Αποστολέας Θέμα: Υπέροχη κατασκευή τριβιέρας  (Αναγνώστηκε 4887 φορές)

billis hrakleio

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 15
  • Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Υπέροχη κατασκευή τριβιέρας
« στις: Σεπτεμβρίου 28, 2018, 09:41:21 μμ »
https://youtu.be/X0cFScfDcRs
Μια κατασκευή που είδα στο youtube και θα αρχίσω την κατασκευή σιγα σιγά καθώς φενετε να έχει παρα πολύ ακριβεια για ιδιοκατασκευή!!Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Υπέροχη κατασκευή τριβιέρας
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2018, 12:22:18 μμ »
ναι οκ για γυναικα εχει πολυ μυαλο.Πολυ μαγκια για το τιποτα ομως.Το φτιαχνεις με σχεδον καθολου χρημα και πολυ γρηγοροτερα.Ασε που ο κυλινδρος στο τελος θελει οπωσδηποτε τορνισμα και ζυγοσταθμιση
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 16
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2018, 03:26:16 μμ »
Billis αν σ’ ενδιαφερει να φτιάξεις κάτι μικρότερο και επιτραπέζιο υπάρχει και η εκδοχή που έχω εγώ.

Direct drive, 1400 στροφές, 500W μονοφασικό μοτέρ (από αντλία πετρελαίου), άξονας 15mm με δυο καλά ρουλεμάν, τύμπανο διαμέτρου 55 mm (με το γυαλόχαρτο), μήκος τύμπανου 230mm (χωράει και το πιο μεγάλο καπάκι καθώς μπορείς να τρίψεις διπλάσιο πλάτος επειδή είναι ανοιχτού τύπου (δηλαδή 2Χ230 = 460mm), απορρόφηση σκούπας, γυαλόχαρτο χριτσ-χρατς σε ρολό, αρκετά ακριβής μικρορύθμιση.

Είναι κάπως απαιτητικό στην κατασκευή (ειδικά στη ρύθμιση του μέχρι να τη βρείς) αλλά εγώ προσωπικά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτό.

Apostolis Per

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 11:40:21 πμ »
εγω εχω μαζεψει τα υλικα να ξεκινησω να φτιαξω αυτο https://woodgears.ca/sander/plans/index.html

αρκετα απλη κατασκευη ειναι, εχει πλατος εργασιας 50 ποντους
αν εχεις το μοτερ και μερικη ξυλεια το κοστος ειναι πολυ μικρο(20ευρω τα κουζινετα (10ευρω το ενα) και 10ευρω ο αξονας)

ισως κανω και μια παρουσιαση βημα βημα της κατασκευης σε περιπτωση που βοηθουσε καποιους απο εδω στην κατασκευη του

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 02:48:26 μμ »
Πιστεύω θα βοηθούσε πολύ η αναλυτική παρουσίαση μιας τέτοιας κατασκευής και αρκετά παιδιά εδώ μέσα, καθώς πρόκειται για ένα απ τα πιο χρήσιμα μηχανήματα και αρκετά ακριβό αν πας να το αγοράσεις . Αρκεί να είναι αξιόπιστη και δοκιμασμένη. 

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 04:00:13 μμ »
Πιστεύω θα βοηθούσε πολύ η αναλυτική παρουσίαση μιας τέτοιας κατασκευής και αρκετά παιδιά εδώ μέσα, καθώς πρόκειται για ένα απ τα πιο χρήσιμα μηχανήματα και αρκετά ακριβό αν πας να το αγοράσεις . Αρκεί να είναι αξιόπιστη και δοκιμασμένη. 

Ταυτίζομαι με ότι έγραψε ο Γιάννης .

Κατά καιρούς βέβαια ορισμένοι φίλοι έχουν φτιάξει και μας έχουν δείξει εδώ τέτοιες αυτοσχέδιες ολοκληρωμένες κατασκευές. 

Προτρέπω και παρακαλώ

Τον Apostolis Per να κάνει την παρουσίασή του βήμα - βήμα .

Τον Stergios - craftopia να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για τη δική του κατασκευή

Τους φίλους που γνωρίζουν την αγορά ( Αθήνα - Πειραιάς ) να μας φωτίσουν στην αναζήτηση - αγορά μοτερ-κινητήρα
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 05:42:32 μμ »
Κι εγώ παρακαλώ ειδικά τον stergios που έχει φτιάξει κάτι μικρό σε όγκο.. κάθε φορά που πάω να μου περάσουν το καπάκι την πλάτη η τα πλαϊνά μου περνούν ένα 20αρικο..δεν τους κρίνω Γτ είναι η δουλειά τους αλλά κι εμένα με συμφέρει να φτιάξω κτ μόνιμο και δικό μου..

