Πρώτα απ' όλα να σας χαιρετίσω (πρώτο post!)...
Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στην οργανοποιεία

Θα παρουσιάσω στην ενότητα "έρευνα" μια ηλεκτρική κιθάρα που έφτιαξα πριν αρκετό καιρό και δεν "λέει" να την παρουσιάσω στην ενότητα "κατασκευές εγχόρδων" μιας και είναι ήδη ολοκληρωμένη (αν και έχω υλικό από όλη τη διαδικασία)
Την κιθάρα την έχω παρουσιάσει παλιότερα και σε άλλο μουσικό φόρουμ οπότε και μερικοί ίσως να ξέρετε την περίπρωση...
Σε αυτήν την κιθάρα, την οποία σχεδίασα εξολοκλήρου από την αρχή, ενσωμάτωσα μια τεχνική ένωσης του μπράτσου δικής μου σχεδίασης (την οποία και τελικά πατεντάρισα).
Στο θέμα μας...
Μαόνι σώμα, bolt-on μαόνι μπράτσο, έβενος ταστιέρα, kent armstrong pups, prs wiring (5 position rotary), 24.75'' κλίμακα.
Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το ότι μπορεί να αλλάζει κατά πολύ η γωνία μεταξύ του μπράτσου και του σώματος (3-4 μοίρες) ώστε να μπορεί η κιθάρα να έχει το setup οργάνων με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό.
Μπορεί να σεταριστεί με wraparound γέφυρα, 2 humbuckers και 3-4 μοίρες γωνία μπράτσου-σώματος αλλά και με tele γέφυρα, 1 tele pup, 1 humbucker και καθόλου γωνία. Επίσης, μπορεί να σεταριστεί και με hardtail strat γέφυρα, through body κλπ.
Στις παρακάτω φωτο μπορείτε να δείτε σε τι ακριβώς διαφορά γωνίας αναφέρομαι
wraparound setup

4 μοίρες γωνία

Telecaster setup

καθόλου γωνία

Πίσω πλευρά

Headstock

Με τη ρύθμιση της γωνίας εκτός από αλλαγή γέφυρας και setup γενικότερα, ο παίχτης μπορεί να έχει και άλλες επιλογές όπως άμεση αλλαγή του action, επέμβαση στο resonance του οργάνου αφού τοποθετώντας ψηλότερα/χαμηλότερα τη γέφυρα αλλάζει την τάση της γέφυρας στο σώμα (μεγαλύτερη/μικρότερη ροπή) κλπ
Η γνώμη σας???