Γιαννη και Τζεκο , ευχαριστω για την απαντηση . Εχει προηγηθει συζητηση για το ιδιο θεμα εδω και δυο-τρια χρονια , και κοιταξα καποιες αναρτημενες γνωμες στο ιδιο thread . Παρ'ολ'αυτα ηλπιζα οτι θα βρισκοταν καποιος-οι κατοχοι των συγκεκριμενων μηχανηματων ωστε να μεταφερουν την γνωμη τους . Τα συν και τα πλην . Εννοηται οτι αν καποιος εχει : 1. τον χορο , 2. την αναγκη ( ειναι η δουλεια του βρε αδερφε ) ,
3. τα λεφτα , ειναι χαζο να ψαχνει μικρες και μεσαιες λυσεις σε δευτερες και τριτες μαρκες . Παει κατευθειαν σκαει κανα χιλιαρι σε πρωτοκλασατο εργαλειο κι αντε γεια . Δεν ειμαι σ'αυτην την κατηγορια ουτε ως προς το 1. ουτε το 2. και κυριως το 3. Περα απο την προσπαθεια που θα γινει ( αυτο εχει αποφασιστει ) για την κατασκευη ενος μπαγλαμα ( που μπωρει να το ακολουθησουν και δευτερος και τριτος ) , δεν προβλεπω στο κοντινο μελλον κατι αλλο ως προς την οργανοποιεια . Εξ'αλλου μονο μπαγλαμαδακι παιζω . Θα μου ηταν ομως χρισημη μια πριονοκορδελα για ενα σωρο αλλες κατασκευες . Π.χ. προπερισυ κατασκευασα ενα καγιακ με την μεθοδο s&g και εφτιαξα και ενα κουπι απο μαδερι 5x10x230 ( σε cm ) . Ε , για να το τελειωσω επρεπε να παω τρεις φορες σε ξυλουργο ! Την προπερασμενη βδομαδα ασχοληθηκα και εφτιαξα μια καρεκλα ,που γινετε σκαλα - η δουλεια εγινε με το σεγακι που εχω , αλλα φανταζομαι οτι πιο ευκολα θα γινοταν με μια πριονοκορδελα . Για αυτο και το σκεφτομαι για μια πριονοκορδελα . Τις πολυ μικρες , απ'αυτα που αναφερθηκαν πιο πανω τις απεριψα . Τις μεσαιες και μεγαλες , που φευγουν 400 και βαλε - και αντε και λιγο παραπανω ( μην φτασουμε στο γνωστο ανεκδοτο "...δεν γ... που δεν γ... δεν πας για ψαρεμα !...") - επισης δεν τις "φτανω" . Οποτε αναγκασικα καταλιγω στα συγκεκριμενα μοντελα . Αν μπορει καποιος να εκφερει γνωμη ως κατοχος και χριστης καλοδεχουμενη . Αν εχει να προτεινει κατι καλυτερο στην ιδια κατηγορια επισης . Η προταση που ακουγεται σ'αυτες τις περιπτωσεις : μην βιαστεις , μαζεψε λεφτα και αργοτερα παρε κατι πιο μεγαλο , ακριβο και αξιοπιστο ειναι εκτος συζητησης . Και τωρα και αυριο και του χρονου τα ιδια λεφτα θα μπορεσω να διαθεσω και φανταζομαι για παρομοιες με τις σημερινες αναγκες . Δεν μενει παρα να ευχηθω να υπαρχουν καποιες απαντησεις , για τις οποιες ευχαριστω εκ των προτερων ...