Μανο , αλλη μια ευχαριστω .
Απο ξυλα γνωριζω αυτα που δουλεψα για το σπιτι ( κουζινες , ντουλαπες , γραφεια κ.λ.π. ) , δηλαδη οξια , δρυς , σουιδικο . Ως εκει . Ακουω κατι παντουκ , μπουμπιγκες και νοιωθω και πολυ "λιγος" και ασχετος . Εχουμε εδω ενα μεγαλο σχετικα ξυλουργειο , που ομως δουλευει ξυλα οικοδομης . Τον ρωτησα τα Χριστουγεννα για καρυδια ή μουρια κι αρχισε να γελαει . " Αν φερω 10 κυβικα θα τα παρεις ; " μου λεει ....
Το καραγατσι το ανεφερε ο συναδελφος προχθες - εχει καπου στο αμπελι του . Ειχε κοψει κλαδια για καυσοξυλα . Μην φανταστεις μεγαλο παχος . Απ'οτι καταλαβα μηλουσε για μαι διατομη : 6-8 cm . Συγουρα εδω γυρω κατι μπορω να ψαξω και να βρω . Το θεμα ειναι οτι μαλλον χρειαζεται κορμος ( > 20cm ; ) , και επομενως πρεπει να κοπει ολοκληρο δεντρο ( εδω ειμαι εννοειται αρνητικος , μια που ειχα ακουσει εκτος των αλλων παλαιοτερα , οτι κινδυνευε λογω ασθενιας να εκλειψει απο Ελλαδα ) . Και το αλλο θεμα ειναι πως το ξυραινεις . Εχω γνωστο που για δυο τρεις γενεες οι δικοι του ηταν βαρελοποιοι , θα τον ρωτησω , μηπως κατι ξερει . Τωρα περπαταω , τρεχω , κανω ποδηλατο και συνεχεια ψαχνω τι υπαρχει γυρω . Μεχρι και εικονες απο κορμους στην παραλια ξασπρισμενους απο το κυμα ( που κατα καιρους εχω συναντησει ) εχουν περασει απο το μυαλο μου !!...