Γεια σε ολους. Σας διαβαζω καιρο και κατα ενα τροπο αισθανομαι να σας ξερω. Ειμαι απο πολλα χρονια ερασιτεχνης ξυλουργος με πολλες και διαφορες κατασκευες στο ενεργητικο μου. Ξυλινα ψαροντουφεκα, καγιακ και προσφατα το πιο δυσκολο προτζεκτ , μια ταχυπλοη βαρκα η οποια μου προσφερε εκτος των αλλων και μια σχετικη εμπειρια σε συνθετικα υλικα-εποξικες ρητινες-υαλουφασματα πολυεστερες κλπ. Κουτσοπαιζω τζουρα ως αυτοδιδακτος και προσφατα αρχισα και μαθηματα, με αποτελεσμα να δημιουργηθει η αναγκη για ενα τριχορδο μπουζουκι. Καθως εχω λοιπον το μικροβιο, καθισα , διαβασα, σας παρακολουθησα αρκετο καιρο και το τολμησα, μαλιστα με ηδη στο μυαλο μου καποιες πατεντες, που θα τις δειτε και θα τις κρινετε.
Κατ'αρχην μου προεκυψαν τυχαια δυο παλια κομματια ξυλο, ενα δοκαρι ταβανιου απο κυπαρισσι και μια παλια κουπαστη τζακιου απο πιτς παιν, τα οποια και αποφασισα να χρησιμοποιησω, μιας και η κατασκευη θα ηταν πειραματικη και ηθελα να περιορισω τα κοστη.
Θα παρουσιασω βημα βημα την κατασκευη, η οποια τωρα που γραφω βρισκεται στη φαση του αρματωματος του καπακιου.