Αποστολέας Θέμα: Φρεζάκι για ρουτερ  (Αναγνώστηκε 5034 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Απ: Φρεζάκι για ρουτερ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 18, 2016, 11:30:43 πμ »
Ιωσήφ, εγώ με αντίιστοιχο ρούτερ της BOSCH (που έχει και μικρορύθμιση για το βάθος κοπής - αλήθεια το δικό σου έχει) κάνω όλα τα κοψίματα σε περιμετρικά φιλέτα, και σκαψίματα σε καπάκια για φιγούρες χωρίς πρόβλημα. Για λεπτοδουλειές το φρεζάκι που σημείωσες κάνει νομίζω. Γενικά όμως όσο πιο λεπτή δουλειά έχεις να κάνεις θέλει μεγαλύτερη προσοχή γιατί το βάρος το ρούτερ είναι μεγάλο και η βάση του επίσης. Γίνεται όμως. Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και σε μπαγλαμαδάκια.
[size=78%]Τώρα για το περιμετρικό φιλέτο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον οδηγό που επισυννάπτω σε φωτογραφία. [/size]
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 18, 2016, 12:55:25 μμ »
Τώρα βέβαια ο θόρυβος που κάνουν τα ρουτερ και τα φρεζάκια ... μόνο μελωδία δεν είναι ... ωστόσο

μιλώντας μεταφορικά , μερικές φορές , είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια ...

γι αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την όποια " εκτροπή " από το θέμα ...

το "τζαμάρισμα" απόψεων είναι μια ιδιαίτερη χαρά ... ένα είδος ταξιμάκι ας πούμε ...

θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους φίλους που σαν play maker με επαναφέρουν στην αρχική "μελωδία"     
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

janko

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: ελατο
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 18, 2016, 10:35:59 μμ »
http://shop.rall-online.net/epages/61511639.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61511639/Products/19110002
Απο γερμανια αλλα κόβει μεχρη 5 χιλιοστά

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 19, 2016, 09:45:11 πμ »
Ωραίο αυτό το κιτ έχω ένα αντίστοιχο από stew mac
Να πω την αλήθεια δεν έχω ρουτάρει μπουζουκοειδές για κιθάρες μιλάω  ;D
Το ρουλεμάν σε περιορίζει στο να έχεις τυποποιημένες διαστάσεις στο κόψιμο και στο φιλέτο που θα βάλεις αλλά αυτό που μου τη σπάει με τους οδηγούς που προαναφέρθηκαν ειναι ότι για κάθε φιλέτο που θα κόψεις χρειάζονται χρόνος ρύθμισης και δοκιμή σε σκράπ και σχεδόν πάντα άλλο ύψος -βάθος θέλεις να κόψεις και άλλο κόβεις ;D
Επιφυλάσσομαι να απαντήσω για το ανάποδο ρούτερ και να ανεβάσω φωτό και  βίντεο για τα  δείτε πως με μια ρύθμιση καθ ύψος σε 20 δεύτερα έχεις ρουτάρει φιλέτο και αν δούμε και το custom κοπτικό με ρουλεμάν που χρησιμοποιεί ο Benedetto, με ένα κόψιμο κόβει και τα πάνω και το πλαϊνό φιλέτο, όταν το είδα έπαθα  :-[

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 19, 2016, 09:12:46 μμ »
Janko ωραίο το σύστημα με τα διάφορα ρουλεμαν προσοχή μονο γιατι καμια φορά η αλενόβιδα ξεσφυγγη ειδηκα άμα εχεις ρουτερ με φρένο ξεσφυγγη για πλακα, μου εχει φύγει πολλές φορες και εχω πάταξη μέχρι καπάκι τραπεζιού, Νάσο μου μιλάω απο την πλευρά των μπουζουκοκατασκευων, όντως στην κιθάρα να ειναι διαφορετικά τα πράγματα, όπως και τι βολεύεται ο καθένας μας, παντός τέτοιες συζητήσεις ειναι ενδιαφέρουσες και μου αρέσουν πολύ
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Tags: