Αποστολέας Θέμα: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ  (Αναγνώστηκε 8757 φορές)

immortalx

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.449
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 11:56:39 πμ »
Βαγγελη πραγματικα εχεις ξεφυγει σε επιπεδο! Το video ειναι ο καλυτερος τροπος καταγραφης μιας διαδικασιας, γι'αυτο μπραβο σε εσενα και σε οσους το τολμουν!

Vagges2010

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.320
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 01:40:13 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια !!!!!!!!! 8) Ο σκοπός είναι η αλληλοβοήθεια. Να μοιραστούμε γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να χαρούμε όλοι από τις δουλειές μας. Αν αυτό επιτυγχάνεται, όλα καλά. ;D
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

bflouris

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 148
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 02:12:37 μμ »
Βαγγέλη, όπως πάντα αψογος.. ευχαριστούμε

GALANICK

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 112
  • ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟΜΠΟΥΖΟΥΚΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ..
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 01:35:40 μμ »
φιλε Βαγγελη καταπληκτικο....Σ'ευχαριστουμε για τις γνωσεις και τις λυσεις που μας δινεις..... :)
ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΗ...

Χρήστος Φυλλαρίδης

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 380
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 02:53:07 μμ »
Βαγγελη  παλι καλα που εισαι και συ και ριχνεις φως στα περιβοητα "μυστικα".Συγχαρητηρια.Αν και στο αλλο φορουμ μου ειχες εξηγησει το τροπο ,λεπτομεριακα μαλιστα, για τη φιγουρα στην κολατζα και σ'ευχαριστω και παλι,εδω με το βιντεο πλεον και ο μη κατεχων περι οργανοποιιας δεν εχει το παραμικρο ερωτημα ,παρουσιαση απλη ,κατανοητη και το κυριοτερο,εικονα.Συγχαρητηρια και παλι.Ειναι μεγαλη αρετη και ικανοτητα να μεταδιδεις.

Vagges2010

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.320
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 09:50:30 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
Θέλω να συμπληρώσω κάτι σημαντικό που δεν έχει να κάνει τόσο με την κατασκευή της φιγούρας αλλά με το λύγισμα των τεμαχίων που έχουν φιγούρα. Απαραίτητη προυπόθεση για να λυγίσει ένα τέτοιο τεμάχιο χωρίς να αποχωριστεί από την φιγούρα και γενικώς για να λυγίσει όσο το δυνατόν ομοιόμορφα με την φιγούρα, είναι η χρήση λαμαρίνας όπως αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία. Η φωτογραφία είναι από το stewmac. Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστεί από εκεί. Μπορεί κανείς να βρεί κομμάτι ακόμη και ρετάλι σε σιδηρουργεία.
Επίσης κάτι που δοκίμασα και πέτυχε είναι σε πλαϊνάρι για να μην είναι η φιγούρα στον αέρα και γενικώς για να είναι πιο σταθερό το σκάφος σε αυτό το σημείο, πριν λυγίσω το πλαϊνάρι, κόλλησα στην απο μέσα πλευρά και σε όλο το μήκος της περιοχής που περιλαμβάνει την φιγούρα, καπλαμά 0,5 χιλιοστών.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Χρήστος Φυλλαρίδης

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 380
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 11:36:39 μμ »
Βαγγελη 2 ερωτησεις: 1) εαν κολλησουμε τη φιγουρα με κυανοακρυλικη η οποια δεν μαλακωνει με τη ζεστη και την υγρασια δεν θα εχουμε αποτελεσμα?
                                 2)αν κολλησουμε τη φιγουρα μετα το λυγισμα αφου τα εχουμε κοψει πιο μπροστα ?

Vagges2010

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.320
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 10:30:38 μμ »
Φίλε Χρήστο πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που έχω παρουσιάσει για την φιγούρα, δεν είναι κάποια μαθήματα που πήρα από κάποιον έμπειρο στο θέμα. Απλά είναι διάφορα αποσπάσματα από πράγματα που είδα με κλεφτές ματιές, που άκουσα κατά λάθος, που συμπέρανα από απο πολύ μπερδεμένα και συγκεκαλυμμένα συμφραζόμενα, τα οποία διάνθισα με πολύ δική μου φαντασία και πολλές δοκιμές.  Επομένως όλα αυτά που έχω πει μπορεί να είναι από πολύ ερασιτεχνικά έως και λάθος. Πάντως σίγουρα τα έχω δοκιμάσει και δουλεύουν.
Στο προκείμενο. Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση, ναι έχω απαντήσει ήδη στον Δημήτρη. Μπορείς να στοκάρεις βάζοντας σκόνη ξύλου του φόντου μέσα στην σχισμή και στην συνέχεια από πάνω κυανοακρυλική. Αυτή η μέθοδος προσωπικά μου αρέσει περισσότερο γιατί η κόλλα στεγνώνει γρήγορα και τρίβεται όμορφα, οπότε δεν έχεις καθυστέρηση στην δουλειά.
Όσον αφορά στην δεύτερη ερώτηση υποθέτω ότι γίνεται. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω, είναι ότι σε εργαστήριο πολύ καλου οργανοποιού, είδα κάποια στιγμή πολλές κολάντζες, παραπαίτια κλπ, στοκαρισμένα να στεγνώνουν πριν λυγιστούν.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

dimitris_7

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 250
Απ: VIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 12:02:02 πμ »
πολυ ωραιο το βιντεο βαγγελη και πολυ κατατοπιστικο...και το σχεδιακι επισης πολυ ομορφο..μπραβο!!

Tags: