Kαλημέρα παιδιά.
Το μάνικο έχει 3 κόντρες παλίσανδρου , αλλά οι δύο είναι από πιο ανοιχτόχρωμο και διαφορετικό κομμάτι, γι αυτό δείχνει έτσι δίχρωμη. Βέργα έχει το μάνικο , αν και λόγω μικρής κλίμακας δεν χρειάζεται , αλλά βρίσκεται εκεί ανενεργή (σε κατάσταση stand by) μήπως κάποια στιγμή χρειαστεί στο μέλλον.....Σημειωτέον οτι ,αν κι έχουν περάσει αρκετά τέτοια παλιά κιθαρόνια απο τα χέρια μου για επισκευές κλπ, δεν έχω δεί κανένα μέχρι τώρα που να μην ήταν σκευρωμένο!
Στέλιο, αυτά τα πιν (καβύλιες) τα παίρνω έτοιμα γιατί δεν έχω ξυλοτόρνο να τα φτιάξω μόνος μου. Είναι πλαστικά και πολύ φτηνά αυτά που βλέπεις εδώ , υπάρχουν και εβένινα σε σετ πιό ακριβά βέβαια. Οι τρύπες γίνονται πάνω στον καβαλάρη βέβαια πρίν αυτός κολληθεί στο καπάκι. Τις τρύπες τις κάνω με τρυπάνι μετάλλου των 5mm. Αφού κολληθεί ο καβαλάρης και σφίξουν τελείως οι κόλλες, κάνω νέες τρύπες πάλι με το 5άρι τρυπάνι που διαπερνάνε και το καπάκι . Κάτω απο το σημείο που θα μπούν οι καβύλιες βάζω μια ενίσχυση απο σκληρό ξύλο , παλίσανδρο, πουπίνγκα κλπ πάχους τουλάχιστον 3 mm για να μην ''πληγώνεται'' το καπάκι απο την μπίλια που έχουν στην άκρη οι μεταλλικές χορδές. Εννοείται οτι αυτή η ενίσχυση μπαίνει εκεί πριν απο το καμάρωμα του καπακιού.
Κλίμακα 63cm.