Αποστολέας Θέμα: Goldtop λουστρο με γομαλακα σε ηλεκτρικη κιθαρα;  (Αναγνώστηκε 4887 φορές)

frail

• Newbie
  • *
Goldtop λουστρο με γομαλακα σε ηλεκτρικη κιθαρα;
« στις: Οκτωβρίου 31, 2016, 11:18:05 μμ »
Χαιρεται!
Ειναι το πρωτο μου θεμα και καλως σας βρηκα. Κατα καιρους εχω λυσει αποριες μου απο δω αλλα ειναι η πρωτη φορα που θελω να λουστραρω μονος μου μια κιθαρα.

Το επιθυμητο αποτελεσμα ειναι κατι τετοιο

Θα ηθελα να το πετυχω με γομαλακα αλλα δε ξερω ακριβως πως.
(το πισω μερος της κιθαρας κ ο λαιμος θα ναι σκετη γομαλακα αλλα το καπακι θελω να ναι goldtop)
Εχετε καποια ιδεα? Θα χρειαστει μαλλον 1 χερι γομαλακα σαν sealer; μετα το χρωμα (διαλυμενο σε γομαλακα η καποια αλλη βαφη; κ μετα παλι τελικο χερι γομαλακα;)

Το οριτζιναλ λουστρο (Gibson Les Paul Goldtop) ειναι
http://www.ebay.com/itm/256-Extra-Brilliant-Greengold-Crescent-Bronze-Metallic-Powder-/131919106702
διαλυμενο σε νιτρο αλλα επειδη δε θελω να χρησιμοποιησω νιτρο φανταζομαι δε μου κανει.

Σε τι χρωματα μπορω να κοιταξω που να συνεργαζονται με γομαλακα;

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
Απ: Goldtop λουστρο με γομαλακα σε ηλεκτρικη κιθαρα;
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 01, 2016, 04:31:08 μμ »
Γεια σου frail καλωσόρισες

την γομαλάκα πως σκοπεύεις να την βάλεις στην κιθάρα; με πιστόλι ή τον παραδοσιακό τρόπο;
φαντάζομαι ότι δεν σου έχουν απαντήσει διότι με τον παραδοσιακό τρόπο ίσως έχεις προβλήματα με χρώμα από κάτω υποθέτω
έχεις ξαναδουλέψει γομαλάκα;
και γιατί γομαλάκα και όχι νίτρο που κάνουν αυτές τις κιθάρες;(λόγω τοξικότητας;)
είχα βάψει μια λπ στάιλ κιθάρα με γομαλάκα καλή βγήκε αλλά χωρίς πρόσθετα χρώματα(νομίζω υπάρχει κάπου στο φόρουμ φωτογραφία)
να ξέρεις η γομαλάκα τουλάχιστον αυτή που χρησιμοποιώ εγώ κατά καιρούς ,χρωματίζει  (δεν είναι διάφανη θέλω να πω)

frail

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 01, 2016, 06:02:31 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση. Ναι για λογους τοξικοτητας ελεγα να το αποφυγω το νιτρο.
Με τον παραδοσιακο τροπο ελεγα να την κανω. Εχω ξαναδουλεψει μια φορα ναι...(σε ενα καχον) φυσικα ακομα διαβαζω για τον πως ακριβως θα την δουλεψω. Κ αυτη θα ναι η πρωτη αποπειρα για να μαθω κ καλυτερα. Ελπιζω να υπαρχει μια καλη ιδεα ωστε να πραγματοποιηθει.
Θα χε πολυ ενδιαφερον αν μπορεις να μου δειξεις την λπ με γομαλακα!

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 01, 2016, 06:54:49 μμ »
http://www.luthier.gr/index.php?topic=2461.msg43259#msg43259
καλή επιτυχία
απλά πρόσεχε στο πρώτο χέρι γομαλάκα πάνω από το χρώμα
γενικά μου φαίνεται επίφοβο
αλλά με υποθέσεις...
γιατί δεν δοκιμάζεις με ένα φτηνό σπρέι χρυσό σε κουτί από το να αγοράζεις αυτό που έχεις στο λινκ ; 
και μετά πέρνα το με ένα σπρέι διάφανο μόνο το καπάκι αν έχεις πρόβλημα με την γομαλάκα
αυτά δεν είναι τόσο τοξικά όσο κάτι άλλα.....
πάρε και μια μάσκα με φίλτρα ενεργού άνθρακα θα σου χρησιμεύσει γενικά και με τις  σκόνες αν είναι να ασχολείσαι

Tags: