Καταρχάς, ευχαριστώ για την υποδοχή. Καιρό με βοηθούσαν οι συμβουλές σας σε μικρο-επισκευούλες και μερεμέτακια στα αγοραστά όργανα μου. Η επισκευή που θέλω να ασχοληθώ με υπερβαίνει οπότε επέλεξα να μπώ στην παρέα σας (και ενεργά) για να ξεζουμίσω τις γνώσεις και το μεράκι σας. Αυτά εισαγωγικά!
Μάνο , κάτι τέτοιο σκεφτόμουν οπως λές : titebond και σφίξιμο 24 ωρο και ρωγμή με σφίξιμο ανάμεσα με μπλέ ταινία (δέχομαι βρισιές κάθε είδους σε περίπτωση που διαπράττω εγκληματικό σφίξιμο). Η δεύτερη μου σκέψη ήταν ψαρόκολλα σε περίπτωση που κάνω καμιά χοντρή πατατιά, ώστε να επιδιορθωθεί (όταν κερδίσω βέβαια το τζοκερ) πιο εύκολα από κάποιον που ξέρει τι κάνει!
Όσο για το βερνίκι (γομαλάκα), μετά την επισκευή (-ες) θα αφαιρεθεί και θα ξαναπεραστεί όλο το όργανο μιας και αυτές οι ρωγμές είναι μόνο η αρχή... πράγμα που μας οδηγεί στην δευτερη ερώτηση: Το διακοσμητικό μαύρο στο καπάκι έχει ξεφτίσει σε σημεία (και έχει φύγει σε άλλα εντελώς) ενώ τα οστρακα παραμένουν γερά στις θέσεις τους
α) πως λέγεται και (γιατί... μα γιατί) το χρησιμοποιούν?
β) εντάξει, το κολλάς στα σημεία που έχει φύγει η κόβεις καινούργιο και επιδιορθώνεις, αλλά εκεί που έχει απλά φουσκώσει,η έχει σπάσει τί το κάνεις? Και επίσης... τριβεις και βάζεις βερνίκι από πάνω? Αλλά αυτο δεν θα διαλυσει το πλαστικο?
Αυτά τα λιγα... (

)
Υ.Γ. Δεν βρίσκω τον λόγο που θίγεται κάποιος απο το “είδος του αγαπημένου μου ξύλου” αν δεν είναι φασίστας ο ίδιος μιας και αναφέρομαι σε φασίστες. Δυο τινά λοιπόν: ή είναι φασιστας και το κρύβει από όλους (και τον εαυτό του) οπότε καλή τύχη στην ψυχοθεραπεία, ή είναι φασιστας και δεν το κρύβει οπότε γιατί να κρύψω και εγώ το πόσο με προσβάλει. Θα άλλαζα το status μου, αλλά θα ψεύδομαι μιας και δεν μπορώ να ξεχωρίζω τα είδη αγγειόσπερμων δέντρων και τις ξυλείας τους γιατί υπάρχει μαγεία στον ήχο , την υφή και την εμφάνιση του καθενός μέσα από την διαφορετικότητα τους. Αφού δεν μπορώ να το κάνω για τα φυτά (με εξαίρεση το μίσος μου για παρασιτικά αναρριχητικά που στο τέλος σκοτώνουν το ίδιο το δεντρο), δεν θα το κάνω για τους ανθρώπους.
Και εδώ τελειώνει μια για πάντα ότι είχα να πω περί του θέματος. Θα προτιμούσα αν κάποιος θέλει να σχολιάσει πολιτικά να το κάνει σε προσωπικό μνμ. Σε αυτό το thread προσπαθώ να φτιάξω ένα όπλο που θα κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο όχι να παράξω προπαγάνδα.