Αποστολέας Θέμα: Μικρό λαούτο (Διασκευή λάφτας)  (Αναγνώστηκε 9710 φορές)

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
Απ: Μικρό λαούτο (Διασκευή λάφτας)
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 08, 2018, 08:34:18 πμ »
Ναι είναι η logo  στιγμής!!!!!!   Υπάρχει και σε μορφή gel που σφυγγη πιο αργά και λογικά θα μπωρεις κα το ανακατέψεις και σαν στόκο...  Εγώ το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείο αυτή, είναι πολύ φθηνή και έχει αρκετή ποσότητα.. από τα κινέζικα.... [ Invalid Attachment ]

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 08, 2018, 08:38:38 πμ »
Εὐχαριστῶ πολύ!!!

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 08, 2018, 10:09:02 πμ »
..
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 08, 2018, 04:20:08 μμ »
Το El Greco έχει βάλει τα γυαλιά σε πολλές αντιστάσεις και είναι πάντα πρόθυμο να ψήσει και καφεδάκι για τους καλούς φίλους Ρωμιέ. À bientôt, j'espère!  :) Η logo στιγμής θεωρείτε κυανακρύλική. Εγώ προσωπικά προτιμώ οποιαδήποτε ρευστή μορφή για καλύτερη εισχώρηση στην σκόνη του ξύλου αλλά και σε ρωγμές σε περίπτωση ατυχήματος. Εγώ το σκάβω κινώντας το εργαλείο και πρώτα κολλάω το όστρακο και μετά στοκάρω.

• Full Member
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 25, 2018, 07:20:51 μμ »
Βρέθηκε επιτέλους λίγος χρόνος και συνεχίζουν οι εργασίες...Κόλημα της κολάτζας και πλαϊναριών. Λεπτά πλαϊνάρια ίσα για μικρή ενίσχυση και πάτημα του καπακιού. Άνοιγμα αυλακιού με πατέντα ρουτεροδιαβήτη και εισαγωγή φιλέτων και όστρακων περιμετρικά της ηχητικής οπής.

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 25, 2018, 07:22:20 μμ »
 Διαμόρφωση καμπυλότητας στα καμάρια. 0.5εκ χαμήλωμα απο κάθε άκρη. Σκάψιμο για υποδοχή της πεναριάς. Σχεδιασμός και διαμόρφωση της πεναριάς με φιγούρα από λευκό και mother of pearl όστρακα.

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 25, 2018, 08:10:51 μμ »
γιωργο εισαι μεγαλος καλιτεχνης!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 25, 2018, 08:22:38 μμ »
Μπράβο Γιώργο! Πολύ ωραίο!
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 25, 2018, 09:16:56 μμ »
 :-*
απιστευτο...  {celebrate006}
(χρονια πολλα για προχθες, και δημιουργικα!)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 25, 2018, 09:23:26 μμ »
Γιωργο πολυ ομορφη δουλεια. Εχω φτιαξει λαφτα καπου σε αυτο το μεγεθος και με παρομοια κλιση στα καμαρια/καπακι. Η κλιση ειναι σχετικα μεγαλη για τετοιο σκαφος. Τελικα μου βουλιαξε το καπακι απο την αρχη. Δεν πηρε καθολου μετα και δεν επηρεασε και τον ηχομε αλλα υποχρωθηκα να ψηλωσω με πατεντα τον καβαλαρη. Προσεξε λιγο,αν θες την αποψη μου, τις ισορροπιες καμαριων - παχους καπακιου για να μην εχεις τις ιδιες με εμενα ιστοριες.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 26, 2018, 08:19:57 πμ »
εδώ υπάρχει πραγματικό ταλέντο, που με την αντίστοιχη δουλειά (και χωρίς αμφιβολία τεκμηρίωση) παράγει αριστουργήματα, και δεν υπερβάλω.
Να πω και το παράπονό μου: στα δικά μου, πάντα τα σχέδια είναι καλύτερα από το τελικό αποτέλεσμα. Εδώ στην φιγούρα βλέπω ένα απλό περίγραμμα που στην υλοποίηση γίνεται "η τέλεια κλάρα".  Συγχαρητήρια και "εις ανώτερα".
...
και ερωτήσεις:
- τα καμάρια από τι ξύλο είναι ?
- η πεναριά είναι μασίφ παλίσανδρος ? πάχος ?
....
κι ένα σχετικό - άσχετο
Ο Σοφιανός σταμάτησε να φέρνει παλίσανδρο και (θα) έχω θέμα, που βρίσκετε εσείς ?

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 26, 2018, 08:42:19 πμ »
Φίλε Γιῶργο , τό λάφτα γίνεται ἀριστούργημα , συγχαρητήρια!!!!!!!!

• Full Member
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 26, 2018, 06:37:47 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σας λόγια. Δημήτρη, η μελέτη στην κατασκευή Λάφτας που έχεις κάνει είναι πραγματικός θησαυρός και την συμβουλεύομαι συχνά σε διάφορες φάσεις της κατασκευής. Μεγάλο ευχαριστώ!   {celebrate018} Η καμπυλότητα στα καμάρια αλλα και η "γλώσσα" που εχώ βάλει στην ένωση κάτω από τον καβαλάρη, είναι τα αντίβαρα στο να μην βουλιάξει ή παραμορφωθεί πολύ το καπάκι σε εκείνο το σημείο....και ελπίζω  {music024} . Τα καμάρια είναι από κέδρο και η πεναριά είναι Καπλαμάς Καρυδιά Αμερικής λούπα με fleece  από τον Σοφιανό.

• Full Member
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 25, 2018, 05:11:52 μμ »
Καλησπέρα σε όλους έπειτα απο πολύ καιρο. Βρίσκοντας λίγο λίγο τον χρόνο κατάφερα και τελείωσα την δεύτερη μου κατασκευή. Άμην!.Παρουσιάζω φωτογραφικά τα διάφορα στάδια...Υποδοχές για τα καμάρια.Διαμόρφωση μπράτσου.Ντύσιμο του μπράτσου με ντούγιες.Τροχός για μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα του σκάφους , αλλά με πολύ προσοχή.Χάρτωμα του σκάφους.Κόλλημα του καβαλάρη.Τελική διαμόρφωση των καμαριών και αφιέρωση στον ιδιοκτήτη. :-) . Τα δυό μεσαία καμάρια αντικατασταθήκαν σε έλατο μετά απο παραμόρφωση των κέδρινων προηγουμένων.Καπάκωμα.Δέσιμο μπερντέδων για το πρώτο σετάρισμα , πρίν τα λούστρα.Αποκαλυπτήρια της ροζέτας. Black mother of pearl επάνω σε σφενδάμι.Μασκάρισμα πρίν το βερνίκι Νίτρου με πιστόλι.Ένα χέρι sealer και δύο βερνίκι.Προετοιμασία Γομαλάκας. 3 μέρη Γομαλάκας, 2 Δάμαρη ,1 σανδράκα και ελάχιστο Έλεμι (3%).Πέρασμα του βερνικιού με μπάλα και τελική μορφή. Ήχος μόλις λύσω κάτι προβληματάκια με τριξίματα στα πρώτα τάστα. Καλές κατασκευές σε όλους!  {celebrate012}

• Full Member
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 25, 2018, 05:30:56 μμ »
...