Αποστολέας Θέμα: Πριονοκορδελα  (Αναγνώστηκε 4725 φορές)

Tasos131

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: προς το παρον καρυδια.
  • Αριθμός κατασκευών: 2 Και ξεκινησα ηδη καινουρια
Πριονοκορδελα
« στις: Μαρτίου 17, 2016, 12:28:58 πμ »
γεια σας παιδια..θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την αγορα πριονοκορδέλας...εχω δει καποιες όπως η einhell και άλλες που είναι ιδιες απλα αλλαζει η μαρκα που εχουν γυρω στα 120 με 150 ευρω...αξιζει η αγορα ή πεταμενα λεφτα ??? βαριες δουλειες δεν θελω να κανω απλα να κοβω καποια κομματια από τις λυρες...όπως την κεφαλη.. κατω τον πατο...και την πλατη...τα περιγράμματα ...και φυσικα για τα κλειδιά..
σας ευχαριστω.

STRIKER

• Full Member
Απ: Πριονοκορδελα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 17, 2016, 06:37:54 πμ »
Αντε...με πρόλαβες φίλε μου...το ίδιο θα ρωτούσα.... :)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2016, 08:17:41 πμ »
Tasos 131 και STRIKER καλημέρα !

Για την κορδέλα που ρωτάτε , απαντώ κατηγορηματικά όχι ! ... (έπαθα και έμαθα)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 17, 2016, 09:42:25 πμ »
Να'σαι καλά Ιωσήφ...σε ευχαριστώ πολύ....και που πάμε...για πες καμία πρόταση να είναι βατή για εντελώς ερασιτέχνες ...που δεν αντέχουν κάθε λίγο και λιγάκι ...να παρακαλάνε για ένα κοψιματάκι ...τον μπελά μου...!!!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 17, 2016, 01:00:27 μμ »
Μετά τα πρώτα 120 € που πήγαν πεταμένα για την Einhel , κι επειδή τότε δούλευα στο μπαλκόνι έψαχνα για κάτι μικρό σε διαστάσεις ωστε να χωράει και να το καλύπτω.

Ψάχνοντας αρκετά βρήκα αυτή   http://www.metabohellas.gr/metabo-bas-260-swift.html  όπου η αρχική τιμή της ήταν μάλλον τσουχτερή  >:(

Τελικά τη βρήκα και την αγόρασα 230 € από ένα κατάστημα στην Αχαρνων

Ολα τα παραπάνω έγιναν τέλη του 2010 με αρχές του 2011

Θα ήθελα να έχει λιγο μεγαλύτερο ύψος κοπής από τα 10 εκ . αλλά ... ΟΚ  ...  δουλεύει αξιόπιστα   :)

Tasos131

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 17, 2016, 01:40:29 μμ »
Ιωσηφ σε ευχαριστούμε πολύ !!! την εχω δει την συγκεκριμενη που μας προτείνεις και οντως είναι πολύ καλη. αλλα πλεον εχει στα 300 ευρωπουλακια και κατι ψιλα...και την βρηκα επισης και κοντα στο 500αρικο..ειναι πολλα τα λεφτα οποτε προς το παρον θα παρει φωτια το πριονι και η σεγα παλι μεχρι να μαζευτουν τα μπικικινια...

φιλε Striker οποτε το παρακαλετο δεν το γλυτώνεις και εσυ...  :) :)

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 17, 2016, 04:10:58 μμ »
....λες να μην το βλέπω ρε Τάσσο....χαχαχαχα ;D

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2016, 04:47:53 μμ »
Ιωσηφ σε ευχαριστούμε πολύ !!! την εχω δει την συγκεκριμενη που μας προτείνεις και οντως είναι πολύ καλη. αλλα πλεον εχει στα 300 ευρωπουλακια και κατι ψιλα...και την βρηκα επισης και κοντα στο 500αρικο..ειναι πολλα τα λεφτα οποτε προς το παρον θα παρει φωτια το πριονι και η σεγα παλι μεχρι να μαζευτουν τα μπικικινια...

Εψαξα και βρήκα στοιχεια του μαγαζιου . Τα έστειλα σε μήνυμα  (μήπως ...  :o )

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 17, 2016, 10:51:15 μμ »
Και γω την ίδια έχω και ειναι αξιοπρεπέστατη για ψιλό δουλειές και πραγματικά τέρμα τα πήγαινε έλα για μικροκοψίματα ;D

Tasos131

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 18, 2016, 12:32:00 πμ »

Εψαξα και βρήκα στοιχεια του μαγαζιου . Τα έστειλα σε μήνυμα  (μήπως ...  :o )

Ιωσηφ σε ευχαριστω πολύ !!! θα επικοινωνήσω και θα μαθω τιμη !!! και παλι σε ευχαριστω πολύ για την πολυτιμη βοηθεια σου!!!

Tasos131

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 18, 2016, 12:33:18 πμ »
Και γω την ίδια έχω και ειναι αξιοπρεπέστατη για ψιλό δουλειές και πραγματικά τέρμα τα πήγαινε έλα για μικροκοψίματα ;D

Νασο την εχω δει εν ωρα εργασιας την συγκεκριμενη και οντως είναι πολύ καλη !!! και όχι μονο για μικροκοψιματα...

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 09, 2016, 09:48:32 μμ »
Κατ'αρχας γεια χαρα στην παρεα ! Καινουργιος , και απολυτα ερασιτεχνης στο χορο της οργανοποιειας . Η μονη μου εμπειρια ειναι η περσινη κατασκευη ενος γιουκαλιλι . Με κατασκευες ομως γενικα ασχολουμαι και σκεφτομαι να κανω μια αγορα - τι αλλο - αφου τοποθετησα εδω την ποσταρισμα μου - μιας πριονοκορδελας . Διαβασα εν ταχυ την συζητηση που αναπτυχθηκε πιο πανω και θα ηθελα απλως καποιες γνωμες απο κατοχους και χριστες . Συνδιασμος χρηματων , χόρου , και ποιοτρητας με αναγκαζουν να κηνηθω σε μια απο τις τρεις λυσεις : 1. BOSTON 626004 , 2. Einhell RT-SB 250 U , 3. Metabo BAS 260 Swift . Ως αναφορα την χριση θελω να τονισω οτι ειμαι ερασιτεχνης και δεν θα την χρισημοποιησω μονο για το μπαγλαμαδακι (σκαφτο) που θελω να φταξω αλλα και σε ξυλα (κυριως σουιδικο) οχι σκληρα , κονραπλακε θαλασσης κ.λ.π. Θα ημουν ευγνομων για την καθε απαντηση ως αναφορα τα συν και τα πλην της καθε μιας απο τις παραπανω (η προταση αλλης λυσης στα ιδια οβολα!). Τονιζω ιδιαιτερα οτι ο χωρος που διαθετω και τα χρηματα (ανω οριο 300) ειναι απολυτοι και ακαμπτοι περιορισμοι . Ευχαριστω για καθε απαντηση ...

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 09, 2016, 10:07:44 μμ »
Γεια σου Τάσο( ; )

έχε υπόψιν σου πως η metabo 260 δεν υπάρχει πια.Αντικαταστάθηκε από την Bas 261 η οποία μόλις ήρθε στην ελλάδα αλλά δυστυχώς θα βγαίνει αρκετά πιο ακριβή.Αν θυμαμαι καλά στα 430€...

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 11, 2016, 07:07:53 μμ »
καλησπερα στην παρεα.η δικη μου γνωμα στο θεμα κορδελας....για ξεγηρισματα σε λυρες κρητης περι τα 7 cm.για κοπες ευκολες και χωρις πολλα πολλα.για κοπες σε μαδερια.και γενικα χοντροκοψηματα.σεγα και παλι σεγα.τωρα αν θες δουγες και φιλετακια και ψιλοδουλειες,με 300 και πανω πας και περνεις κατι αξιολογο.για εινχελ μη ξανακουσω κανεναν,αν τωρα καποιος μενει κοντα στο γηπεδο αιγαλεω,συχνα πυκνα ας κανει βολτες εκει στη θηβων.μπορει να πεσει σε καμια ωπος επεσα και εγω και την αρπαξα.750 βατ που δε μασαγε τιποτα.....οχι εινχελ ηπαμε.

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 11, 2016, 08:39:13 μμ »
Γιαννη και Τζεκο , ευχαριστω για την απαντηση . Εχει προηγηθει συζητηση για το ιδιο θεμα εδω και δυο-τρια χρονια , και κοιταξα καποιες αναρτημενες γνωμες στο ιδιο thread . Παρ'ολ'αυτα ηλπιζα οτι θα βρισκοταν καποιος-οι κατοχοι των συγκεκριμενων μηχανηματων ωστε να μεταφερουν την γνωμη τους . Τα συν και τα πλην . Εννοηται οτι αν καποιος εχει : 1. τον χορο , 2. την αναγκη ( ειναι η δουλεια του βρε αδερφε ) ,
3. τα λεφτα , ειναι χαζο να ψαχνει μικρες και μεσαιες λυσεις σε δευτερες και τριτες μαρκες . Παει κατευθειαν σκαει κανα χιλιαρι σε πρωτοκλασατο εργαλειο κι αντε γεια . Δεν ειμαι σ'αυτην την κατηγορια ουτε ως προς το 1. ουτε το 2. και κυριως το 3. Περα απο την προσπαθεια που θα γινει ( αυτο εχει αποφασιστει ) για την κατασκευη ενος μπαγλαμα ( που μπωρει να το ακολουθησουν και δευτερος και τριτος ) , δεν προβλεπω στο κοντινο μελλον κατι αλλο ως προς την οργανοποιεια . Εξ'αλλου μονο μπαγλαμαδακι παιζω . Θα μου ηταν ομως χρισημη μια πριονοκορδελα για ενα σωρο αλλες κατασκευες . Π.χ. προπερισυ κατασκευασα ενα καγιακ με την μεθοδο s&g και εφτιαξα και ενα κουπι απο μαδερι 5x10x230 ( σε cm ) . Ε , για να το τελειωσω επρεπε να παω τρεις φορες σε ξυλουργο ! Την προπερασμενη βδομαδα ασχοληθηκα και εφτιαξα μια καρεκλα ,που γινετε σκαλα - η δουλεια εγινε με το σεγακι που εχω , αλλα φανταζομαι οτι πιο ευκολα θα γινοταν με μια πριονοκορδελα . Για αυτο και το σκεφτομαι για μια πριονοκορδελα . Τις πολυ μικρες , απ'αυτα που αναφερθηκαν πιο πανω τις απεριψα . Τις μεσαιες και μεγαλες , που φευγουν 400 και βαλε - και αντε και λιγο παραπανω ( μην φτασουμε στο γνωστο ανεκδοτο "...δεν γ... που δεν γ... δεν πας για ψαρεμα !...") - επισης δεν τις "φτανω" . Οποτε αναγκασικα καταλιγω στα συγκεκριμενα μοντελα . Αν μπορει καποιος να εκφερει γνωμη ως κατοχος και χριστης καλοδεχουμενη . Αν εχει να προτεινει  κατι καλυτερο στην ιδια κατηγορια επισης . Η προταση που ακουγεται σ'αυτες τις περιπτωσεις : μην βιαστεις , μαζεψε λεφτα και αργοτερα παρε κατι πιο μεγαλο , ακριβο και αξιοπιστο ειναι εκτος συζητησης . Και τωρα και αυριο και του χρονου τα ιδια λεφτα θα μπορεσω να διαθεσω και φανταζομαι για παρομοιες με τις σημερινες αναγκες . Δεν μενει παρα να ευχηθω να υπαρχουν καποιες απαντησεις , για τις οποιες ευχαριστω εκ των προτερων ...

Tags: