Αποστολέας Θέμα: Χρειάζομαι βοήθεια ασχετη με οργανιποιία.  (Αναγνώστηκε 5499 φορές)

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
Απ: Χρειάζομαι βοήθεια ασχετη με οργανιποιία.
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 23, 2017, 10:31:24 πμ »
οι τιμες κυμαινονται αναλογα τα γουστα μας.
ριξτε μια ματια εδω στο σκρουτζ.
http://www.skroutz.gr/c/1213/furniture_surfaces.html?keyphrase=%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9+%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1&page=1
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2017, 11:42:19 πμ από Μαρία Γ. »
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 23, 2017, 11:35:17 πμ »
Μίλησα σήμερα με μία ετερία που εμπορέυετε παγκους δέν είπαμε τιμή όμος..θέλω κάτι σε απομίμμηση ξύλου  σκούρο 4 πόντους φάρδους πόσο λέτε θα πάει το μέτρο πάνω κάτω πόσο να θωρήσω καλή τιμή και πόσο ακριβη?σκεπτόμενοι οτι θα πάρω 7 τεμάχια 4μετρα
Είπαμε να πάω απο εκεί να τα δώ απο κοντά και να βγάλουμε μια προσφορά
Στο ΙΚΕΑ για να καταλαβεις οι φτηνοι παγκοι μελαμινης 3.8cm παχος πηγαινουν 35€ το μετρο. Μασιφ ξυλο παει 60€ με παχος 3.8cm

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 23, 2017, 12:45:40 μμ »
Προ πενθημερου απο βολτα στο leroy για αναζητηση ρεταλιου παγκου κουζινας : τα 3cm παχος 30 ευρο το μετρο ( 60 cm πλατος ) . Στα 4cm δυσκολα θα βρεις κατι κατω απο 40-50 ευρο το μετρο . Προσοχη αν ειναι να τα κοψεις , η κοπη να γινει σε γωνιαστρα με διπλους δισκους ( οπως αναφερει ο Μανος - "προκοψη" ) καλα ακονισμενους . Εκτος κι αν θα καλυψεις τις κοπες με αρμο/γωνιο/ταυ-καλυπτρα... 

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 24, 2017, 12:53:37 πμ »
Θα πας στον Αλεβιζοπουλο στο Περιστέρι οδός Φιλικων. Τα μισα λεφτα απο οτι γραφεις. Έχει και τεμαχιστικη και σου δινει οσο θελεις

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2017, 04:58:55 μμ »
Θα πας στον Αλεβιζοπουλο στο Περιστέρι οδός Φιλικων. Τα μισα λεφτα απο οτι γραφεις. Έχει και τεμαχιστικη και σου δινει οσο θελεις
Είμαι Λάρισα.. Στέλνει αυτος?

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2017, 04:28:38 πμ »
Καλησπέρα ξανά.
Ακόμα δέν πήρα τους πάγκους εχω ενα άλο θέμα τώρα.
Πρέπει να κόψω ενα παγκο που έχω ήδη ειναι ετοιμος με λάντζα πάνω και πρέπει να τον κόψω για να του αλλαξω θέση ωστε να χωρέσει σε κάποιο άλο σημείο.
Πώς να το κόψω?? δέν γίνετε να τον βγάλω και να τον πάω σε μαγαζί πρέπει να τον κόψω επιτόπου..
σκέφτηκα  να πάω να  πάρω μια σέγα, υπάρχει κάποιο ειδικό μαχαίρι που να μαπίνει πάνω ωστε να τον κόψω?
Η μεταφορά σε μάστορα είναι αδύνατη γιατι ειναι ήδη σε μαγαζί και θα κοπεί βράδυ αργά για να μην κλείσει το μαγαζί ωστε μέχρι το πρωί να έχει γίνει η αλλαγή..
ακούω ιδέες..

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2017, 09:19:42 μμ »
Μια ταπεινη γνωμη , με καθε επιφυλαξη και καθαρα εμπειροερασιτεχνικη : Αφου αποφασες να κανεις την δουλεια ( να εκφραστω Ζαρκοειδος ) " στα ορθια " , δυο λυσεις υπαρχουν κατα την γνωμη μου . Η σεγα και το δισκοπριονο χειρος . Και τα δυο θα σου πεταξουν μικροατελειες στην επιφανια . Αν εχεις δισκοπριονο ( και μαλιστα με δισκο με πολλα δοντια για πιο καθαρη δουλεια ) η δουλεια γινεται γρηγορα , ανετα ( με την καλη επιφανια πανω και απο το πισω μερος του παγκου προς τα μπρος ) . Αν εχεις απλο σεγα  ( μονο σε τετοιο εχω εμπειρια ) και μαλιστα ο παγκος ειναι 4 mm υπαρχει κινδυνος να μην κοψεις καθετα , γιατι η λαμα ειναι κατω ελευθερη και οι δονησεις-ταλαντωσεις ειναι αυξανομενες προς τα κατω . Επισης η κοπη θα γινει με αρκετη δυσκολια . Αν καταληξεις σε λυση σεγας παρε λαμες ειδικες ( αν θυμαμαι καλα ειναι ανω των 15 cm και αλμηρη τιμη  ) . Αν καποιος εχει εμπειρια απο αλλου ειδους πιο ισχυρες σεγες - μαχαιρια θα'ταν ενδιαφερον και για αλλους στο φορουμ να μαθαινουμε . Σε οποια απο τις δυο λυσεις ( η και καποια αλλη ) καταλυξεις καλο ειναι να κανεις μια δοκιμη σε ενα ρεταλη παγκου πρωτα . Επισης καλο ειναι να εχεις ( αν δεν εχει δικο του παραλληλο οδηγο το ιδιο το εργαλειο ) μια ισια σανιδα πακτομενη παραλληλα προς την ακρη για οδηγο .  Καλη ευκολια !...

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2017, 10:25:23 μμ »
προς το παρόν δέν έχω κανένα εγραλείο.
θα πάρω μια σέγα αντι για δισκοπρίονο γιατί η σέγα γενικά θα μου χρειαστεί περισότερο.
Τυχαία εψαξα και βρήκα αυτο εδώ http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=108&product_id=252 γράφει οτι κόβει μελαμίνη δέν ξέρω ποια η φιαφορά απο τα άλλα απλά το αναφέρει.
Καλός η κακός η δουλεια θα γίνει ''στο πόδι'' απο εμένα και όχι μάστορα για ευνοητους λόγους,
Αντε και να μην κοπεί πεντακάθαρα δέν με πειράζει μέσα στο μπάρ θα είναι δέν θα φαίνετε στον εξω κόσμο, θα το πατήσω και καμια σιλικόνη περιμετρικά

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2017, 01:54:52 μμ »
Καλημέρα καί ἀπό μένα ,
Θά συμφωνήσω μέ τόν φίλο letasos μόνο ὅσον ἀφορᾶ τό δισκοπρίονο χειρός . Ἐπειδή προσπάθησα μερικές φορές νά κόψω πάγκο πάχους 4 χιλ. γιά τοποθέτηση νεροχύτη , πού αὐτό γίνεται μόνο μέ σέγα , πάντα ἡ σέγα ἔκοβε στραβά . Καί εἶναι φυσικό μέ τέτοιο πάχος .
Τό δισκοπρίονο εἶναι δυνατό ἐργαλεῖο καί κόβει ὁλόισια . Καί τό λίγο χάλασμα πού θά κάνη στήν τομή , διορθώνεται μέ λίγο τρίψιμο ἤ ἁρμοκάλυπτρο . Ὅσον ἀφορᾶ τή σκόνη πού θά παραχθῆ , αὐτή μαζεύεται μέ ἠλεκτρική σκούπα πού συνδέεται μέ τό ἴδιο τό ἐργαλεῖο . Ἀλλά , γιά τό κυριότερο , πού εἶναι τό κόστος ἀγορᾶς τοῦ ἐργαλείου , μπορεῖς νά πάρης ἕνα φθηνό , αὐτά τά einhell καί τά παρόμοια μέ 20 ἤ 30 εὐρώ , καί νά σοῦ μείνη κιόλας .
Ἄν τελικά ἀποφασίσης νά τόν κόψης μέ σέγα , ἀφοῦ χαράξης μιά γραμμή μέ μολύβι στόν πάγκο πού ἐπάνω της θά κόψης , μέ ἕνα σουβλί καί ἕνα σφυρί δημιούργησε  "πόντες" πάνω στήν γραμμή τήν μιά κοντά ( 1 ἑκ. ) στήν ἄλλη , καί τρύπησε τρύπες κάθετες καί διαμπερεῖς στόν πάγκο μέ τρυπάνι 3 χιλ. , ὥστε ἡ σέγα νά ἔχη λίγο " ψωμί " νά κόβη κάθε φορά καί νά βρίσκη κενό . Ἔτσι θά τόν κόψης πολύ ἴσια .

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2017, 02:30:50 πμ »
Καλησπέρα.
Τελικα π πάγκος κόπηκε με σέγα αγόρασα μια, πήρα και λάμες που κόβουν Μελανίμη (είναι πυκνές και με φορά δοντιών προς τα κάτω) και κόπηκε αρκετά καλά χωρίς καθόλου θραύσματα  κόπηκε λιγάκι στραβά αλλά πιστεύω οτι μπορούσα να τον κόψω ποίο ίσια αν είχα λίγο καλύτερη αρχή, το έχασα λίγο στην αρχή δλδή και μετά δέν μπορούσα να το ξαναφέρω.
Γενικά ολα κομπλέ.!
Μου έμεινε και η σέγα και τώρα θα φτιάξω και κάτι συρτάρια που θέλω να τοποθετήσω μέσα στο μπάρ που θα φτιάξω.
Τωρα θέλω να φτιάξω ενα καινούριο μπαρ μικρο και θα ήθελα και εκεί βοήθεια αλλά επιδή ξεφεύγει  το θέμα απο τον τίτλο θα φτιάξω ενα καινούριο θέμα για να πάρω ιδέες και λύσεις απόσους γνωρίζουν!

Tags: