Αποστολέας Θέμα: Νεο μελος-πρωτο οργανο και τριχορδο  (Αναγνώστηκε 7780 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Νεο μελος-πρωτο οργανο και τριχορδο
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 19, 2018, 10:19:11 μμ »
Καλο ξεκινημα Νικηφορε.Και μιας και χρωσταω πολλα στους ορθοπεδικους αυτου του κοσμου, θα προσπαθησω να σε βοηθησω σε οτι χρειαστεις
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

DRIVER (Βασιλειάδης Παύλος)

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΚΑΡΥΔΙΑ
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 19, 2018, 11:11:26 μμ »

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΩΝ ΔΟΥΓΩΝ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΟΛΑ ΚΟΛΑΣ;
ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΤΖΑ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΛΙΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΓΕΣ
Οι δουγιες ειναι απο 2,6 εως 3 χιλ. Κολλαω με Tightbond. Οντως το καλουπι θα ηθελε καποιες μετατροπες και το καταλαβα εκ των υστερων. Οταν επρεπε να βαλω την κολατζα αναγκαστηκα να βγαλω το σκαφος απο το καλουπι και αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μου χασει λιγο το αρχικο του σχημα (πηρε περιπου 1 εκ μηκος). Το διορθωσα εν μερει...αλλα γινοτανε και καλυτερα.
Να και οι φωτο απο το (απλουστατο) συστημα που χρησιμοποιησα για να λυγιζω τις δουγιες με θερμοπιστολο, καθως και το σκαφος τελειωμενο.
[/quote]
ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,
Αφήστε με όμως να ζήσω όπως θέλω

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 09:38:09 πμ »
Και ερχομαι στην πατεντα που εκανα για το μανικο. Χρησιμοποιησα μακριες ινες γιαλιου που εβγαλα απο ενα υαλουφασμα (απο αυτα που χρησιμοποιουμε στις πολυεστερικες κατασκευες. Κολλησα 3 πηχακια ετσι ωστε να σχηματιζουν ενα καναλι 1Χ1 εκ περιπου. Εκλεισα τις ακρες με χαρτοταινια , το γεμισα με υαλονηματα και εχυσα απο πανω εποξικη ρητινη.
Κατι παρομοιο ειδα οτι χρησιμοποιει ο Σπουρδαλακης, αλλα με ανθρακονηματα και τη χρηση αρνητικης πιεσης. Με τη μετατροπη αυτη τα πραγματα γινονται πολυ πιο απλα και το κοστος ειναι αμελητεο.
Περιττο να πω οτι με το συγκεκριμενο μανικο μπορεις πια να κανεις μονοζυγο...
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 02:20:09 μμ »
θα σε στεναχωρησω αλλα το ξυλο του μανικου ειναι ακαταληλο για τα δικα μου στανταρ

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 06:42:01 μμ »
Σιγουρα δεν ειναι απο αυτα που συνηθως χρησιμοποιουνται. Ακαταλληλο το λες ως προς τα ηχητικα αποτελεσματα ή την αντοχη; γιατι το δευτερο πιστευω λυθηκε. Τωρα αν ειναι το πρωτο, αυτο που διαβασα εως τωρα, γιατι εμπειρια δεν εχω, ειναι οτι ο ρολος του δεν ειναι και πολυ σημαντικος. Τουλαχιστον καπως ετσι το σκεφτηκα. Το ξυλο που φαινεται ειναι πιτς παιν. Στη συνεχεια προστεθηκαν και 3 πηχακια κυπαρισσι 2 στα πλαγια και ενα πανω απο την ρητινη, μεχρι να φτασω στο επιθυμητο παχος.
Εξηγησε μου το καλυτερα, για να μαθαινουμε
cold comfort for change
did you exchange

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 10:49:56 μμ »
αυτο που λεω το λεω ως προς την αντοχη του.Συνηθως ...η μαλλον κανεις απ οσο γνωριζω δεν βαζει κονοφορα στο μανικο.

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 12:32:04 πμ »
φιλε Νικηφορε.αν μενεις Αθηνα,στειλε μου μνμ.θα σου χαρισω ανθρακονημα και αν θες σου κανω και ΒΑΚΟΥΜ..στο μανικο σου.προς θεου.δωρεαν ολλα αυτα.για χαρη της τεχνης.ΤΕΛΟΣ !!! {music012}

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 09:21:10 πμ »
Νταξει παιδια σαφως και εχετε δικιο, αλλα δοκιμη κανω, να δουμε τι θα βγει. Παντως τα υαλονηματα υποκαθιστουν ανετα τα ανθρακονηματα και αν δει κανεις τη ρητινη, επηξε χωρις καθολου φυσαλιδες, τουλαχιστον φυσαλιδες που να φαινονται με γυμνο ματι. Θεωρω οτι το μανικο αυτο θεμα σκευρωματος ή αντοχης δεν θα εχει ποτε. Θα δειξει...αλλωστε ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος.

Το θεμα μου αυτη τη στιγμη ειναι το καπακι, που ειναι και το μονο κομματι που αγορασα απο Σοφιανο ετοιμο κομμενο. Το καπακι λοιπον μου ηρθε κομμενο στα 4,1 χιλ παχος. Λιγο παχυ δεν ειναι για να μπει ως εχει; Το κατεβασα με πολυ κοπο στα 3,4-3,6 χιλ. Ειναι ακομα πολλα;
cold comfort for change
did you exchange

DRIVER (Βασιλειάδης Παύλος)

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΚΑΡΥΔΙΑ
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 10:55:26 πμ »
ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙΝΓΩ ΜΕΤΟ ΖΑΡΚΑΔΑ 
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
ΣΦΕΝΔΑΜΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,
Αφήστε με όμως να ζήσω όπως θέλω

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 11:13:48 πμ »
Βασικα η δουλεια εχει γινει ηδη. Βιαζομαι το ξερω, αλλα χρειαζομαι το μπουζουκι. Το επομενο σιγουρα θα γινει πολυ πολυ πιο μελετημενα και θα χαλασω και καποια χρηματα, γιατι για αυτο εδω την εχω βγαλει σχεδον τσαμπα. Και εχω παει πολυ γρηγορα. Αρχισα ακριβως τη δευτερη μερα του χρονου και ειμαι στα τελειωματα. Οποτε δεν εχασα δα και τοσο χρονο, ουτε χρημα, και η εμπειρια ηταν σημαντικη
Παντως η ρητινη στο εσωτερικο ειναι τοσο ακαμπτη που ελπιζω οτι η κακη επιλογη της ξυλειας δε θα μου στοιχισει. Θα δειξει...
cold comfort for change
did you exchange

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 02:58:36 μμ »
Νταξει παιδια σαφως και εχετε δικιο, αλλα δοκιμη κανω, να δουμε τι θα βγει. Παντως τα υαλονηματα υποκαθιστουν ανετα τα ανθρακονηματα και αν δει κανεις τη ρητινη, επηξε χωρις καθολου φυσαλιδες, τουλαχιστον φυσαλιδες που να φαινονται με γυμνο ματι. Θεωρω οτι το μανικο αυτο θεμα σκευρωματος ή αντοχης δεν θα εχει ποτε. Θα δειξει...αλλωστε ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος.

Το θεμα μου αυτη τη στιγμη ειναι το καπακι, που ειναι και το μονο κομματι που αγορασα απο Σοφιανο ετοιμο κομμενο. Το καπακι λοιπον μου ηρθε κομμενο στα 4,1 χιλ παχος. Λιγο παχυ δεν ειναι για να μπει ως εχει; Το κατεβασα με πολυ κοπο στα 3,4-3,6 χιλ. Ειναι ακομα πολλα;

το ξαναλεω................χρωσταω πολλα στους ορδοπεδικους, γι αυτο και απανταω.Αυτο .....το δοκιμη κανω.... δεν ισχυει Νικηφορε μου.Εχουν κανει αλλοι (συγχωρεμενοι τωρα πια) απειρες δοκιμες για να τα βρουμε εμεις.Το αποτελεσμα θα ειναι ενα οργανο( μπορει ομορφο ) με ακαταληλο μανικο.Και λεω ακαταληλο διοτι δεν ειναι μονο το σκευρωμα το προβλημα σου.Οταν λεμε ακαταληλο εννοουμε οτι το ξυλο δεν εχει την πυκνοτητα που χρειαζεται, και μπορει στο μελλον να παρουσιασει ...σιρικνωση ας πουμε κατα μηκος.Η ακομη και κατα πλατος που ειναι και το πιο πιθανο.Αυτα τα καναμε πριν 10 + χρονια που δεν υπηρχε η πληροφωριση απο το ιντερνετ, που ρωταγες τους μαστορους και αλλος γελαγε κι αλλος εκανε πως δεν ακουει.Αλλα γιατι στα λεω?Εσυ θα κανεις το δικο σου .Οκ καντο αλλα μη σε παραξενεψει αν μετα απο κανα χρονο το κρεμασεις ξεκουρδιστο στο τζακι για ομορφια.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 03:01:01 μμ »
Αν σου κανει φυσαλιδες η ρυτινη περνα απο πανω της φλογα. Ή εστω ενα πιστολι θερμου αερα. Σπανε κατευθειαν.

Και εγω παντως θα εβαζα κατι αλλο για ξυλο. Παντως ειναι ενα πειραμα να δουμε αν θα αντεξει η ρυτινη τις τασεις...

Edit
Εγραφα μαζι με τον Κωστα. Αυτο με τη συρικνωση δεν το ηξερα. Ειναι σιγουρα σοβαρο προβλημα
Edit νο2
Τους Κωστιδες σε αυτο το φορουμ τους ακουμε (και οχι μονο)
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 05:57:58 μμ »

το ξαναλεω................χρωσταω πολλα στους ορδοπεδικους, γι αυτο και απανταω.Αυτο .....το δοκιμη κανω.... δεν ισχυει Νικηφορε μου.Εχουν κανει αλλοι (συγχωρεμενοι τωρα πια) απειρες δοκιμες για να τα βρουμε εμεις.Το αποτελεσμα θα ειναι ενα οργανο( μπορει ομορφο ) με ακαταληλο μανικο.Και λεω ακαταληλο διοτι δεν ειναι μονο το σκευρωμα το προβλημα σου.Οταν λεμε ακαταληλο εννοουμε οτι το ξυλο δεν εχει την πυκνοτητα που χρειαζεται, και μπορει στο μελλον να παρουσιασει ...σιρικνωση ας πουμε κατα μηκος.Η ακομη και κατα πλατος που ειναι και το πιο πιθανο.Αυτα τα καναμε πριν 10 + χρονια που δεν υπηρχε η πληροφωριση απο το ιντερνετ, που ρωταγες τους μαστορους και αλλος γελαγε κι αλλος εκανε πως δεν ακουει.Αλλα γιατι στα λεω?Εσυ θα κανεις το δικο σου .Οκ καντο αλλα μη σε παραξενεψει αν μετα απο κανα χρονο το κρεμασεις ξεκουρδιστο στο τζακι για ομορφια.
[/quote]
Τωρα το καταλαβα και παω πασο.Μολις ειπες κατι που δεν ημουνα σε θεση να σκεφτω. Δεν ειμαι ξεροκεφαλος, απλα παραθετω πραγματα που εχω ηδη κανει, οποτε απλα δεν μπορω να γυρισω πισω. Προφανως πηγα πολυ βιαστικα και το ξερω.  Δεν θελω να κανω τον εξυπνο και σεβομαι απολυτα την εμπειρια σας
cold comfort for change
did you exchange

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 25, 2018, 07:18:05 μμ »
Προχωραω σχετικα βιαστικα γιατι χρειαζομαι το οργανο. Φωτο το μορσο, και το καπακι. Το κατεβασα στο 3,2 περιπου παχος, βαρεθηκα να τριβω.
Εκανα και μια υποτυπωδη φιγουρα. Μεγαλυτερη λεπτομερεια στο επομενο (και πιο σωστα ξυλα και περισσοτερη υπομονη)...
cold comfort for change
did you exchange

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 25, 2018, 09:24:30 μμ »
αν κρινω απο την πατουρα της τρυπας αυτο ειναι αρκετα παχυ για καπακι.Θα εχει ενδιαφερον αν βγαλει φωνη