Αποστολέας Θέμα: S.O.L  (Αναγνώστηκε 29965 φορές)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
Απ: S.O.L
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:34:00 πμ »
Μολις παρατηρησα οτι εχεις dots και στο κατω μερος της ταστιερας και ομολογουμενως ειναι κατι που δεν εχω ξαναδει! Μηπως την ξεκινησες για αριστεροχειρα και αλλαξε στην πορεια;
Αληθεια, τι ειδους χρωμα και βερνικι χρησιμοποιησες;

επειδη ηταν η πρωτη μου "σοβαρη" κατασκευη, ημουν αρκετα βιαστικος σε μερικα σημεια... ;D οπως το να κανω τις τρυπες για τα ντοτς αναποδα... ;D...για να μην βουλωσω λοιπον τις τρυπες σκεφτικα να τεσταρω πρωτα, μιας και την εκανα την βλακια μου ;D...

το βερνικι και το χρωμα ηταν σε σπρευ (δεν θυμαμαι πιο) και πραγματικα με παιδεψε γιατι δεν σκλυρενε με τιποτα...επεισης απο βιασυνη... ;D

αλλη χαζομαρα μου ηταν η θεση του μπρατσου, που μπηκε 2 εκατοστα ποιο πισω απο λαθος υπολογισμο... ;D...αποτελεσμα ηταν η προσβαση σμετα το 15ο ταστο να ειναι εξαιρετικα δυσκολη ;D...ΑΛΛΑ το ελυσα το ζητημα κουρδιζοντας σε open G και πλεον την εχω μονο για slide.... ;D

στο επομενο προτζεκτ θα ειμαι πολυ πιο προσεκτικος, λιγοτερο ενθουσιωδης και πιο μελετημενος πια...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:35:56 πμ από Stamart »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:39:00 πμ »
Οπως και να χει, εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια και ειναι εντυπωσιακο οτι καταφερες τετοιο φινιρισμα με σπρευ! Οσον αφορα τα λαθη, ειμαι ο κατοχος του Οσκαρ και δεν βλεπω να μου το παιρνει κανεις συντομα  ;D
Συγχαρητηρια και παλι  :)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:45:59 πμ »
...ααα νομιζω οτι μπορω να σε κοντραρω... ;D...σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια παντως...τα σπρευ, εμαθα μεσα απο την διαδικασια, οτι δουλευουν καλα αν πριν τα χρισημοποιησεις τα εχεις μεσα σε μια λεκανιτσα με χλιαρο νερο...ετσι αποφευγεις το "φτισημο" και εχεις καλυτερη ροη...βεβαια δεν νομιζω να ξαναχρισημοποιησω σπρευ, θα προτιμησω πιστολι...

Πίκινος

• Jr. Member
  • **
    • Το ιστολόγιό μου
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: Όταν βγω στη σύνταξη, βλέπουμε...
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 02:29:01 μμ »
Αδερφέ κορυφαία τα CBG's!

Θέλω εδώ και καιρό να κάνω μια απόπειρα CBG σε μανίκι μονόχορδου μπαγλαμά (μη βαράτε!  ;D), καθότι δεν έχω αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια του εργαστηριακού χώρου και μου φαίνεται "ευκολότερο"...βέβαια, αμφιβάλλω αν έχει καν νόημα το εγχείρημα από ακουστικής πλευράς...

Εντωμεταξύ χτυπάω το κεφάλι μου ακόμα, καθότι πριν μήνες σ' ένα υπαίθριο παζάρι, πουλούσε κάποιος ένα χαρτόκουτο με τουλάχιστον μια ντουζίνα ξύλινα κουτιά από πούρα με εξωτικές ετικκέτες για λίγα ευρά, κι ο βλάκας δεν το πήρα λόγω έλλειψης χώρου και γρίνας της κυράς!  ;)

Πάντα τέτοια!
Το μουσικό κανάλι μου στο Σωληνάριο:

http://www.youtube.com/user/Pikinos

dimitrils

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 06:22:08 μμ »
πανεμορφη η κιθαρα! αν μπορεις ανεβασε και αλλες φωτο να την απολαυσουμε :Ρ
ποσο σου κοστισε για να την φτιαξεις? (ενημερωτηκα) το σχεδιο ειναι δικο σου?

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 01:44:57 πμ »
το σχεδιο ναι δικο μου με βαση την junior lespaul του '56...το concept ηταν να χρισημοποιησω οτι διεθετα απο hardware οποτε   το ολο project μου βγηκε περιπου 160 ευρω...καλα ειναι... ;D

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 05:58:41 μμ »
συγχαρητηρια και απο μενα...prs φαση...!! :) ;)
2 ερωτησουλες μονο:τι γωνια εχει το μανικι ως προσ το σωμα και τι κλιμακα εχεις χρησιμοποιησει στο οργανο??
και  παλι αψογος!!

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:12:47 μμ »
ευχαριστω...το σκαφος ειναι βασισμενο σε junior lespaul του '56...δυστυχως δεν εδωσα την απαραιτητη κληση των +/- 4 μοιρων και ειχα ενα θεμα με την γεφυρα, αλλα το ελυσα με πατεντα φυσικα... ;D η κλιμακα ειναι 25, 1/2"...αυτα...

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:20:52 μμ »
αχ αυτες οι μοιρες... >:(  παντα με πατεντες...το ρωταω γιατι σε prs φαση θελει 3.5 μοιρες σε 25 "...αν δεν απατωμαι... ;D

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:34:18 μμ »
 ;D...οι prs ειναι επισης βασισμενες πανω στην junior lespaul του '56...οι μοιρες εχουν να κανουν βασικα με το τι γεφυρα θα χρισημοποιησεις...αν δεν δωσεις κληση θελεις γεφυρα τυπου strat/tele...αν δωσεις κληση πας για stopbar tune-o-matic...οι prs εχουν και τους 2 τυπους παντως...

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:00:13 μμ »
υπαρχει και υπολογιστης κλισης σε καποια σελιδα, θα κοιταξω να τον βρω. η κλιση βγαινει απο την κλιμακα, το υψος της γεφυρας που θα χρησιμοποιησουμε και το υψος της ταστιερας απο το σωμα στο σημειο ενωσης τους. μολις δωσεις τα στοιχεια αυτα σου υπολογιζει με ακριβεια τις μοιρες που χρειαζεσαι.

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:08:37 μμ »
 ο υπολογιστης κλισης μπρατσου ειναι στην παρακατω διευθυνση
http://www.tundraman.com/Guitars/NeckAngle/index.php

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 03:17:52 μμ »
παιδια αυτα εγω δεν τα εμπιστευομουν διοτι δεν επαιρνε υπ όψην καποιες παραμετρους...Μιας και το φερε η  κουβεντα εδω εχω καταθεσει την προσωπικη μου αποψη για τον τυπο που ισχυει και τον παραθετω σαν προσωπικη γνωμη....
http://www.mylespaul.com/forums/luthiers-corner/118708-neck-angle-equation.html

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 03:28:41 μμ »
σωστος...πολυ ενδιαφερον κι οχι τοσο δυσκολο οσο του φανηκε αυτου του φεγγαροβουνισιου... ;D

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 05, 2013, 11:38:31 πμ »
Ε λοιπον ναι...!!!...3 χρονια μετα πηρα την μεγαλη αποφαση να ξαναφτιαξω απ την αρχη (σχεδον), την πρωτη και πολυ αγαπημενη κιθαρα μου...η αληθεια ειναι οτι το πρωτο πειραμα ειχε πετυχει στο κομματι του ηχου τοσο πολυ, που ηταν και ο λογος που καθυστερουσα την "εγχειρηση"...αλλα νομιζω οτι εχω την εμπειρια να την στησω σωστα...(ετσι νομιζω τουλαχιστον ;D)...πρωτα λοιπον επρεπε να ξεκολησω το μπρατσο...και ο ατμος ηταν ο μονος ασφαλης δρομος που γνωριζα, και πραγματικα, ο ατμοκαθαριστης εκανε την δουλεια μεσα σε ενα τεταρτο, χωρις καμια διαθεση υπερβολης... ;D

Tags: