Αποστολέας Θέμα: αρχαριος και κατασκευη τριχορδου  (Αναγνώστηκε 9396 φορές)

tsipis

• Sr. Member
Απ: αρχαριος και κατασκευη τριχορδου
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 07:16:46 μμ »
Οχι φιλε μου σιδερας-αλουμινας ειμαι απλως τα εργαλεια αυτα καποιος τα πεταγε και τα μαζεψα. Εφτιαξα εναν χωρο και ασχολουμαι στον ελευθερο χρονο μου που πλεον ειναι αφθονος!!!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:34:14 μμ »
Οχι φιλε μου σιδερας-αλουμινας ειμαι απλως τα εργαλεια αυτα καποιος τα πέταγε και τα μαζεψα. Εφτιαξα εναν χωρο και ασχολουμαι στον ελευθερο χρονο μου που πλεον ειναι αφθονος!!!
Όρε που καταντήσαμε ούτε 200 δόσεις δεν μας σώζουν
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 12:12:30 πμ »
Θα ηθελα τις συμβουλες σου γιατι λειπουν καποια εξαρτηματα και δεν ξερω που μπορω να τα αγορασω και το βασικο, δεν εχω ιδεα πως να τα ζητησω!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 12:14:16 πμ »
ανάλογα τι εξαρτήματα λείπουν...μπορεί να μην υπάρχουν καν...

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 02:24:08 πμ »
Θα ανεβασω αυριο φωτο για να μου πειτε τι λειπει. Θα κανω ενα ψαξιμο και εαν δεν μπορεσω να βρω θα επιστρατευσω εναν φιλο τορναδορο και εαν μπορουμε θα τα φτιαξουμε το θεμα ειναι να βρω τι λειπει γιατι το μηχανημα ειναι παλιο και δεν βρισκω πουθενα manual.

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 01:38:39 μμ »
Γεια και χαρα παρτε ηχο απο το μπουζουκακι μου το οποιο ειναι αλουστραριστο. Εχει σχετικα καλο ηχο και αν και δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα. Δεν ξερω μετα το περασμα με teak oil εαν αλλαξει ο ηχος του. Περιμενω τα σχολια σας αν και το παιξιμο ειναι κακο μιας και ασχολουμαι με το οργανο κανα 8μηνο προσπαθωντας να μαθω εν βρω κανα φιλαρακι που ξερει να παιζει θα ανεβασω και αλλο βιντεο. Προς το παρον ακουστε αυτο.

http://youtu.be/WYRjEhI9Urk

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 01:54:05 μμ »
Συγχαρητήρια!!! Πολυ καλη προσπαθεια. Τωρα η γνωμη μου είναι πως δεν θα δεις διαφορά ήχου με το τικ όιλ. Πως και αποφασισες να το περασεις λάδι; Επίσης δεν ξερω κατα πόσο το τίκ όιλ έχει διάρκεια σε ένα όργανο και κατα πόσο του προσφέρει προστασία. Τωρα όσον αφορα τον ήχο πιστευω θα πετύχεις καλυτερο αποτελεσμα αν φτιαξεις καλυτερο καβαλάρη. Δοκίμασε να φτιάξεις κι αλλον με διαφορετικο μηκος, παχος κλπ. και καλύτερα χαράγματα. Επίσης ισως να πετυχεις καλυτερο ήχο με κάποια τριψίματα σε καποια σημεία στο καπάκι, αφου δεν εχεις ακομα ρίξει βερνίκι. Ισως εχουν άποψη πανω σε αυτο το θέμα καποιοι εδω μέσα που εχουν πειραματιστει...Παντως καλη η κατασκευη σου και μπραβο!
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 01:54:24 μμ »
μια χαρα ακουγεται. Και εσυ μια χαρα παιζεις για 8 μηνες

Μια παρατηρηση μονο. Μην σερνεις το μικρό δαχτυλο. Αν θες να μετακινηθείς στην ταστιερα να μετακινείς το πρωτο ή το δευτερο. Εγω μετακινω το δευτερο. Θεμα συνηθειας είναι
Ωραίο τραγουδι διαλεξες. Μπραβο...
Οχι σαν κατι αλλους απο τα Γιαννιτσα... που μας εχουν ζαλήσει με τα ουσακ...   :-X
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 01:59:00 μμ »
Να σας πω την αληθεια μου αρεσει τοσο πολυ η μυρωδια του κεδρου που θελω να το αφησω ετσι!!! Για δωστε τα φωτα σας για λουστρο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 02:05:01 μμ »
συγχαρητήρια κι από μένα.
Τι δεν σου αρέσει ?

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 03:04:25 μμ »
Δεν ξερω τι με χαλασε αλλα δεν ενθουσιαστηκα μαλλον ειχα υπερβολικες προσδοκιες απο την κατασκευη ή ειμαι αυστηρος κριτης του εαυτου μου. Οπως και να εχει ειναι η πρωτη κατασκευη και πιστευω οτι τα εχω παει σχετικα καλα. Οσο για τον καβαλαρη θα φτιαξω και εναν κανουριο γιατι αυτος που εβαλα ειναι ψηλος και μετα απο ωρα γινεται κουραστικο. Απο 12 χιλ λεω να παω στα 10 δεν ξερω αν κανει διαφορα αλλα θα δω. Ενα μπουκωμα που μου εκανε η δευτερη ρε στην αρχη μετα απο λιγο παιξιμο εστρωσε. Δεν εχω λιμες για τον καβαλαρη οποτε χαραξα με τριγωνικη λιμα και προσπαθησα για το καλυτερο.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 04:49:32 μμ »
Μπράβο ρε τσιπις για όλα,σε ζηλεύω.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 07:21:37 μμ »
Οχι σαν κατι αλλους απο τα Γιαννιτσα... που μας εχουν ζαλήσει με τα ουσακ...   :-X
;D ;Dπλιακωνη βοηθεια
αντε καλα το επομενο τραγουδι θα ειναι ρεμπετικο η ελενη η ζωντοχηρα θα μαθω

πολυ ωραια παιζεις και μια χαρα το εφτιαξες τσιπι μπραβο
Εγω και ο Ζοζέφ.

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 28, 2014, 07:48:44 μμ »
Για πρωτο οργανο τα πηγες περηφημα. Αυλακια στα οργανα εγω εκανα απαλα με λιμες για μπεκ οξυγονοκολλησης (δεν ξερω  αλλη ονομασια). Μου το χαν πει ατομα στο φόρουμ εδω και κάνουν λιγοτερο απο δεκα ευρω στα μεγαζια με εργαλεία.
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 04:14:44 μμ »
Για πρωτο οργανο τα πηγες περηφημα. Αυλακια στα οργανα εγω εκανα απαλα με λιμες για μπεκ οξυγονοκολλησης (δεν ξερω  αλλη ονομασια). Μου το χαν πει ατομα στο φόρουμ εδω και κάνουν λιγοτερο απο δεκα ευρω στα μεγαζια με εργαλεία.
[/quo

Σταυρο απο που τα πηρες αυτα τα λιμακια για τα μπεκ οξυγονοκολλησης;
Τα ψαχνω κι εγω και δεν τα βρισκω.....

Ευχαριστω.