Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ηλεκτρικής τύπου PRS  (Αναγνώστηκε 5086 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Κατασκευή ηλεκτρικής τύπου PRS
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 03, 2017, 03:42:44 μμ »
εγω εβαλα λογκο, ετριψα, μπουκωσε μεσα στη χαρακια η σκονη, και μετα την αλλη μερα (χωρις να ξαναχαραξω), εβαλα το ταστο (με μια σταγονα κυανοακρυλικη) σφηνωτα.
τωρα που την βλεπω την κιθαρα μετα απο 2 χρονια, ειναι τα ταστα της (5-6 ταστα της εφτιαξα ετσι) τζαμι

καπου ομως ειχα διαβασει και καποιες αλλες λυσεις, πιθανον καλυτερες...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 09, 2017, 10:53:19 μμ »
Σήμερα είπα να κεντράρω την γέφυρα τελικά δεν τρύπησα γιατί ήθελα να σας συμβουλευτώ πρώτα,παραθέτω και φωτογραφίες,εκεί που μου φαίνεται κεντραρισμένο βέβαια φαίνεται  κομμάτι από την υποδοχή του τρέμολο λόγο κακού υπολισμού.
3 χιλιοστά από το τέλος της ταστιέρας από τις χορδές 1-6  δεν είναι αρκετά ή να αφήσω λίγο περρισσότερο για την ΜΙ καντίνι?

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 10, 2017, 06:12:24 πμ »
Τρία χιλιοστά ειναι καλά, δεν έχεις κάποια έτοιμη κιθάρα να συγκρίνεις?
Να αφήσεις λίγο παραπάνω στη μεριά των μπάσων εκεί εχει ποιό πολύ ανάγκη το ίδιο να κάνεις και κάτω στο τρέμολο αλλά από ότι βλεπω κάτω δεν έχεις και πολλά περιθώρια ειναι λίγο στενή η ταστιέρα εκτός και αν δεν φαίνεται καλά στη φωτο

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 10, 2017, 03:27:33 μμ »
Περισσότερη ανάγκη έχει η μεριά των μπάσων ή τα πρίμα για να μην σου φεύγει η χορδή εκτός ταστιέρας?
Ως κανόνα γνωρίζω τα 3 χιλιοστά αλλά από το κέτρο της χορδής,δλδ στα μπάσα παίζεις γύρο στα 2.5 στην ουσία και το μισό το κερδίσεις στα πρίμα.
Όταν λες κάτω στα τρέμολο πως ακριβώς το εννοείς?Τι περιθώριο να αφήσω εκεί?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 10, 2017, 06:51:39 μμ »
εγω νομιζω ( χωρις να ξερω) οτι αν καποια ειναι να φυγει, θα φυγει η μπασα.Αν κρινουμε απο την τεχνικη και τον τροπο παιξιματος των ηλεκτρικων οργανων.Εννοω αυτη την τεχνικη που αφου πατησουμε....μετα πατημενα παντα τεντωνουμε τη χορδη.( πως διαολο το λετε μωρε????)
Το καταλαβες?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 10, 2017, 06:56:29 μμ »
Το bending εννοείς αυτό όμως συμβαίνει συνήθως στις πρίμες χορδές και όχι στις μπάσες και συνήθως το τέντωμα γίνεται προς το πάνω,αν θες να κάνεις αυτή την τεχνική στην μπάσα ΜΙ (πράγμα που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ) την τραβάς προς τα κάτω γιατί θα σου φύγει έξω απ την ταστιέρα όσο περιθώριο και να έχεις.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 11, 2017, 07:05:46 πμ »
Στα πρίμα δεν σου φεύγει εύκολα εκτός αν σου εχει τύχει σε κακό φτιαγμένες κιθάρες τύπου Stratocaster με βιδωτο μπράτσο
Πρόσεξε την προ τελευταία φωτο σου τις αποστάσεις που έχουν οι χορδές στο τέλος του μπράτσου δλδ 22-24ο Τάστο και έκει  ακριβώς διόρθωσε το- κεντράρισε το καλύτερα προσωπικά εκεί θα έκανα το μπράτσο από την αρχή φαρδύτερο 1-2 χιλ

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 11, 2017, 10:06:39 πμ »
Τόσο ψηλά σπανίως παίζονται οι μπάσες οπότε αν είναι να κερδίσει περιθώρια θα τα κερδίσουν τα πρίμα.
Όσον αφορά το φάρδος θα το έχω στα υπόψιν για την επόμενη μιας και έχω σκοπό να φτιάξω άλλη μία αλλά αριστερόχειρη αυτή την φορά.

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 10:14:59 μμ »
Αν είχα μπει στο φόρουμ πιο νωρίς θα σου έδινα αυτή την τοστιέρα με τα πουλιά prs αν την ήθελες φυσικά.. από παλιότερη προσπάθεια που δεν χρησιμοποιήθηκε τλκ..η τοστιέρα ηταν πετυχημενη ομως..