Παίρνεις τηλέφωνο στον
Ρέπα στον Πειραιά και ζητάς ελάσματα ελαστικά (ελατηρίου) σαν αυτά που έχουν για τα τσέρκια. Είπα να το γράψω πάλι εδώ τώρα που βρήκα λίγο χρόνο μήπως ενδιαφέρει περισσότερο κόσμο. Τα έχει σε κουλούρα με το μέτρο και είναι τραγικά οικονομικά.
Εγώ έχω δοκιμάσει 2 μεγέθη (1Χ5mm και 6X0,6 mm). Στην καλίμπα που έφτιαξα χρησιμοποιώ τα 1Χ5 αλλά δε με καλύπτουν. Είναι πολύ σκληρά και δεν έχουν καλό sustain. Τα άλλα από την άλλη μεριά είναι πολύ μαλακά για το μέγεθος της καλίμπας μου. Ιδανικά ή θα έπρεπε να φτιάξω μια πιο μικρή καλίμπα και να χρησιμοποιήσω τα 0,6Χ6 ή να τρίψω και να κατεβάσω στα 7 με 8 δέκατα τα άλλα.
Η καλίμπα που έχω φτιάξει είναι αντιγραφή από μία
Hugh Tracey που είχε μία φίλη. Μου βγήκε ελαφρά μεγαλύτερη στο ύψος και αυτό επειδή βαρέθηκα να κατεβάσω τα πλαϊνά. Η επόμενη θα είναι ίδια ακριβώς. Θα ανεβάσω φωτογραφίες σε πρώτη ευκαιρία.
Συνημμένο το σχέδιο για όποιον ενδιαφέρεται.
Περιττό να πω πως το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί παίζει πρωτεύοντα ρόλο! Εγώ χρησιμοποίησα κάτι περισσέματα από Movingui με αποτέλεσμα ένα πολύ ξύλινο ήχο με πολλά πρίμα, ελάχιστα μπάσα και πολύ μικρό sustain.