159 στις: Μαΐου 03, 2019, 07:47:48 πμ »
Φίλε songless bird , πολύ ὡραία δουλειά μέ τό μπράτσο , συγχαρητήρια!!!
Παρ' ὅλο τό " songless " , καλαϊδᾶς πολύ ὡραία στήν κατασκευή !!!
Περαστικά μέ τό χέρι .
Ἐπειδή τάχω περάσει κι ἐγώ , αὐτές οἱ περιπτώσεις θέλουν φυσιοθεραπεία , πρό παντός ὄχι φάρμακα πού δίνουν οἱ γιατροί , γιατί αὐτά " κουκουλώνουν " τό πρόβλημα , πού ὅμως ὑφίσταται ἀπό κάτω......
Θά σέ συμβούλευα νά σέ δεῖ φυσιοθεραπευτής πρῶτα καί μετά ὀρθοπεδικός , στήν περίπτωση αὐτή τά πράγματα πᾶνε ἀνάποδα......
Ἄν θέλεις γιά περισσότερα , στεῖλε προσωπικό μήνυμα .

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #160 στις: Μαΐου 03, 2019, 12:54:05 μμ »
Ευχαριστώ . Μάλλον θα καταφύγω σε φυσιοθεραπεία γιατί ο πόνος είναι επίμονος και ενώ μοιάζει μυϊκό ξέρω ένα σημείο στον αυχένα μου που όταν το πιέζω ηρεμώ. Και ξέρω πως ξεκίνησε . Πριν δύο εβδομάδες έβλεπα ταινία στον καναπέ και είχα αραξει στο σεζλονγκ και είχα στραβά το κεφάλι μου. Την άλλη μέρα βγηκε το πρόβλημα.

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #161 στις: Μαΐου 06, 2019, 06:16:37 μμ »
Φίλε songless-bird, πολύ καθαρή δουλειά! Συγχαρητήρια!

Για το αυχενικό, βαλε στις επιλογές σου και το inversion table. Υπάρχουν ασθενείς που απαλλάχθηκαν από αυχενικά χάρη σ' αυτό.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #162 στις: Μαΐου 07, 2019, 12:43:23 πμ »
Φίλε songless-bird, πολύ καθαρή δουλειά! Συγχαρητήρια!

Για το αυχενικό, βαλε στις επιλογές σου και το inversion table. Υπάρχουν ασθενείς που απαλλάχθηκαν από αυχενικά χάρη σ' αυτό.
Ειναι αυτό που έχει κλιση προς το κεφάλι; προς το παρόν με βολεύει να κοιμάμαι σε καθιστή θέση με μαξιλάρια να πιέζουν τον αυχένα μου . Ξέρω ότι έχω πρόβλημα με σπόνδυλο στην μέση μετά τον στρατό και πιέζεται ο δίσκος. Υπήρχαν μέρες που το αριστερό πόδι δεν κουνιόταν από τον πονο. Με ραχιαίους περιορίστηκε , οδηγάω και αυτόματο αμάξι οπότε δεν το κουραζα και εκεί . Αλλά αυτό είναι νέο πρόβλημα . Το θέμα είναι ότι όσο κουνάω το χέρι δεν πονάω . Άρχισα να ανεβαίνω στο εργαστήριο . Πονάω όταν το χέρι κρέμεται . Δηλαδή όταν είμαι όρθιος ή κάθομαι πολύ ώρα χωρίς να το στηρίζω κάπου.

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #163 στις: Μαΐου 07, 2019, 02:51:00 μμ »
Φίλε songless , τό ὅτι δέν πονεῖ τό χέρι σου ὅταν τό κινεῖς , δείχνει ὅτι χρειάζεσαι ἀσκήσεις , ὄχι ἀκινησία . Ὑποθέτω ὅτι , ὅταν κοιμᾶσαι ἀπρόσεκτα , ἀπό τήν ἀκινησία πάλι θά πονᾶς . Ἀπ' ὅλα αὐτά συμπεραίνω ὅτι χρειάζεσαι φυσιοθεραπεῖες , γιατί μόνο ὁ φυσιοθεραπευτής θά κάνη τά δέοντα γιά νά σ' ἀνακουφίση ἀφ' ἑνός , καί ἀφ' ἑτἐρου θά σοῦ δώση τίς πιό κατάλληλες ἀσκήσεις γιά τήν περίπτωσή σου .

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #164 στις: Μαΐου 07, 2019, 10:48:57 μμ »
Φίλε songless , τό ὅτι δέν πονεῖ τό χέρι σου ὅταν τό κινεῖς , δείχνει ὅτι χρειάζεσαι ἀσκήσεις , ὄχι ἀκινησία . Ὑποθέτω ὅτι , ὅταν κοιμᾶσαι ἀπρόσεκτα , ἀπό τήν ἀκινησία πάλι θά πονᾶς . Ἀπ' ὅλα αὐτά συμπεραίνω ὅτι χρειάζεσαι φυσιοθεραπεῖες , γιατί μόνο ὁ φυσιοθεραπευτής θά κάνη τά δέοντα γιά νά σ' ἀνακουφίση ἀφ' ἑνός , καί ἀφ' ἑτἐρου θά σοῦ δώση τίς πιό κατάλληλες ἀσκήσεις γιά τήν περίπτωσή σου .
Έτσι είναι . Με έχει φάει η καθιστική δουλειά και ζωή . Κάποτε δεν νιώθαμε πόνο και τώρα αν στραβοκοιμηθω μετά το πρωί θέλω γιατρό ...