Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Απρίλιος 2017  (Αναγνώστηκε 13297 φορές)

tsipis

• Sr. Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Απρίλιος 2017
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 24, 2017, 12:24:43 μμ »
Μια ερωτηση ρε παιδια ,παλευω εκεινον τον τζουρα απο ελια και ειμαι στο σημειο που καρφωνω ταστα.Ενω αγορασα ενα πριονι που υποτιθεται οτι εχει τσαπραζι 0,3 ειναι τουλαχιστον 0,4μπορει και 0,5 με αποτελεσμα τα ταστα που βαζω να μπαινουν ευκολα χωρις πολυ χτυπημα, αυτο με βολεψε γιατι μεχρι το σημειο της ενωσης του μανικου με το σκαφος γιατι το καπακι δεν εφαγε πολλες σφυριες. Τωρα για το υπολοιπο κομματι της ταστιερας δεν θα βολεψει γιατι δεν θα σπρωξει ελαφρα το μανικο προς τα πισω οπως εχω υπολογισει. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν βρισκω ταστα με την ιδια κορωνα αυτα που εχω ειναι 2mm και τα αντιστοιχα με μεγαλυτερο παχος να ειναι 2,4mm μπορω να τα βαλω χωρις να αλλαξω τα τελευταια ταστα ή πρεπει να αλλαχθουν ολα?
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 24, 2017, 12:33:17 μμ »
Στην φωτο βλεπετε γιατι με βολευει να μην ρίξω πολλές σφυριες δεν μπορώ να βάλω κόντρα από μέσα στο καπάκι λόγω της ροζετας.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 24, 2017, 07:08:50 μμ »
Ο Παύλος για να κατεβεί Αθήνα περιμένει την έκθεση!!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 24, 2017, 10:15:00 μμ »
Μια ερωτηση ρε παιδια ,παλευω εκεινον τον τζουρα απο ελια και ειμαι στο σημειο που καρφωνω ταστα.Ενω αγορασα ενα πριονι που υποτιθεται οτι εχει τσαπραζι 0,3 ειναι τουλαχιστον 0,4μπορει και 0,5 με αποτελεσμα τα ταστα που βαζω να μπαινουν ευκολα χωρις πολυ χτυπημα, αυτο με βολεψε γιατι μεχρι το σημειο της ενωσης του μανικου με το σκαφος γιατι το καπακι δεν εφαγε πολλες σφυριες. Τωρα για το υπολοιπο κομματι της ταστιερας δεν θα βολεψει γιατι δεν θα σπρωξει ελαφρα το μανικο προς τα πισω οπως εχω υπολογισει. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν βρισκω ταστα με την ιδια κορωνα αυτα που εχω ειναι 2mm και τα αντιστοιχα με μεγαλυτερο παχος να ειναι 2,4mm μπορω να τα βαλω χωρις να αλλαξω τα τελευταια ταστα ή πρεπει να αλλαχθουν ολα?

πρεπει να το εχω ξαναγραψει νομιζω. Πρωτα σιγουρευουμε οτι εχουμε επαρκεια σε ταστο και μετα αρχιζουμε να βαζουμε. Αλλη μια συμβουλη ειναι να αγοραζουμε ταστα παντα απο τον ιδιο προμηθευτη. Τυχαινει κι αυτοι να παιρνουν απο διαφωρους του εξωτερικου, και να υπαρχουν διαφορες ακομα και σε παχος. Ετσι λοιπον τα ταστα που πηραμε για 0,50 παχος απο τον Ταδε να μετρανε 0,48 η και πιο κατω. Ετσι λοιπον πριν κανουμε οποιαδηποτε εργασια.........μετρημα με μικρομετρο.Και κατι για το τελος και θα το γραψω με κεφαλαια μπας και το παρετε χαμπαρι.ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΣΤΟ ΠΡΙΟΝΙ, ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΙΟΝΙ 4,5 ΤΟ ΤΣΑΠΡΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΣΤΑ 0,5. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΟΝΙ 3,5 ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΣΤΟ 0,4 ΚΑΙ ΟΥ ΤΟ ΚΑΘ ΕΞΗΣ.ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ...........................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 24, 2017, 10:22:57 μμ »
Εχω καιρω να παρουσιασω κατι κι εγω. Θα τα βαλω ολα μαζεμενα λοιπον................................
Εχουμε λοιπον δυο κιθαρες που σκαρωθηκαν γρηγορα με πλαινα απο οξυα πολυ παλια, εχουμε και μια μουρια που περιμενει να γινει κι αυτη πλαινα για κιθαρα, ενα μικρουλη  κιθαραμπαγλαμα και παλι απο οξυα, κι ενα σκαφακι μπουζουκιου απο μουρια και μαυρο φιλετακι που ομως δεν εχει αρχισει ακομη. Θα το ξεχνουσα.......................εφτιαξα κι ενα Drum sander  για να τριβω τα καπακια και τις δουγιες, που ομως λογω εργασιας θελoυν κατι ψιλα ακομη. Τα κουζινετα ειναι μια ευγενικη προσφωρα του κουμπαρου μου John 2004
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 24, 2017, 11:47:24 μμ »
Κωστα ειχα διαβασει αυτο που ειχες γράψει και αφου αποφασισα να φτιαξω παραπανω απο ενα όργανα πηγα και αγορασα σχεδον ολη την κουλουρα απο ταστα και το καταληλο πριόνι.  Εφτιαξα και οδηγο για την χαραξη και ημον απολυτα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα. Σε ανακαινιση που εκανα στο εργαστηριο κάπου χαθηκε το πριονι και αγορασα καινούριο.Δεν ειχε το ιδιο πριονι που πηρα την προηγούμενη φορα οπότε  ζητησα ενα πριονι 0.3 μιας και τα ταστα που εχω ειναι 0.4 ηρθε λοιπον το εργαλείο και αφου η συσκευασια του ελεγε 0.3 δεν εκατσα να το μετρησω χαραξα την ταστιερα καταλαβα την πατατα μολις καρφωσα τα πρωτα ταστα. Το θεμα τωρα ειναι να καρφωσω με διαφορετική κορωνα η να τα αλλαξω ολα και να ψαξω για αλλο πριονι;

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 25, 2017, 08:59:01 πμ »
Κώστα υπερπαραγωγές βλέπω...

Tsipis μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις σ΄ αυτό που ρωτάς... προσωπικά δεν νομίζω ότι η αλλαγή τάστων με άλλη κορώνα κάτω από την ένωση θα επηρεάσει αρνητικά το παίξιμο (την αίσθηση του παίκτη δηλαδή).
Αισθητικά όμως μπορεί να είναι πρόβλημα.  Επίσης αν το όργανο πρόκειται να καταλήξει σε άλλα χέρια, ε, θα είναι μια "αδυναμία".
Πάντως νομίζω ότι θα μπορούσες να βάλεις και τα φαρδύτερα τάστα (2.4) κάτω από την ένωση, ανοίγοντας λίγο τη χαρακιά (για να μην χτυπάς με το σφυρί) και φτιάχνοντας στο τάστο "δόντι" με την πένσα για να στερεωθούν - ίσως και λίγη κυανακρυλική. Το σύνηθες πρόβλημα είναι να γίνει στενή η χαρακιά, αν περάσεις το πριόνι πέντε έξι φορές παραπάνω - και λίγο "άτσαλα" - ανοίγει.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 25, 2017, 12:58:31 μμ »
Κωστα ή έχεις αγοράσει σφιχτήρες τέρατα ή φτιάχνεις μπρελόκ κιθάρα.

υπερπαραγωγη δε θα πει τιποτα.  {celebrate007}
εργαλεια
κιθαρες
μπρελοκ κιθαρομπαγλαμα
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 25, 2017, 01:56:18 μμ »
μπρελοκ κιθαρομπαγλαμα
o νονος - ο νονος!  {celebrate015}
βγηκε το ονομα... κιθαρομπαγλαμας μπρελοκ!

μπραβο κωστα, σουπερ!
αυτες οι κιθαρες, μεχρι και μουστακι θα σε βαλουν να ξυρισεις... {celebrate018}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 26, 2017, 07:15:40 μμ »
Καλησπέρα !

Είχαμε μείνει κάπου εδώ ...

... με συνεχείς δοκιμές, λάθη, διορθώσεις , προχωράει κάπως "καλά" ... θα δούμε ...

[ Invalid Attachment ]
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 27, 2017, 12:19:17 πμ »
Καλησπέρα.
Μόλις παρέλαβα τα καλούδια μου που παρήγγειλα από τον κινέζο και είπα να μοιραστώ την χαρά μου.
Δεν τα έχω ακόμα δοκιμάσει αλλά μου φαίνονται εντάξει οπτικά. Οι τιμές είναι χαμηλές σε σχέση με αυτές που βρίσκεις στη Ελλάδα και πιστέυω ότι για τα περισσότερα αξίζει τον κόπο και ας υπάρχει πάντα το ρίσκο να σε απογοητεύσει η ποιότητα.

Ενημερωτικά πήρα:
1)      1) Λίμα για το κόκκαλο
2)      2) Κουρδιστήρι μανταλάκι
3)      3) Κάπο τάστο για την ηλεκτρική του πιτσιρικά
4)      4) Λαδάκονο
5)      5) Router bit με ρουλεμαν
6)      6) Μπαγκέτες (μεταλλική βούρτσα) για ένα κρουστό που σχεδιάζω.
Κόστος 23 ευρώ.
Περιμένω και κάποια ακόμα να έρχονται.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 27, 2017, 07:34:06 πμ »
μπραβο μητσαρα!
θυμασαι τιμη απο λαδακονο;

τι κρουστο ετοιμαζεις; σιγουρα οχι κονγκ βλεποντας τις μπαγκετες  {celebrate015}
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 27, 2017, 07:35:27 πμ »
ιωσηφ βλεπω προοδο, θα κλεισει πριν την εκθεση ε;
καλοτελειωτο  8)
εκτος ισως απο δυο...

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 27, 2017, 10:22:55 πμ »
Φιλε Ιωσηφ καλη προοδο !... , και μια παρακληση απο μας τους νεοφωτιστους : ανεφερε σε καθε βημα τυχον δυσκολιες και πως τις αντιμετωπισες ωστε να μαθαινουμε και μεις...

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 27, 2017, 10:31:48 πμ »
Φιλε sakkalis ( Δημητρη ) , αρκετα απο αυτα που προμηθευτικες , πιστευω οτι ενδιαφερουν κι αλλους στο φορουμ . Κι επειδη οι γνωσεις και κυριως οι πληροφοριες ειναι για να μοιραζονται , ειδικα την σημερον ημερα ( να μην εφευρισκουμε ξανα ο καθενας τον τροχο και ψαχνουμε το ιδιο πραγμα ) , αφου ελεγξεις την ποιοτητα και λειτουργικοτητα των αγορων σου , μηπως θα μπορουσες να μοιραστεις τις διευθυνσεις των παραγελειων σου ; ( προσωπικα θα με ενδιεφερε το λαδάκονο και το Router bit με ρουλεμαν )

Tags: