Αποστολέας Θέμα: ΚΑΡΑΒΟΛΟ-Κοπή και κόλλημα  (Αναγνώστηκε 14708 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ΚΑΡΑΒΟΛΟ-Κοπή και κόλλημα
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:45:10 μμ »
θα απαντουσα αλλα παλι θα μου την πεις φιλε Δημητρη.Θα πω μονο οτι ο Κυριος Φρονιμοπουλος λεει ......για να περασει μια κενοτομια σε ενα παραδοσιακο οργανο θελει χρονια, μπορει και αιωνες
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:50:15 μμ »
πχ ο τυπος αυτος εφτιαξε βιολι απο πεπιεσμενο χαρτονι.Παει τωρα    θα το καθιερωσουμε?  Antonio.....τριζουν τα κοκαλα σου
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:16:34 μμ »
εγω τι να σου πω φιλε κωστα? αυτο ακριβως ειπα και εγω..οτι ο καθενας δοκιμαζει και ο χρονος θα δειξει εκτος εαν δεν το διαβασες...εγω εξεφρασα μια ταπεινη αποψη,εσυ τη δικια σου ,ουτε στην ειπα ποτε ουτε και θα στην πω..οι γνωμες πρεπει να ακουγονται και ο καθενας κρινει

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 10:17:34 μμ »
Φίλοι μου,
ο μοναδικός λόγος που σε όργανα όπως το μπουζούκι το καράβολο γίνεται κολλητό είναι η μηχανική στατική του. Αυτό γιατί σε ολόσωμα καραολομάνικα, η κλίση που δίνεται στο καράολο με γωνία περίπου 12-15 μοίρες δεν αλλάζει την παράλληλη ροή των νερών με αποτέλεσμα σε εκείνο το πολύ ευαίσθητο σημείο λόγω εφαρμογής μεγάλων τάσεων να είναι πάρα πολύ εύκολο να σπάσει το ξύλο λόγω "σκισίματος" των νερών. (Α).
 [ Invalid Attachment ]
Αντιθέτως όταν κολλάμε ξεχωριστό καράολο, τα νερά του (Β) αλλάζουν και πλέον όλη η τάση μεταφέρεται στην ισχύ της κόλλησης χωρίς να υπάρχει πρόβλημα "σχισίματος" του ξύλου. Επίσης η ταστιέρα σ' αυτή την περίπτωση συμβάλλει μοχλικώς πολύ στην ισχυροποίηση της κόλλησης αντιθέτως με την προηγούμενη που βασίζεται μόνο στην ισχύ των νερών του ξύλου.

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 10:45:52 μμ »
μπαίνω σφήνα για τις κόλλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. για μένα υπάρχει μόνο η ψαρόκολλα. οι κολλήσεις με ζωικές κολλες ειναι πανίσχυρες και με το μεγαλύτερο συντελεστή ηχητικής απόδοσης. ακόμα και η titebond σαν εταιρεία παράγει και ζωική κόλλα στο καφέ δοχείο της και εφαρμόζεται με ψυχρή κόλληση.

Tags: