Αποστολέας Θέμα: Χρειάζομαι βοήθεια ασχετη με οργανιποιία.  (Αναγνώστηκε 5676 φορές)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Χρειάζομαι βοήθεια ασχετη με οργανιποιία.
« στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:06:11 μμ »
Καλησπέρα.
Ελπίζω να μην υπάρχει θέμα που ποστάρω κάτι ασχετο με οργανοποιία αλλά αφορά κατασκευαστικό υλικό ξυλείας.
Θέλω να κατασκευάσω παγους-γραφεία το μεταλικό κομμάτι το έχω κανονισμένο πώς θα γίνει αυτό που ψάχνω τώρα είναι η πάνω επιφάνεια.. βλέπω μελαμίνες,mdf και μπερδευομαι..εγώ θέλω μια επιφάνεια μελαμίνη πχ η οποία να είναι αρκετα παχυά περίπου 4 εκατοστά (εχω δεί βγαίνουν μελαμίνες μέχρι 38mm) να έχει πλάτος 1,30-1,40 και μήκος συνολικά θα χρειαστώ περίπου 30 μέτρα, αν βγαίνει σε 3μετρα πχ θα πάρω 10 τεμάχια, οι άκρες αριστερά δεξιά θέλω να είναι κυρτές να μην κάνουν γωνία δηλαδή να είναι σάν κυκλικό..
Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει σχετικά με το τί υλικό να βάλω και ίσος σε ποιο μαγαζί να κατευθηνθώ..
Στο ιντερνετ βρήσκω σκόρπιες πληροφορίες δέν βγάζω ακρη πόσο πχ θα κωστίσει και αν υπάρχει καλά καλά αυτο που θέλω.

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
Απ: Χρειάζομαι βοήθεια ασχετη με οργανιποιία.
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:13:45 μμ »
πιο καλα νοβοπαν  μαονι η καρυδια απο την μελαμινη γιατι αν φτιαξουμε ενα Π με μελαμινη η κολληση δεν ειναι καλη λογω
της επιφανειας που δεν πιανει σωστα η κολλα,και βιδες αν βαλουμε με μια μετακομηση θα  διαλυθουν οι ενωσεις..
η ξυλοκολλα δε νμπορει να κολησει σωστα μελαμινη με μελαμινη..
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:18:51 μμ »
το mdf το θεωρω αχρηστο μακρυα απο αυτο..

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:23:36 μμ »
σν καταλαβα σωστα θα ειναι μονο το καπακι  απο  προιον ξυλου δες και παγκο κουζινας αν σε εξυπηρητουν τα μεγεθη
εχει πολυ παχος και επιλεγεις τι θα εχει πανω εχει διαφορα υλικα εχει περιορισμενο πλατος ο παγκος..ειναι ομως το καλυτερο υλικο
για παγκο.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:35:14 μμ »
Μονο το καπάκι απο προιόν ξύλου ναι.. το οποιο θα κάτσει πάνω σε σιδηροκατασκευη η οποια θα φροντίσω να έχει πολλές βίδες.
Παγκος κουζίνας ισος μου κάνει αλλά οι πάγκοι κουζίνας εχουν τραχεια επιφάνεια και όχι λέια εκτός αν βγαίνουν και με λεία επιφάνεια και δέν το ξέρω.Εγώ θέλω οποσδήποτε λεία επιφάνεια και σκουρο χρώμα.
Αν πήγαινα σε πάγκο κουζίνας θα ευτιαχνα 2 διαφορετικά απο 60 πόντους φάρδος (τόσο βγαίνουν) και θα τα είχα δίπλα δίπλα κολλητά μεταξύ τους.
Βγαίνουν όμος οι παγκοι σε εντελός λεία επιφάνεια?

ΥΓ πρόκειτε για μαγαζί οχι σπίτι δέν θα με βόλευε να βάλω μασίφ ξύλο για πολλούς λόγους χώρια οτι ειναι και ακριβότερο,

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:38:05 μμ »
φυσικα εχει και λεια επιφανεια και σαγρε και πολλα σχεδια και χρωματα. οτι θες εχει φτανει να βρεις το πλατος που θες..
πλατος μεχρι 80 ποντους.

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 19, 2017, 08:57:21 μμ »
εριξα μια ματια στο ιντερνετ και υπαρχει και πλατος οσο θες
συνηθως χρησιμοποιουν 40  60  80 γιαυτο ειπα
ανωτερο πλατος 80..

http://modawood.gr/products.php?id_category=65&id_subcategory=254

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 19, 2017, 10:18:02 μμ »
το M.D.F πάντως το θεωρώ το καλύτερο υλικό για πρεσάρισμα καπλαμάδων.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 20, 2017, 12:38:02 πμ »
Εδώ δέν εχω ακόμα καταλάβει τι είναι το mdf και ποια η διαφορά του απο την μελαμίνη.
Οπος και να έχει με βλέπω να καταλήγω σε πάγκους κουζίνας

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 20, 2017, 10:09:42 πμ »
το mdf πολυς κοσμος φερνει για επισκευη διαφορα επιπλα
τραπεζια ντουλαπια κλπ
η ιδια η υγρασια της ατμοσφαιρας προκαλλει φουσκωμα του mdf ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που αγορασε
καποιο επιπλο μετα απο λιγο διαστημα εχει προβλημα.η γιατι υπαρχει υγρασια.
δεν γινεται επισκευη στο mdf ,μονο αλλαγη.
το θεωρω λανθασμενο υλικο γιατι θα σου δημιουργησει προβλημα.το φυσικο ξυλο δεν αντικαθισταται με κανενα κολπο τυπου mdf.
πιο απλα οι περισσοτερες επισκευες που κανουμε ειναι απο to mdf.
οποτε μην το χρησιμοποιειται.
υπαρχουν και μερικες περιοχες ανευ υγρασιας που το mdf αντεξε καποια χρονια.

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 20, 2017, 10:21:33 πμ »
αξιον εστι
να φτιαξουμε ενα τελαρο τετραγωνο να πεσει μεσα ο παγκος χωρις βιδωμα
γιατι ειναι βαρυ υλικο και δεν χρειαζεται βιδωμα.
αν ομως για καποιους λογους πρεπει να βιδωσουμε τοτε βιδωνουμε απο κατω τον παγκο
οχι απο πανω και χαλασουμε την επιφανεια.
ακομη υπαρχει και αυτοκολλητη ταινια στο χρωμα του
αν κοψουμε δηλ να μην φενεται απο μεσα το νοβοπαν.

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 20, 2017, 11:26:33 μμ »
Φιλε mastoras007 , επετρεψε μου να αναφερω και γω μια γνωμη . Δεν ειμαι επαγγελματιας επιπλοποιος , οποτε οτι πω ειναι καθαρα θεμα εμπειριας . Η μελαμινη - μ'αυτο το ονομα τουλαχισον ειναι γνωστη στον καθημερινο χριστη - ειναι επενδεδιμενο νοβοπαν(=ρινισματα ξυλου πρεσαρισμενα με κολα ) , ενω mdf ειναι ξυλοσκονη κι αυτη πρεσσαρισμενη με κολα . Επειδη και τα δυο εχουν υποστει χημικη επεξεργασια δεν ειναι καθολου αθωα . Η επενδιση μπορει να ειναι ειτε καποιο χρωμα ειτε καπλαμας , που εκτοξευει την τιμη στο διπλασιο η και παραπανω αναλογα με το ειδος του ξυλου . Η μηχανικη τους αντοχη ειναι πολυ μετρια , κι αν δεν εχουν καλη και πικνη στηριξη σκευρωνουν με τον χρονο . Οσο για την αντοχη στην υγρασια , θα συμπληρωνα σ'αυτα που ανεφερε η Μαρια οτι κυκλοφορει και ανθυγρη μελαμινη και mdf , που πραγματικα αντεχουν στην υγρασια , ειναι ομως πιο ακριβα και ακομη πιο επιβαριμενα με χημικα . Και οι δυο περιπτωσεις επενδυσης ειναι πολυ ευαισθητες σε επιφανιακη καταπωνηση - ενα χοντρο νυχι μπορει να αφησει χαρακια . Απ'αυτη την αποψη ισως ο παγκος κουζινας να σου κανει , γιατι και μηχανικη αντοχη εχει ικανοποιιτικη και αντεχει σε υγρασια και η πανω φορμαϊκα αντεχει ακομη και αιχμιρα αντικειμενα , καυτη κατσαρολα . Για να εχεις ομως πλατος 1,30 και μηκος 30 μετρα θα χρειαστεις 60 τρεχουμενα μετρα !!! Με τιμη 40-50 ευρο το μετρο ... ζαλιζομαι ... Δεν ξερω αν θα σε ενδιεφερε και μια αλλη λυση : το κοντραπλακε θαλασσης - εχει ανωτεροτητα και ως προς την μηχανικη αντοχη και ως προς την αντοχη σε υγρασια . Οι διαστασεις των πλακων ειναι 122,5χ250 εκατοστα . Τις ακρες μπορεις να της στρογγιλεψεις με ρουτερ . Αν τις βαψεις με χρωμα πολυουρεθανης δυο συστατικων μπορεις να πετυχεις λεια επιφανια που θελεις και με μεγαλη αντοχη σε γρατσουνιες κ.λ.π. ( εχω βαψει το κατω μερος των καγιακ με χρωμα πολυουρεθανης δυο συστατικων και ενω σερνονται στη χοντρη αμμο δεν αφηνουν ουτε σημαδι ) . Και παλι ομως η τιμη θα βγει πιπερατη ... Οσο για μαγαζια θα ελεγα να δεις σε συνεταιρισμους ξυλουργων , στο leroy , ομως σε τοσα κομματια δυσκολα να εχουν παρακαταθηκη , οποτε ισως να απευθυνθεις κατευθιαν σε εργαστασια κατασκευης .

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 21, 2017, 04:25:28 πμ »
Μάλον μαπερδευτικα θέλω 30 μέτρα αλλά με 60 πόντους φάρδος οπότε αν ειναι 1,2 τότε πάμε στα 15 μέτρα..
Τα λεφτά είναι κάμποσα αλλά μιλάμε για ανακαίνηση μαγαζιου οπότε τα έχω υπολογισμένα να τα δώσω.. 40 ευρό αν βγεί το μέτρο (ελπίζω να βγεί λιγότερο) πάμε στα 1200
1,2 δέν ξέρω αν θα με βολέψει τελικά καλύτερα 60 πόντους..αυριο δευτέρα θα πέσουν τηλέφωνα να πάρω προσφορές,

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 21, 2017, 08:09:00 πμ »
Δεν είμαι ξυλουργός, από την δουλειά όμως έμαθα δυο τρία πράγματα για τα υλικά:

MDF = Medium density fibreboard = Ινοσανίδα Μέτριας Πυκνότητας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Medium-density_fibreboard

υπάρχει και υψηλής πυκνότητας (HDF) σε μικρότερα πάχη, για επενδύσεις http://www.panel.com/mdf--hdf-112/

αυτό που στην Ελλάδα λέμε "Νοβοπάν" (ίσως από κάποια στγκεκριμένη μάρκα ? )
https://en.wikipedia.org/wiki/Particle_board

υπάρχει και το OSB
https://en.wikipedia.org/wiki/Oriented_strand_board

και φυσικά το κόντρα πλακέ που λέει ο Τάσος.

Η μελαμίνη είναι φιλμ επένδυσης και όχι το "σώμα" του υλικού. Βρίσκουμε συνήθως σε νοβοπάν. Έχει μεγάλη διάδοση λόγω αντοχής, ευκολίας χρήσης και πυραντοχής.
https://en.wikipedia.org/wiki/Melamine_resin

Είναι πολύ δημοφιλές υλικό για επένδυση επίπλων κτλ. γιατί καθαρίζεται εύκολα και αντέχει (ασχέτως υπόβασης), αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κόψιμο (θέλει "πρόκοψη" αλλιώς η επιφάνεις θρυμματίζεται και σπάει σε βάθος 2-3 χιλιοστών από το πριόνι ή ην κορδέλα). Επίσης οι αρμοί, στην περίπτωση που θέλουμε να ενώσουμε κομμάτια, αλλά και τα τελειώματα (σόκορα). Η υπόβαση (νοβοπάν) θα κολλήσει η μια με την άλλη ή με ένα μασίφ, αλλά ίδια η μελαμίνη δεν κολλάει με άλλο κομμάτι μελαμίνης (με τις συνήθεις κόλλες και συνθήκες) ούτε γυαλοχαρτάρεται για να γίνει ενιαία η επιφάνεια. Επομένως πρέπει να σκεφτείς για  κάποιο αρμοκάλυπτρο ή να συμβιβαστείς με την ιδέα του ορατού αρμού.
Δεν είναι εύκολο να δουλευτεί επιτόπου με ερασιτεχνκά μηχανήματα, θα έλεγα ότι πρέπει κάποιος να έχει προκατασκευάσει τα κομμάτια και μόνο να τα συναρμολογήσει επιτόπου.

Για την υγρασία, και πάλι όπως γράφει ο Τάσος, μπορείς να βρεις ανθυγρά υλικά αλλά με μεγαλύτερο κόστος.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 22, 2017, 11:54:29 μμ »
Μίλησα σήμερα με μία ετερία που εμπορέυετε παγκους δέν είπαμε τιμή όμος..θέλω κάτι σε απομίμμηση ξύλου  σκούρο 4 πόντους φάρδους πόσο λέτε θα πάει το μέτρο πάνω κάτω πόσο να θωρήσω καλή τιμή και πόσο ακριβη?σκεπτόμενοι οτι θα πάρω 7 τεμάχια 4μετρα
Είπαμε να πάω απο εκεί να τα δώ απο κοντά και να βγάλουμε μια προσφορά

Tags: