Κώστα και εγώ νομίζω ότι πρέπει να μπεί ένα ακόμα καμάρι και μάλιστα λίγο λοξά ώστε να μικρύνει η περιοχή προς τις πρίμες χορδές. Το λοξό καμάρι (που αναφέρθηκε πιο πάνω), μπαίνει για να χαλάσει την συμμετρία του τρίτου τρόπου δόνησης του καπακιού. Όταν το καπάκι δονείται σε αυτόν τον τρόπο χωρίζεται σε δύο περιοχές δόνησης κατά πλάτος που κινούνται με την ίδια συχνότητα αλλά αντίθετη φάση. Όταν η μία περιοχή κινείται προς τα έξω η άλλη κινείται προς τα μέσα και έτσι η μία αναιρεί την άλλη. Δεν υπάρχει διαφορά πίεσης στο εσωτερικό του οργάνου και τελικά δεν ακτινοβολείται ήχος. Με το λοξό καμάρι μικραίνει η μία περιοχή (μεγαλώνει η συχνότητά της) και μεγαλώνει η άλλη (χαμηλώνει η συχνότητα) και έτσι χαλάει η προηγούμενη συμμετρία και υπάρχει μικρή έστω ακτινοβολία ήχου.
Για τα καμαρώματα των αδελφών Παναγή που λέχτηκε πιο πάνω, έχω καταγράψει δύο ίδια κιθαρόνια με πλαστικές χορδές και καμάρωμα Τορρες. Οι διαστάσεις τους είναι στα 3/4 της κλασικής κιθάρας. Οι ιδιοκτήτες τους τα ονομάζουν requido και παίζουν λατινοαμερικάνικη μουσική. το requido είναι ένα Μεξικάνικο όργανο ακριβώς ίδιο. Μερικά τέτοια κατασκεύασα και εγώ αλλά με αντιστήριξη πλέγματος. Με ένα από αυτά παίζει τα σόλα ο Gilmperto Puente του trio los treyes στο παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=zhLpORXGetg. Είναι ο μεσαίος στη φωτογραφία που είναι οι τρείς τους.