Αποστολέας Θέμα: Επισκευή σε τετράχορδο  (Αναγνώστηκε 5674 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Επισκευή σε τετράχορδο
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 17, 2016, 07:13:58 πμ »
ωπα!
πολυ καλα το πας πλακα-πλακα!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Βασιλάκης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγες και ανεβαίνουμε!
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 17, 2016, 03:22:10 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου, μπράβο. Γνώμη μου τη ταστιέρα να τη βάψεις μαύρη. Θα δείχνει συνολικά καλύτερο το όργανο. Το διαπίστωσα σε μια ανάλογη επισκευή ενός φθηνού τετράχορδου κάποιου  φίλου που από μαύρη που ήταν βαμμένη η ταστιέρα την έφερε στο φυσικό της χρώμα και εκ των υστέρων σκέφτεται να τη βάψει πάλι μαύρη.
Δέκα μέτρα μία κόβε και πρόσεχε μη σου κοπεί κοντό...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 17, 2016, 04:42:14 μμ »
ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ. ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΠΕΥΘΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΥΘΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ......................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 17, 2016, 07:15:12 μμ »
Γιατί Κ.Κωστα νευρα και αρρυθμίες? Εγώ γελαω πολύ και όπως έχω πει αισθάνομαι και Μάστορας όταν βλέπω τετοιες κατασκευές ασε που είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα πάνω σε τέτοια όργανα (στην αρχή μου είπε ένας φίλος να του το κάνω αταστο για να μπλουζαρει  ;D). Κ. Βασιλάκη όταν το ξεκίνησα είπα να ρίξω όσο το δυνατόν λιγότερα λεφτά οπότε ότι γίνεται είναι με περισσεύματα που υπάρχουν στο εργαστήριο μου,σιγουρα ή ταστιέρα θα έδειχνε καλύτερα μαύρη αλλά θα το σκεφτώ πολύ για να δώσω 8€ για βερνίκι για αυτό το όργανο,αλλωστε είναι μία δουλειά που γίνεται και μετά οπότε θα δω τι θα κάνω μπορεί να την περάσω ένα πιο σκούρο χρώμα προς το παρόν και βλέπουμε. Κ. Στελιο ως εδώ οπτικά έχει πάει αρκετά καλά , όμως όταν έφτιαχναν καμάρια  έδωσα μία κουρμπα 4χιλ με αποτέλεσμα να σηκωθεί το καπάκι και να χαμήλωσει  ο καβαλάρης στα 10 χιλ. Δεν παρατήρησα ότι ο κατασκευαστής τα είχε περάσει όλα ευθεία! . Κ.Ιωσηφ σίγουρα δεν περιμένω να βγει καμία οργαναρα ξεκίνησα μόνο και μόνο για να δουλεψω ένα όργανο χωρίς άγχος και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Πάντως και να μην βγάλει φωνή θα γίνει ωραίο διακοσμητικό για το τζάκι!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 06, 2016, 03:41:55 μμ »
Τελείωσαν οι εργασίες στο τετράχορδο με τα λουστρα να μην με ικανοποιουν αλλά δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο το περασα με βερνίκι πολυουρεθάνης ενός συστατικού σαντινε γιατί δεν είχα κάτι άλλο. Παραδόξως έβγαλε έναν σχετικά καλό ήχο επιφυλασομαι να ανεβασω κάποια στιγμή αο κάποιον που να ξέρει να παίζει τετράχορδο ένα καλύτερο κομμάτι.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 06, 2016, 06:50:17 μμ »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 07, 2016, 10:20:44 πμ »
μια χαρα..........δωστο καποιου που ξερει και κατσε να καμαρωσεις. Δεν θα πιστευεις.................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 07, 2016, 02:23:19 μμ »
Μπραβο δημητρη εισαι ωραιος!!!!!!!

tseros

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 4
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 07, 2016, 02:58:08 μμ »
Μπράβο Λάζαρε...δηλαδή tsipi θέλω να πω. Βάλε ακόμη καμία φωτογραφία στραβώθηκα μ΄αυτές. Φοβερή ανάσταση

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 07, 2016, 07:23:25 μμ »
μια χαρα..........δωστο καποιου που ξερει και κατσε να καμαρωσεις. Δεν θα πιστευεις.................

Αυτή τη χαρά που σου γράφει ο Κώστας μην την αμελήσεις ... Κι αν θελήσεις να τη μοιραστείς μαζί μας ... ολα ΟΚ !

Μπράβο σου για το εγχείρημα και για το τελικό αποτέλεσμα !!!
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:22:47 πμ »
Την χαρά πάντα την μοιραζομαστε με όλο τον κόσμο! Πρέπει να βρω κάποιον που να ξέρει να παίζει και θα ανεβασω ένα βίντεο. Φωτογραφίες τώρα δεν έχω άλλες δεν παίρνω το τηλ στο εργαστήριο και δυστυχώς θα λειπω για λίγο καιρό.
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια.

Tags: