το μεσαίο βελόνι εκτός θέσης.....επρεπε να είναι στον άξονα συμμετρίας.....το τέταρτο λείπει τελείως....
κάτι υπολόίματα κόλλας (διαφορετικής όψης απο τις υπόλοιπες κόλλες) στο μεσαίο και στη θέση του τέταρτου δείχνουν ότι κάποιος τα κόλλησε κατάπιν εορτής και προφανώς το μεσαίο του γλίστρησε και το τέταρτο είδε τα χάλια του μάστορα και την έκανε δια παντός....
στο σημείο του βαμβακιού φαίνεται να εχει κενό ..... σαν να αποσχίστηκε κομμάτι και το ξανακόλλησαν απο πάνω στη θέση του.....μήπως εκεί έτριζε , και το μπούκωσαν με βαμβάκι;;;;.........
βρές ένα σφυράκι ξύλινο.......(εγώ έχω μιά μπαγκέτα απο παιδικό μεταλλόφωνο με ξύλινη μπίλια στην άκρη)..........και χτύπα ένα ενα τα βελόνια και όλες τις ενισχύσεις που βλέπεις......και της πλάτης .......μήπως εντοπίσεις κάτι μισοξεκολλημένο που "τρίζει"....
Έχω εντοπίσει ένα που είναι ψιλοξεκολλημένο αλλά τι να το κάνω; να το βγάλω; Αναγκαστικά πρέπει να αναλάβω να κολλήσω κανα πηχάκι δικό μου εκεί πέρα και καλά κρασιά, με τι σφικτήρα να το πιάσω εκεί κάτω απο το καβαλάρη της κιθάρας...
Είναι ξεκάθαρο αυτό που λές πάντως, έτσι ειναι... Κάποιος άγνωστος Χ την έχει ήδη ξαναπειράξει τη κιθάρα κάνει μπαμ. Να τη πήρε έτσι η μάνα μου; τι να πώ, δε ξέρω και ούτε αυτή ξέρει...
ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΕ ΒΡΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΛΕΕΙ................
ΠΑΡΤΕ ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΕΙΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑ
Δικιο έχεις αλλά δε πειράζει οτι ακούω χρήσιμο είναι. Μαθαίνω και γω 5 πράματα παραπάνω. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Εκτός αυτού χθές τη πήγα τη κιθάρα στο Μάτσικα στη καλλιθέα που μου είπε ένα παλικάρι με πμ και τον ευχαριστώ.
Εγώ σπιτι την είχα 2 τόνους κάτω κούρδισμα, θεωρώντας πως τρίζει απο την υψηλή τάση των χορδών στο κανονικό κουρδισμα, και οτι αν ειναι πιο χαλαρά δε θα τρίζει. Ωστόσο τη πάω στο τύπο, βλέπει οτι όντως λείπει ξυλάκι αλλα μου λέει οτι πρέπει να τη κουρδίσουμε φουλ για να καταλάβουμε τι παιζει. Τη κουρδίζει λοιπόν και η κιθάρα δεν έτριζε... Αυτός κατάλαβε οτι είχα μπερδέψει το τρίξιμο με το τρίξιμο των χορδών, εγώ δε μπορούσα να πετύχω το κούρδισμα εκείνη τη στιγμή, οπότε το τρίξιμο το αφήσαμε.
Ο άνθρωπος όμως διαπίστωσε οτι ο καβαλάρης επίσης αρχίζει να ξυλώνεται. Του είπα να το αλλάξει, το πήγε στο μάστορα να το δεί και γυρνάει λέγοντας οτι δεν μπορεί να το φτιάξει γιατι δε θα πιάσει η κόλλα πάνω στο στραβωμένο καπάκι της κιθάρας. (Δε μπορώ αυτή τη στιγμή να βγάλω φωτογραφία, θα το κάνω οποτε μπορέσω..)
Εγώ το εκλαμβάνω αυτό σαν να μου λέει οτι η κιθάρα σου φίλε ειναι θεοπαλια θέλει βαβουρα και δε την αναλαμβάνω εγώ.
Κατ'αρχήν με το φτωχό μου το μυαλό υποθέτω οτι τα ξυλάκια στο καπάκι ειναι ο κύριος υπαίτιος για το στράβωμα του καπακιού. Αν λοιπόν τα ενισχύσει αυτά, δε θα ισιώσει κάπως το καπάκι; Οπότε ταυτόχρονα θα μπορεί να ξανακολλήσει το καβαλάρη πιο καλά και τελειώσαμε... Έκανες ότι μπορούσες.
Επανέρχομαι στο τρίξιμο, γυρνώντας λοιπόν, διαπίστωσα οτι αμα η κιθάρα ειναι με το καπάκι να κοιτάει προς τα πάνω δε τρίζει. Όσο γύρεις το σώμα σου μαζι με τη κιθάρα αρχίζει το τρίξιμο. Οπότε είναι 10000% κάποιο ξυλάκι που τρεμοπαίζει εκει μεσα...
Προς το παρόν την έβαλα στη βιτρίνα τη κιθάρα