Καλησπέρα σε όλους και όλες, χαιρετίσματα απ' την Ιταλία. Μιας και δεν θυμάμαι τον προηγούμενο λογαριασμό μου, είπα να φτιάξω έναν καινούργιο, καθώς τώρα ασχολούμαι πιο εκτεταμένα και εντατικά με αυτό που αγαπάμε όλοι εδώ γύρω, την οργανοποιία. Όπως πολλοί της ηλικίας μου, έτσι και γω βρέθηκα στα ξένα για να καταφέρω να κάνω αυτό που μ' αρέσει. Μία η έλλειψη κάποιας ουσιαστικής σχολής οργανοποιίας στην Ελλάδα, μία η σαπίλα του συστήματος

(που ελπίζω μετά τις χθεσινές εκλογές να αλλάξει), με έφεραν στην Κρεμόνα, για καλό ή για κακό. Αφού λοιπόν θα βρίσκομαι εδώ για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια, παρακολουθώντας την Διεθνή Σχολή Οργανοποιίας της πόλης (Istituto Superiore Istruzione Antonio Stradivari
http://www.istitutostradivari.it/index.asp ), είπα να μην χάσω επαφές με το blog, καθώς ήταν και ένας απ' τους λόγους που ασχολήθηκα εξ αρχής με το αντικείμενο

.
Έτσι λοιπόν, ελπίζω να προσφέρω και γω κάτι απ' τις γνώσεις που θα συλλέξω σε αυτή τη σχολή που όμοιά της δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο, όντας η μόνη που κατάφερε να μελετήσει, να διατηρήσει ενεργή και να διασπείρει απλόχερα και χωρίς μυστικά την παράδοση αυτή της Κρεμόνα, της πόλης του βιολιού,της πόλης των Amati, Stradivari και Guarneri, όπως και πολλών άλλων ήδη φτασμένων ή ανερχόμενων οργανοποιών. Να βάλω το χεράκι μου και γω, μιας και είμαι εδώ που είμαι, να βοηθήσω όπως μπορώ την κατάσταση.
Η πόλη φιλοξενεί αυτή τη στιγμή πάνω από 150 κατασκευαστές (όχι πλυντηρίων

), γενικότερα έχει ότι μπορεί κανείς να φανταστεί εξειδικευμένο πάνω στην οργανοποιία (από εργαλεία και σχέδια μέχρι υλικά, ξύλα, πρώτες ύλες γενικότερα, βερνίκια κλπ). Όποιος θελήσει οτιδήποτε να μην διστάσει να επικοινωνήσει, θα είμαι όσο το δυνατόν διαθέσιμος γίνεται.
Καλώς σας ξαναβρήκα, μάγκες μου...