Επίσης θελω να ευχαριστήσω τα μέλη του φόρουμ για τις πληροφορίες και για τις συμβουλές που βρήκα εδω μέσα αλιως θεωρώ ότι θα ήταν ακατόρθωτο να το κασκευασω. Να δώσω και εγω με την σειρά μου κάτι που μπορεί να το ξέρετε αλλα εγω το κατάλαβα τωρα.Τα δυο καμαρια που ειναι μπρος και πισω απο τον χορδοδετη ρυθμίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ηχοχρομα σε λαουτο. Εβαλα το μπροστα προς το μανικο στα 2cm ενω μου ειχαν πει να το βάλω στο 1,4 το αποτελεσμα ηταν να εχω πολύ διάρκεια στον ηχο και βάθος ενω το ηθελα πιο στεγνω.Το πίσω προς την κολαντζα το έβαλα στα 5,2 και πριμαρε σε βαθμο να μοιάζει με μπουζουκι. Η καλητερη θεση για να πιάσει τα στάνταρτ του λαουτου θα ηταν πάνω απο 7.Τα καμαρια εχουν ύψους 1.6 και πλάτος 0.8 και στο παχτωμα 0.5.Επισης εδωσα και 3mm κληση αρχηκα που ώμος μετα το κατέβασα στο 1,5 γιατη μου φάνηκε υπερβολικο.Για να το μπασαρω λιγο με συμβούλευσε φίλος να αφερεσω λιγο ύψος απο το καμάρι προς την κολαντζα και για να αφερεσω βάθος να κολησω ενα κομμάτι καμαροξυλο κάτω ακριβώς απο τον χορδοδετη εκεί που πέφτει το74 της κλίμακας. Ετσι ο ήχος έστρωσε συμαντικα και μου αρέσει τωρα.Η αποσταση των δυο καμαριων θα πρέπει να ειναι τουλάχιστον 8,5cm και αναλογα τα γούστα να επιλεγει η θεση του χορδοδετη.Στο επόμενο ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα.