Καλησπέρα σας χρόνια πολλά σε όλους συγχαρητήρια για την πολύτιμη προσπάθειά σας.
Λέγομαι Μάνος και είμαι απο Νίκαια.Έχω μέσα μου άπειρη αγάπη για την Κρήτη λόγω καταγωγής και απο μικρός έχω ασχοληθεί με ταμπουρά,βυζαντινή μουσική και λοιπά και πιάνο.Μου αρέσουν περισσότερο τα παραδοσιακά μουσικά όργανα κυρίως του τόπου μας και θα ήθελα πολύ να μάθω κι εγώ να κατασκευάζω τα δικά μου όργανα.Θεωρώ πως έχει κάτι το μαγευτικό η οργανοποιία.Γι'αυτο σας παρακαλώ πολύ κάποιος αν μπορούσε να κάνει κάποια στιγμή ένα αναλυτικό πλάνο που να περιλαμβάνει τα εξής:
1)Τι εργαλεία χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει απο το μηδέν μία δικιά του κατασκευή?Ποιά είναι τα βασικότερα εργαλεία?
2)Κάποιος που δεν έχει δικό του πάγκο εργασίας αλλά υπάρχει ο χώρος θα μπορούσε να ασχοληθεί?
3)Κάποιος που δεν έχει την οικονομική άνεση για παρακολούθηση σεμιναρίων πώς μπορεί να πάρει τις πρώτες κατάλληλες συμβουλές?
Σας ευχαριστώ πολύ
εκ των προτέρων!
Μάνος
Φιλε μου και εγω ασχετος ειμαι αλλα ειπα να το δοκιμασω.
1) Αναλογα τι θες να κανεις. Σιγουρα θα χρειαστεις καποιο εργαλειο να κοβεις ευκολα τα ξυλα. Αυτο μπορει να ειναι απο επιτραπεζια σεγα μεχρι πριονοκορδελα... Σκαρπελα που αγορασα , δεν τα χρησιμοποιησα ακομη. Μου λειπει μια καλη πλανη ομως. Ολα ειναι θεμα τι θες να φτιαξεις.
2) Εγω δεν εχω ουτε χωρο, ουτε παγκο εργασιας. Τα φτιαχνω πανω σε ενα πτυσσόμενο τραπεζι στο σαλονι, μεχρι να βρω δικο μου χωρο και να φτιαξω παγκο. Ειναι περιοριστικο, αλλα δουλεια γινεται.
3) Ιντερνετ, βιβλια ή αν εισαι τυχερος και εχεις κοντα, συμβουλες απο αλλον κατασκευαστη. Ουτε εγω εχω την οικονομικη ανεση, αγοραζω ο,τι χρειαζομαι απο εργαλεια και υλικα καθε φορα. Αν την ειχα δεν θα κοιτουσα πως να κανω αυτοσχεδια καποια πραγματα, αλλα απο την αλλη αποκτω μεγαλυτερη εμπειρια με τα εργαλεια.
Προχωρα και εδω μεσα υπαρχουν ατομα να σου λυσουν τις αποριες.