Αποστολέας Θέμα: Κλειδιά παλιάς ακουστικής 32mm  (Αναγνώστηκε 2651 φορές)

Idas

• Newbie
  • *
Κλειδιά παλιάς ακουστικής 32mm
« στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 09:26:05 μμ »
Καλησπέρα, υπάρχουν κλειδιά για παλιά ακουστική κιθάρα με απόσταση άξονα 32mm?
Δεν βρήκα κάτι όσο ψάχνω. Σε αυτη την περίπτωση βάζουμε μεμονομένα ή υπάρχει άλλη λύση?

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
Απ: Κλειδιά παλιάς ακουστικής 32mm
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 10:50:28 μμ »
Ολα τα κλειδιά εδώ και δεκαετίες βγαίνουν με απόσταση αξόνων 35mm . Μάλλον δεν θα βρείς, οπότε η καλύτερη λύση είναι τα μεμονωμένα κλειδιά, όπως λές .Υπάρχει και η λύση να κλείσεις με ξύλινες καβύλιες και ξυλόκολλα την δεύτερη και την τρίτη τρύπα απο κάθε πλευρά και να ανοίξεις καινούριες τρύπες στις σωστές θέσεις (για τα κλειδιά που κυκλοφορούν)

Idas

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 26, 2018, 11:13:52 πμ »
Ξέρουμε αν τα μεμονωμένα της φωτογραφίας χωράνε?
Τα έχει δοκιμάσει κανείς, είναι καλά? GROVER SW-100
Κάποια άλλα να προτείνετε?

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 26, 2018, 11:46:07 πμ »
πρέπει να ξέρεις ακριβώς τις διαστάσεις της πλάκας, φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τύποι (σε Grover)

Εδώ από τον StewMac, αυτός δεν σου κάνει, η πλάκα είναι 34 mm (δες φωτο παρακάτω)

http://www.stewmac.com/Hardware_and_Parts/Tuning_Machines/Slotted_Peghead_Guitar_Tuning_Machines/Grover_181_Sta-Tite_Slotted_Peghead_Guitar_Machines/Reviews/Page3.html?pref_currency=L

΄
αυτό φαίνεται να κάνει (32 mm πλάκα), αλλά πρώτον το αξονάκι είναι για καράολο "πλακέ" και όχι με σχισμές, δεύτερον έχει πατούρα στη βάση (πρέπει να ανοίξεις λίγο μεγαλύθτερη τρύπα όσο το βάθος της πατούρας) και δεν ξέρω αν σου ταιριάζει και αισθητικά (είναι για vintage αμερικάνικες):

https://www.emma-music.com/-grover,us,4,10-3-GRO-135N.cfm

και τα δύο Grover είναι, και προφανώς τα σχέδια από την ίδια πηγή προέρχονται, αλλά δεν την βρήκα (εταιρεία ? )

αν σου κάνουν (αισθητικά) τα πιο στενά (vintage) νομίζω είδα και στον Μαυρομουστάκη (Θεσσαλονίκη, κάνε μια ερώτηση : τηλ. 2310242140, ζήτα τον Σάκη, , είναι γνώστης και πολύ εξυπηρετικός, ίσως σου βρει αυτό που θες).

Πάντως τα πρώτα που ανέβασες μάλλον δεν κάνουν, εδώ άλλης μάρκας αλλά με παρόμοια πλάκα κλειδιά σε τρύπες για 35 mm. Δεν φαίνεται να χωράνε σε 32 mm. υπάρχει προφανώς και η λύση να κοντύνεις (κόψεις) την πλάκα, η μία βίδα είναι αρκετή νομίζω για τη στήριξη (τα πιο "σύγχρονα" κλειδιά ακουστικής μία βίδα έχουν, μπορείς να ακοίξεις και μια ακόμα όπου σε παίρνει) αλλά να πάρεις καινούργια κλειδιά για να κόψεις και να ράψεις είναι "κάπως"...

[ Invalid Attachment ]

το άλλο το κλειδάκι που φαίνεται μόνο του πρέπει να κάνει, έχει και αξονάκι για σχισμές, αλλά δεν είμαι στο εργαστήριο να το μετρήσω... αυτά τα είχα πάρει από τον Ανθομελίδη στην Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ίδια (ούτε καν αν υπάρχει ακόμα το μαγαζί, καιρός να κάνω καμιά βόλτα κι απο κει)

Idas

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 27, 2018, 08:58:25 πμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την λεπτομερή ενημέρωση! Κατατοπιστικότατος!
Με γλύτωσες από αστοχίες, δοκιμές και πεταμένα λεφτά..
Θα μετρήσω ακριβώς την πλάκα πριν αγοράσω κάποια.
(Ευτυχώς το οργανάκι ακόμα κουρδίζει με τα υπάρχον)

Τα συγκεκριμένα της φωτογραφίας μήπως τα ξέρεις?
(Δεν λέει διαστάσεις)

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2018, 09:32:47 πμ από Idas »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 27, 2018, 09:34:09 πμ »
όχι, δεν τα ξέρω. Τα έχω δει στο ebay π.χ. αλλά δεν έχω ιδέα για τις διαστάσεις τους. Φαίνεται να κάνουν (οι διαγώνιες πλευρές μπορούν να "επανοτίσουν" και να μειωθεί η απόσταση των αξόνων) αλλά πάλι έχουν αξονάκι για κεφαλάρι "πλάκα" (όχι με σχισμές) και δεν φαίνεται να είναι καλής ποιότητας.
Βάλε μια φωτογραφία από το κεφαλάρι, αν θες (από περιέργεια, όχι ότι θα το λύσουμε το ζήτημα με τη φωτογραφία).

ωπ, την ώρα που έγραφα έβαλες κι άλλη φωτο, αυτό εννοώ "επανοτίζουν" οι διαγώνιες.
Ψάξε στο ebay γι αυτά, έχει (πάρα πολλά) Κινέζικα και μερικά έχουν σχεδιάκια με διαστάσεις. Αξίζει λίγο ψάξιμο.

Idas

• Newbie
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 27, 2018, 09:37:46 πμ »
Έκανα μια δοκιμή με photoshop {music007}

Tags: