Αποστολέας Θέμα: ερωτηση για ροζετα  (Αναγνώστηκε 7628 φορές)

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Απ: ερωτηση για ροζετα
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 08:10:49 πμ »
Καλως ήρθες πίσω Boulis!  :-[ :-[ :-[

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 10:02:56 πμ »
Μέχρι τώρα μου το κάψατε το μυαλό οκ και βέβαια θεωρία πάνω απ'ολα, αλλά ρε Μαςτόρια μιλάμε για μουςικα όργανα  που κάθε μέρα η ηχυτικη τους μεταβαλετε οπωτε σε πια βάση να μιλάμε τα όργανα δεν είναι τράτζιστορακια να πατισω το κουμπακι και να μου παίξει μουσική δεν θέλω να το παίξω ξερολας οπως επισεις δεν θέλω να υποτιμήσω αυτά που λέτε.
Ευχαριστώ

Κανείς δεν είπε οτι η θεωρία είναι πάνω από όλα. Μια αγάπη είναι και αυτό ρε Κώστα να σου αρέσει το βιβλίο.. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που αντιμετωπίζει τα όργανα σαν τρανζιστοράκια. Και μην ξεχνάς πως αν δεν ήταν ο Πυθαγόρας με τα μαθηματικά του τώρα θα παίζαμε ζεμπέκικα μόνο με ταμπούρλα  ;D
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 10:29:18 πμ »
... "να τους πνίξουμε με τα αέριά μας..."

Δυστυχώς δεν έχουν σταθερή σύνθεση οπότε και τα φυσικά τους χαρακτηριστικά μεταβάλονται  ;D

... το συννιμένο για όποιον επιθυμεί να κατανοήσει το πείραμα.

Και ένα τελευταίο σχετικά με το
Παράθεση
...μιλάμε για μουςικα όργανα  που κάθε μέρα η ηχυτικη τους μεταβαλετε

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο απλά, προσωπικά με "φτιάχνει" να ξέρω "το γιατί των γιατί" και όχι μόνο στην οργανοποιία. Δεν λέω ότι είναι σωστό ή ότι είναι λάθος. Λέω ότι είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου.

Πασχάλης
Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 03:59:58 μμ »
Μέχρι τώρα μου το κάψατε το μυαλό οκ και βέβαια θεωρία πάνω απ'ολα, αλλά ρε Μαςτόρια μιλάμε για μουςικα όργανα  που κάθε μέρα η ηχυτικη τους μεταβαλετε οπωτε σε πια βάση να μιλάμε τα όργανα δεν είναι τράτζιστορακια να πατισω το κουμπακι και να μου παίξει μουσική δεν θέλω να το παίξω ξερολας οπως επισεις δεν θέλω να υποτιμήσω αυτά που λέτε.
Ευχαριστώ

Κανείς δεν είπε οτι η θεωρία είναι πάνω από όλα. Μια αγάπη είναι και αυτό ρε Κώστα να σου αρέσει το βιβλίο.. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που αντιμετωπίζει τα όργανα σαν τρανζιστοράκια. Και μην ξεχνάς πως αν δεν ήταν ο Πυθαγόρας με τα μαθηματικά του τώρα θα παίζαμε ζεμπέκικα μόνο με ταμπούρλα  ;D
Φίλε μου Μαστροguru όλα σωστά μέχρι εδώ απλά μου κάνει εντύπωση ή ανάλυση του θέματος ??? ??? ???
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 04:18:07 μμ »
Πες το λόξα μάστορά μου, δεν είναι κάτι κακό όμως.. Στην πρώτη μου κατασκευή είχα ένα συνηθισμένο ερώτημα και μου απάντησαν όλοι εμπειρικά. Όμως αν δεν έπαιρνα αυτή : http://www.luthier.gr/index.php?topic=1417.msg22993#msg22993 τη διαφωτιστική απάντηση από τον Κούρο ακόμα θα έκανα δοκιμές με καπάκια από καρυδιά και μουριά...
Τέλοσπάντων το εξαντλήσαμε πιστεύω αν και ανεξάντλητο στην ουσία!  :)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 08:57:15 μμ »
ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΣΙΚΟ SITAR  ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΑΚΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΟΤΗΠΑ    http://ecx.images-amazon.com/images/I/41SpTwd98CL._SS400_.jpg

https://www.flickr.com/photos/57823995@N05/5323276236/in/photostream/

https://www.flickr.com/photos/57823995@N05/5322670321/in/photostream/
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 10:08:27 μμ »
Μια που το ανέφερες προχθές μου χάρισαν ένα ινδικό sarod. Δεύτερη κωλοφαρδία στη σειρά! Να ανησυχήσω;  ;D  Έχει ένα κάρο χορδές απάνω του κι ένα ταμπελακι από ένα οργανοποιειο στην καλκουτα. Αντε να το παίξεις αυτό τώρα..

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 11:01:23 μμ »
Μια που το ανέφερες προχθές μου χάρισαν ένα ινδικό sarod. Δεύτερη κωλοφαρδία στη σειρά! Να ανησυχήσω;  ;D  Έχει ένα κάρο χορδές απάνω του κι ένα ταμπελακι από ένα οργανοποιειο στην καλκουτα. Αντε να το παίξεις αυτό τώρα..

ΡΕ ...................ΜΕ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ?

ΤΕΤΟΙΟ ΛΕΣ?   
http://www.tablasitar.com/buy-sarod-c-56.html

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 11:19:32 μμ »
Ολόιδιο!
Εγώ από όσο ξέρω με παπάδες δεν κοιμάμαι, εσύ όμως κάνεις παπάδες με το κιθαρονι μου όπως βλέπω  :o

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 04:12:27 μμ »
Ολόιδιο!
Εγώ από όσο ξέρω με παπάδες δεν κοιμάμαι, εσύ όμως κάνεις παπάδες με το κιθαρονι μου όπως βλέπω  :o
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ROSS DAILY  ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΠΑΡΤΟ ΠΑΙΞΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ...ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ . ΕΝΟΙΩΣΑ ΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ . ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ......................ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΛΙΓΟ . ΣΑΝ ΣΑΚΟΥΛΑ JUMBO

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 04:51:41 μμ »
Παράθεση
ΕΝΟΙΩΣΑ ΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ .
Πολύ καλό αυτό Κώστα :D
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Tags: