Αποστολέας Θέμα: Προγραμμα Σχεδιασμού για Ευθειογενείς Καμπύλες  (Αναγνώστηκε 8963 φορές)

vasiliskons

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Προγραμμα Σχεδιασμού για Ευθειογενείς Καμπύλες
« στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 01:08:01 μμ »
Γειά σας, μετά από πολύ διαβασμα ως guest  στο forum ξεκίνησα να σχεδιάζω καλούπι για κρητικό λαούτο.

Αφού έφτιαξα κάτοψη και τομή σκέφτηκα, αντι να σχεδιάσω στο χέρι όλες τις ευθειογενείς καμπύλες για κάθε νομέα, να φτιάξω ένα προγραμματάκι στο Word να τις κάνει αυτόματα.

Εμένα μου λειτούργησε μια χαρα, εκτύπωσα τις σελιδες τις έκοψα και είμαι έτοιμος να τις μετεφέρω στο ξύλο.

Ισως χρησιμέυσει και σε κάποιον άλλο

Χαιρετισμούς

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
Απ: Προγραμμα Σχεδιασμού για Ευθειογενείς Καμπύλες
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 03:44:48 μμ »
  Πολυ καλη ιδεα!
Σε εμενα δε λειτουργησε....να φταιει οτι εχω linux?
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

vasiliskons

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 06:37:47 μμ »
Το πρόγραμμα είναι μια μακροεντολή που τρέχει μέσα στο Microsoft Word, οπότε μόνο windows. :'(
Επίσης το έχω φτίαξει στο word 2003 αλλά δεν νομίζω  να μήν τρέξει σε νεώτερες εκδόσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ οι μακροεντολές πρέπει να είναι ενεργοποιημένες απο τις ρυθμίσεις.

Οριστε και μερικα screenshots

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 07:16:57 μμ »
Πολύ ωραίος ρε φίλε! Μπράβο και καλωσήρθες!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 08:06:13 πμ »
Βασιλη καλως ηλθες, και μπραβο σου για την δουλεια την οποια μοιραζεσαι...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 10:12:20 πμ »
Πολύ καλο!   στο 2010 Ελληνικο δουλευει κανονικα με κομμα όπως το εχεις, όχι με τελεία. Και στην εκτύπωση βγάζει πραγματικές διαστάσεις.  thanks!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 10:50:24 πμ »
Γεια σου Βασίλη.
Μπράβο για την προσπάθεια και την διάθεση σου να το μοιραστείς. Μου δουλεύει και εμένα (με κόμμα και όχι τελεία) μόνο που μου βγάζει στο σχέδιο φόντο ίδιο χρώμα με τις γραμμές και δεν φαίνεται τίποτα.Παιδεύτηκα λίγα αλλά όταν τελικά άλλαξα το χρώμα στο φόντο του σχεδίου αποκαλύφθηκαν κανονικά οι γραμμές.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

vasiliskons

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 05:56:40 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και καλώς σας βρήκα.

Φίλε sakkalis προσέθεσα μια γραμμή, που θα λύσει το πρόβλημα (αν το κατάλαβα καλά)

Σκέφτομαι να φτιάξω και άλλο ένα για σχεδιασμό κάτοψης & τομής. Όχι τόσο για την σχεδίαση καθεαυτή, αλλά να μπορούμε να ανεβάζουμε σχέδια & διαστάσεις.

Π.χ. έγω τώρα θέλω να ανεβάσω τα σχέδια του κρητικού λαούτου που φτάχνω αλλά δεν μπορώ να σκανάρω Α3+ σελίδα που έφταξά με χάρακα και μολύβι. Επίσης θα ήταν χρήσιμο και για πειραματισμούς.

Θα το ξεκινήσω τις επόμενες μέρες, σιγά σιγά, όσο περιμένω τις κόλες να στεγνώσουν  ;D

Να ευχαριστήσω τον κ. Βασιλειάδη, το κείμενο του οποίου με διαφώτησε για τον τρόπο σχεδιασμού καλουπιού καθώς και τα μέλη του forum για τις πολύτιμες γνώσεις που έχουν μοιραστεί.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 06:14:22 μμ »
Βασίλη καλησπέρα,

Δοκίμασε αν θέλεις να τα σκανάρεις σε δυο κόλλες Α4, μισο-μισό δηλαδή.
Εγώ τα ενώνω σε μέγεθος Α3 και τα σκανάρω σε Α3 στο μηχάνημα που έχω πρόσβαση στην δουλειά και στο στέλνω.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 12, 2016, 06:51:19 μμ »
μπράβο και από εμένα ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι με όλο το φόρουμ

janko

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: ελατο
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 24, 2016, 12:08:31 πμ »
Σε ευχαρηστω....σωθηκα..!!!!!

