Αποστολέας Θέμα: Πρεσα χειρος για τοποθετηση ταστων.  (Αναγνώστηκε 8804 φορές)

Hellfire

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Quilt Maple
  • Αριθμός κατασκευών: ?
Απ: Πρεσα χειρος για τοποθετηση ταστων.
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 11, 2016, 10:46:30 πμ »
Ωραιο χωρο εχεις για να κανεις τις δουλειες σου Γιωργο.
Να ρωτησω κατι για το μοτερ,γιατι εχω φτιαξει κατι παρομοιο αλλα εχω προβλημα με την συνδεσμολογια του μοτερ.
 Το μοτερ το συνεδεσε ηλεκτρολογος η εσυ?
Το δικο μου εχει 6-7 καλωδια και ειναι ολα ασπρα, με αποτελεσμα να μην ξερω ποιο παει που. >:(

Hellfire

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 12, 2016, 12:07:31 πμ »
Πιστευω το τερματισα!!!
Ενας διαδικτυακος φιλος μου ειπε οτι το εργαλειο ειναι αχρηστο στην περιπτωση που η κιθαρα ειναι set neck μιας και παλι το σφυρι θα δωσει την λυση στα ταστα που βρισκονται στην ενωση μπρατσου σωμα.
Ετσι εκατσα και εφτιαξα αυτο>>>>>
Enjoy!!!
https://www.youtube.com/watch?v=XBNw_ZEkW8w

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 12, 2016, 10:00:33 πμ »
Μπα..για την δικη μου εκλεψα την ιδεα της μεγγενης για σωλινες
http://www.iosifidis-tools.gr/product_info.php/cPath/55/products_id/5063?osCsid=770f2fdad04ea6d5ac732caef0c55777
Μπορουσα να την κανω πιο φαρδια για να μπενει το σωμα της κιθαρας αναμεσα,αλλα δεν ειχα χορο,γιατι το σκεφτικα αυτο που λες.Εξαλλου επειδη τα ταστα τα παταω με βιδα,δεν φανταζεσε ποσο γρηγορα τα περναω με ενα καριδακι η μανελα,και μαλιστα με αρκετη πιεση.Χορια που πρεσαρει μεχρι 10ποντους ταστο για το faned fret που σκεφτομαι να κανω :-X

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 12, 2016, 02:13:14 μμ »
Ωραιο χωρο εχεις για να κανεις τις δουλειες σου Γιωργο.
Να ρωτησω κατι για το μοτερ,γιατι εχω φτιαξει κατι παρομοιο αλλα εχω προβλημα με την συνδεσμολογια του μοτερ.
 Το μοτερ το συνεδεσε ηλεκτρολογος η εσυ?
Το δικο μου εχει 6-7 καλωδια και ειναι ολα ασπρα, με αποτελεσμα να μην ξερω ποιο παει που. >:(
[/q

Την συνδεση υην εκανε φιλος ηλεκτρολογος,ναι.νομιζω οτι καπου εχει την γειωση ή θα ξεκιναει απο το σασι με καποια βιδα(κιτρινο καλωδιο), τα υπολοιπα αν δεν κανω λαθος ειναι γαι την ταχυτητα και τα διαφορετικα προγραμματα του πλυντηριου.
Για να εισαι σιγουρος ομως,πηγεναι σε εναν ηλεκτρολογο,να κανεις σωστα την δουλεια σου.....!!!

Πιστευω το τερματισα!!!
Ενας διαδικτυακος φιλος μου ειπε οτι το εργαλειο ειναι αχρηστο στην περιπτωση που η κιθαρα ειναι set neck μιας και παλι το σφυρι θα δωσει την λυση στα ταστα που βρισκονται στην ενωση μπρατσου σωμα.
Enjoy!!!

Σωστα σου ειπε ο φιλος,αλλα οσο μπορουμε διευκολυνουμε την ζωη μας.....τωρα εννοειται πως θα βαλουμε καμια 10-11 ταστα με το σφυρακι ,αυτα που ειναι μεσα στο καπακι.....τι να κανουμε!!!

Πιστευω το τερματισα!!!
Enjoy!!!

Ωραια πατεντα,αν καποιος εχει βαση να καθεται το μπουζουκι σταθερα,μπορει να δουλεψει αυτο.....!!!!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 12, 2016, 02:42:43 μμ »
Πιστευω το τερματισα!!!
Enjoy!!!
Στραντζαριστό που βρήκες?

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 12, 2016, 04:01:48 μμ »
Αν εννοεις τις γωνιες,ειναι για ξυλικα κιοσκια.Οποτε σε μαγαζι με χροματα,πρακτικερ κτλ

Hellfire

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 12, 2016, 05:07:09 μμ »
Σωστά, οι γωνιές ειναι απο το Prakticer και βολεύουν οι τρύπες που εχουν επάνω, δεν χρειάζεται να κανεις καμία τρύπα για την στήριξη τους η για να περάσεις την πρέσα. {celebrate006}

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 13, 2016, 04:14:55 μμ »
Πιστευω το τερματισα!!!
Enjoy!!!

ΩΡΑΙΟΣ...................ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΧΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ , ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ....ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Hellfire

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 14, 2016, 12:15:03 μμ »
Thanks Κωστα.
Ουσιαστικα η δυναμη που βαζεις επανω στο μπρατσο ειναι ελεγχομενη απο τον χρηστη.
Εχει να κανει και με το μηκος του μοχλου οπως και το που βρισκεται επανω στο συστημα η πρεσα που σπρωχνει τα τατστα και βεβαια με την δυναμη που εφαρμοζει ο ανθρωπος που το χειριζεται.
Γ'αυτο οποιος το φτιαξει να προσεξει το μηκος του μοχλου, πολυ βασικο, οπως και το που θα τοποθετησει την πρεσα.
Ειναι κοινη λογικη, δεν θα παει κανενας να καρφωσει ταστα με βαρια {celebrate018}....η θα παει? {music001}χαχαχαχα

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 15, 2016, 12:07:58 πμ »
Ωραια κι αυτη η πατεντα......
Μπραβο !!!!

Εγω σημερα εβαλα ταστα σε μπαγλαμα,και η πρεσα δουλεψε τελεια....βεβαια για τα ταστα που ειναι εξω απο το καπακι ετσι,να εξηγουμαστε...χαχαχα

Tags: