Νικολα εσυ καλα τα λες, αλλα ο Κωστας ρωταει το πως ακουσε ο΄τι το καπακι απο μεσα ηταν ατριφτο σε σχεση με την εξω μερια.
Εξ' ου και η λεξη "τραχυτητα".
Εγω λεω πως δεν ακουσε ο΄τι το καπακι ειναι απο μεσα ατριφτο (αυτο ειναι αδυνατον),
αλλα απο το ηχοχρωμα του συγκεκριμενου οργανου κατι δεν του αρεσε, και το απεδωσε θεωρητικα στο ο΄τι μπορει να μην εχει τριφτει εσωτερικα καλα...
Όχι φίλε Στέλιο , σε αυτό που απάντησε ο Νίκος ήταν η απορία.
Όταν έγραψα δυο πλευρές δεν εννοούσα το μέσα – έξω , αλλά το δεξί μέρος του καπακιού και το αριστερό.
Σχετικά με την τραχύτητα και το grit: Ρώτησα ως τι grit πρέπει να τριφτεί εσωτερικά το καπάκι. Δηλαδή έχει νόημα (ηχητικά και όχι αισθητικά) να τριφτεί ένα καπάκι για παράδειγμα ως γυαλόχαρτο νούμερο 2000??
Σχετικά με το αν πρέπει το δεξί μέρος του καπακιού να τριφτεί λιγότερο η περισσότερο από το αριστερό (όπως το βλέπουμε απ έξω) δεν ξέρω αν ισχύει. Μου το είπε επαγγελματίας παίχτης.
Μου είπε συγκεκριμένα: Έπεσε στα χέρια μου ένα μπουζούκι αλλά τι να το κάνω είναι για αριστερούς. Σιγά το πράγμα του λέω αλλάζεις τις χορδές , με την φιγούρα έχεις πρόβλημα? Όχι μου λέει η φιγούρα είναι 4/4 (δηλαδή η μεγάλη φιγούρα , για αυτούς που δεν ξέρουν από μπουζούκι). Εκεί μου εξήγησε πως από την πλευρά τον χοντρών χορδών έχουμε άλλο τρίψιμο σε σχέση με τις λεπτές. Απλά δεν ήξερε να μου πει λεπτομερές.