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 24, 2016, 11:30:51 μμ »
Βασίλη(vasiliskons), θέλω να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω για το πρόγραμμα που έφτιαξες. Είναι πράγματι πολύ χρήσιμο. Ωστόσο  σου ξέφυγε μία λεπτομέρεια. Διαιρούμε την οριζόντια και την κάθετη ευθεία με τον ίδιο αριθμό και ονοματίζουμε τις θέσεις 1,2,3,κτλ και στις δύο ευθείες.  Έπειτα ενώνουμε το 1της μίας ευθείας με το 1 της άλλης, το 2 με το 2 κτλ. Εσύ ένωσες το 0 της οριζόντιας ευθείας με το 1 της κάθετης, το 1της πρώτης με το 2 της άλλης, κτλ. Αυτό βγάζει διαφορετική καμπύλη από αυτήν που θέλουμε. Θα παρακαλούσα λοιπόν να το διορθώσεις και να το ανεβάσεις πάλι γιατί πράγματι είναι πολύ καλό και χρήσιμο. Επίσης αν θα ξαναμπείς στον κόπο να το ξαναφτιάξεις, κάνε την διαίρεση δια του 20 τουλάχιστον γιατί όσο μεγαλύτερος είναι ο παρονομαστής τόσο ακριβέστερη θα είναι η καμπύλη.  Και πάλι μπράβο!

vasiliskons

• Newbie
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 10, 2016, 11:36:33 πμ »
Βασίλη(vasiliskons), θέλω να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω για το πρόγραμμα που έφτιαξες. Είναι πράγματι πολύ χρήσιμο. Ωστόσο  σου ξέφυγε μία λεπτομέρεια. Διαιρούμε την οριζόντια και την κάθετη ευθεία με τον ίδιο αριθμό και ονοματίζουμε τις θέσεις 1,2,3,κτλ και στις δύο ευθείες.  Έπειτα ενώνουμε το 1της μίας ευθείας με το 1 της άλλης, το 2 με το 2 κτλ. Εσύ ένωσες το 0 της οριζόντιας ευθείας με το 1 της κάθετης, το 1της πρώτης με το 2 της άλλης, κτλ. Αυτό βγάζει διαφορετική καμπύλη από αυτήν που θέλουμε. Θα παρακαλούσα λοιπόν να το διορθώσεις και να το ανεβάσεις πάλι γιατί πράγματι είναι πολύ καλό και χρήσιμο. Επίσης αν θα ξαναμπείς στον κόπο να το ξαναφτιάξεις, κάνε την διαίρεση δια του 20 τουλάχιστον γιατί όσο μεγαλύτερος είναι ο παρονομαστής τόσο ακριβέστερη θα είναι η καμπύλη.  Και πάλι μπράβο!

Έλειπα αρκετο καιρο λόγω υποχρώσεων, αλλά τώρα επανήλθα. Πολυ ευχαρίστως να το διορθώσω αλλά βοήθησέ με να κάταλαβω τι ενώνεται με τι. Για να μην χαθούμε στα συστήματα αναφοράς ανεβάζω μια φώτο με το κλασικό καρτεσιανο συστημα σε χ και ψ. Στο παράδειγμα έχουμε τετράγωνο 4Χ4 χωρίς πλαινό.
Το πρόγραμμα όπως είναι τώρα ενώνει:
χ4 - ψ1
χ3 - ψ2
χ2 - ψ3
χ1 - ψ4

Πές μου σε παρακαλώ ποιό είναι το σωστό, στο σύστημα αναφοράς του συγκεκριμένου παραδειγματος και θα το διορθώσω αμέσως.
Το θέμα του παρανομαστή είναι πανευκολο, το έχω ήδη φτίαξει σε 20 αλλα δεν το ανεβάζω ακόμα, να διορθώσω και τις ευθείες και το ανεβάσω μια και καλή.

vasiliskons

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 10, 2016, 11:40:31 πμ »
Μήπως κάποιος έχει καμία κοντινή φωτο απο γέφυρα κρητικού λαούτου;
Αλλίως με βλέπω να φτιάχνω γέφυρα κλασικής... :(

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 11, 2016, 12:41:10 πμ »
Βασίλη το σωστό είναι χ3- ψ1, χ2-ψ2, χ1- ψ3. να είσαι καλά!

Tags: