Η κιθάρα τελείωσε επιτέλους. Απομένει μόνο η αντικατάσταση μιας βίδας στο πλαίσιο του μαγνήτη που έσπασε στο σφίξιμο. Ο μικρός την παρέλαβε και δεν την αφήνει από τα χέρια του πλέον. Είναι κατενθουσιασμένος, παράτησε τις άλλες δύο κιθάρες (ούτε να τις φτύσει μιλάμε) και την γρατσουνάει συνεχώς. Ανεβάζω τελικές φωτογραφίες, γενική εικόνα, κοντινά, όλες τις κιθάρες του πιτσιρικά (2 που του έφτιαξα και μία epiphone). Στο μπράτσο μια λεπτομέρεια στο σημείο που αρχίζει το καράολο φαίνεται διογκωμένο. Το επέλεξα να είναι έτσι γιατί εκεί είναι και η κεφαλή της βέργας και δεν ήθελα να το αδυνατίσω, αλλά και αισθητικά δίνει έναν χαρακτήρα. Φαίνονται και τα binding της ταστιέρας με λευκό πλαστικό αλλά και μια λεπτομέρεια από μαύρο φιλέτο (καπλαμάς) που μου άρεσε. Τα dots (τσαμπουκάδες για τους μπουζουκομαθείς) είναι όστρακο σαν σταυρός που αγόρασα έτοιμα. Η ταστιέρα wenge. Μαγνήτες διπλοί humbucker, γέφυρα, truss rod cover και κλειδιά όλα χρυσά. Μου άρεσε τελικά πολύ ο συνδυασμός του χρυσού με την καρυδιά. Το βερνίκι αλκυδικό περσαμένο με πινέλο 3 χέρια, και γυαλισμένο με πάστα δεν είχε και το καλύτερο αποτέλεσμα. Χρυσίζει αλλά δεν πολυφαίνεται στην φωτογραφία. Ατέλειες εκτός από το βερνίκι αρκετές αλλά δεν πολυφαίνονται στις φωτογραφίες. Το τρίψιμο τελικά έπερεπε να γίνει καλύτερο. Ο αρχικός σχεδιασμός της κιθάρας ήτανε για 23 τάστα. Αφού όμως κολλήθηκε και χαράχτηκε, φοβήθηκα πως το μικρό κομμάτι ταστιέρας που έμενε μετά το 23 τάστο θα ήταν επισφαλές. Έτσι τελικά κόντυνε η ταστιέρα ακριβώς στη θέση το 23ου τάστου με συνέπεια να μείνει ένα μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στο μαγνήτη και την ταστιέρα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και δυστυχώς με κακό φινίρισμα μιας και ήταν κομμάτι από το κομμένο μάνικο και όχι από το σώμα.Ευτυχώς δεν πολυφαίνεται.
Γενικές παρατηρήσεις σε σχέση με τη semi acoustic που έφτιαξα. Η άλλη λόγω ηχείου βγάζει πιο πολλή ένταση στον ενισχυτή αλλά δεν σηκώνει μεγάλες παραμορφώσεις και μικροφωνίζει. Η καινούργια είναι καθαρά ηλεκτρική (ροκ και μέταλ εντέλει) ενώ η άλλη πιο κοντά στον φυσικό ήχο. Η ταστιέρα αυτήν την φορά πολύ καλύτερη και μαλακή. Το βρήκα μάλλον το κόλπο. Σε σχέση με την epiphone (που είναι και αυτή solid body) έχει μεγαλύτερο sustain. Εν γένει είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μα πάνω από όλα με την ανταπόκριση του μικρού. Όταν με το καλό ξεμπερδέψει με τις συναυλίες θα πιάσω και την πρώτη μου να διορθώσω τα λάθη και να την βελτιώσω και αυτή καθώς και να κάνω μια αλλαγή γέφυρας και στην epiphone. Ο πιτσιρικάς δυστυχώς δεν κάθεται να τον γράψω για να ανεβάσω δείγμα ηχητικό. Έγραψα κάτι να παίζω εγώ αλλά δεν μου αρέσει μιας και δεν αποδίδει το πραγματικό ήχο από το κινητό και εγώ είμαι άσχετος. Με κείνα και με τ'άλλα κόλλησα και γω με την ηλεκτρική και παίζω και εγώ όσο μπορώ (στα παραδοσιακά μου αρέσει το σολάρισμα - παρομοιάζει βιολί ή κλαρίνο) αλλά ο μικρός στραβώνει όταν παίρνω την κιθάρα. Έτσι θα φτιάξω άλλη μία (άλλο στυλ) αλλά αυτήν δεν θα του τη δωσω του μπαγάσα να σκάσει, αν και την διεκδικεί και την επόμενη.