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 06:50:33 μμ »
Από μια γρήγορη ματιά - αναζήτηση στο youtube , γράφοντας thickness sander DIY , είδα ότι τα πιο πολλά είναι

κάπως ογκώδη και "κλειστού τύπου" .  https://www.youtube.com/results?search_query=thickness+sander+diy

Οπότε κι εγώ νομίζω ότι αυτό του Στέργιου , το "ανοικτού τύπου" , το μικρό , δείχνει μια χαρά

[ Invalid Attachment ]  
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

billis hrakleio

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 07:51:17 μμ »
Παιδειά εγω πάντως αγόρασα σίδερο καλιμπρέ 35mm και ρουλεμάν με εδρανό 30mm θα το πάω σε τόρνο να μου φάει τις άκριες να κατέβουν στα 30mm και αυτες και ευελπιστώ σε μία στιβαρή κατασκευή με μήκος τυμπάνου στα 50 εκατοστά απλά εχω αμφιβολίες για το τι μοτέρ να του βάλω έλεγα μοτέρ με 1 ύπο αλλα ενας ηλεκτρολόγος εχθές μου είπε καλύτερα για πλυντηρίου γιατι ανεβάζει λεει περισοτερες στροφές και τρίβει καλύτερα ζυγοστάθμιση δεν νομίζω να χρειαστεί αφου θα το πάω σε ενα δικό μου τορνο να το ελέξει και για την ευθειότητα του αν ξέρετε πάντως όσοι έχετε κατασκευάσει να μου πείτε σε τι στροφές τρίβει καλύτερα τι μοτέρ προτείνετε για 50αρι τυμπανο και τί τροχαλίες....πάντως με αυτά που έχω στο μυαλό μου θα είναι απίστευτα ακριβές στα χιλιοστά που θα τρίβει το μηχάνημα που θα κατασκευάσω..😉

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 08:20:37 μμ »
μπιλη εχω φτιαξει κατι αντοιστιχο και εχω βαλει 1.5 υππο μοτερ 1400 στροφες με τροχαλιες 1 προς 2 για να πεφτει στης 700 στροφες και ειναι μια χαρα.δεν χρειαζεται για μενα ποιο πολλες στροφες.μοτες μπορεις να βρεις απο τα παλια πολυ φθηνα.εγω το πηρα ενα 20ρικο.αν βρεις μεχρι 2 υππους ειναι υπερ αρκετα/

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 09:07:55 μμ »
Κι εγώ παρακαλώ ειδικά τον stergios που έχει φτιάξει κάτι μικρό σε όγκο.. κάθε φορά που πάω να μου περάσουν το καπάκι την πλάτη η τα πλαϊνά μου περνούν ένα 20αρικο..δεν τους κρίνω Γτ είναι η δουλειά τους αλλά κι εμένα με συμφέρει να φτιάξω κτ μόνιμο και δικό μου..

ενα 20αρικο για να τριψουν ενα καπακι που μπορει να εχει 10 ευρω? ρε τι αληταραδες ειν αυτοι?
Εγω παντως αυτο που εχω φτιαξει ειναι κατι τοσο απλο, και το δουλευω συνδεωντας το με δραπανο της Bosch ............ απλα πραγματα και αποτελεσματικα.Θα ανεβασω αυριο φωτογραφιες αρκει να το θυμηθω
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 09:33:47 μμ »
κωστα και εγω την τελευταια φορα τοσο εδωσα για 60 δουγες τριψιμο!!!!!

billis hrakleio

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 10:07:21 μμ »
Να σε καλά φιλε geo μακάρι να βρω στα παλιά κανένα μοτερ και εγω πάντως απο αυριο ξεκινάει η κατασκευη και θα ανεβάσω και εγω φωτογραφίες τοσο καιρο μονο διαβάζω σε αυτο το ωραιο φορουμ ηρθε η ωρα να βαλω και εγω το λιθαρακι μου!!

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 16
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 10:46:45 μμ »
Βρήκα οτι έχω αρκετες φωτογραφίες από την κατασκευή της δικής μου γυαλοχαρτιέρας (η μικρή επιτραπέζια ανοιχτου τύπου).
Αυτο τον καιρό είμαι κάπως απασχολημένος αλλά σε μερικές βδομάδες θα φροντίσω να ετοιμάσω μια παρουσίαση...
Καλές κατασκευές σε όλους
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2018, 11:37:44 μμ από Stergios_craftopia »

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 01, 2018, 12:41:32 πμ »
κωστα και εγω την τελευταια φορα τοσο εδωσα για 60 δουγες τριψιμο!!!!!

Εντάξει για 60 δουγες το βρίσκω πιο λογικό.. τον Έχεις καμμία ώρα απασχολημένο.. Εγώ μιλάω για ένα καπάκι και μια πλάτη.. τα πλαϊνά άλλη μέρα άλλο εικοσαρικο

Tags: