Ιωσήφ καλημέρα!
Το "έτοιμο" ήταν το σκάφος. Από μπαγλαμάδες-τζουράδες δεν είμαι και ο πιό έμπειρος, οπότε εμπειστεύθηκα του ειδήμονες. Το σκάφος μάλλον ταίριαζε σε μπαγλαμά, αλλά εγώ ήθελα να το κάνω τζουρά. Επειδή, παρότι προσέθεσα ένα δακτυκτιλίδι 1 cm περιμετρικά, το σκάφος ήταν μικρό σκέφτηκα να κάνω μια ενδιάμεση κλίμακα. Από τα όργανα που έχω οι μπαγλαμάδες είναι γύρω στα 36-38 cm ενώ οι τζουράδες γύρω στα 58-60 cm. Από το φόρουμ είδα ότι κάποιοι φίλοι έκαναν τζουρομπαγλαμάδες γύρω στα 45-47 cm. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω κλίμακα 47 cm. Το αποτέλεσμα το αναμένω κι εγώ.
Ο τάκος ήταν το δύσκολο μέρος γιατί έπρεπε να διαμορφωθεί σε σφαιρικό τμήμα (περίπου 1/4). Το προσπάθησα με διάφορα μέσα αλλά είχα αρκετά κενά στην εφαρμογή. Γιαυτό χρησιμοποίησα εποξειδική κόλλα δύο συστατικών που είναι ισχυρή και κυρίως γεμίζει επαρκώς τα κενά. Νομίζω ότι η ένωση έγινε αρκετά ισχυρή αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί στην πράξη.
Χορδές δεν έβαλα ακόμα (είμαι στο λούστρο) αλλά σκοπεύω να χρησιμοποιήσω χορδές για τζουρά. Ο Μάνος (ένας είναι ο Μάνος) σε αντίστοιχη κατασκευή του είχε πειραματιστεί με τα κουρδίσματα. Αν θυμάμαι καλά του είχε αρέσει ένα κούρδισμα Σι - Φα# - Σι (δηλαδή μια τρίτη κάτω από την Ρε-Λα-Ρε).