Καλησπέρα φίλοι, είμαι ο Αντώνης και είμαι νέο μέλος στην παρέα σας..

Αρκετές φορές έχω χαζέψει το site με τις διάφορες κατασκευές οργάνων που παρουσιάζετε.. πραγματικά σας θαυμάζω!!
Η αλήθεια είναι οτι είμαι λίγο μακρυά ακόμη απο τέτοια κατασκευή λόγω έλλειψης γνώσεων και κυρίως χρόνου!!
Προς το παρόν προσπαθώ να συμμαζέψω ενα παλιό (μαθητικό) μπουζούκι που είχα και το οποίο παρα τα 25χρόνια του βρίσκετε σε αρκετά καλή κατάσταση.
Μέσα σε όλα που έχει αυτό το όργανο είναι και ένα καπάκι το οποίο η φιγούρα που έχει είναι ουσιαστικά βαμμένη (κάτι σαν στένσιλ) και λουστραρισμένη απο πάνω. Αυτό το σχέδιο λοιπόν θέλω να το αφαιρέσω και ρωτάω, εαν το τρίψω μέχρι να "φάω" ουσιαστικά όλο το χρώμα και να μείνει το ξύλο υπάρχει περίπτωση να αλλοιώσω(σε τραγικά επίπεδα) την ηχητική εικόνα του οργάνου;
Εφόσον έρθει όλο στην ξύλινη απόχρωση σκέφτομαι 3 πράγματα 1) να λουστραριστεί και να μείνει έτσι χωρίς κανένα σχέδιο (το προτιμώ απο το βαμμένο) 2) να κάνω μια πυρογραφία στο καπάκι(?) 3) να κατασκευάσω μόνος μια ξύλινη πενιέρα με το σχέδιο που θέλω(αυτο που σκέφτομαι για την πυρογραφία)
Καθότι νέος και άσχετος και παρακαλώ για τα φώτα σας καταρχήν για το τρίψιμο και κατα δεύτερον για την συνέχεια.. ποια απο τις τρείς λύσεις θεωρείται πιο εφικτή και σωστή;