Αποστολέας Θέμα: γεμισμα πορων  (Αναγνώστηκε 8755 φορές)

Metallikas

• Hero Member
Απ: γεμισμα πορων
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:40:14 μμ »
Πάντως μάστορα μου όπως και να έχει φαντάσου πόσο χρόνο έκανε ο φίλος μας για να γράψει το όνομα του βερνικιού...

schnellschleifgrundierung ήμαρτον σε όποιον σκέφτηκε να το πει ετσι...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:40:39 μμ »
Φιλε μεταλλικά δεν πρόλαβα να δώ το πόςτ σου γιατί έγραφα, αλλά σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:42:50 μμ »
Γερμανοί σε όλα τους παράξενοι και δύσκολοι τι να παραμένεις από αυτούς.......

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:46:23 μμ »
Παράθεση
Νομίζω ότι δεν είναι και το καλύτερο να κλείσουν οι πόροι (ίσως οπτικά να είναι) αλλά κλείνοντας τους πόρους το ξύλο δεν ''αναπνέει'' σωστά...

Γενικά το βερνίκωμα μετριάζει την αποβολή και απόρροφηση υγρασίας της ξύλινης επιφάνειας σε σχέση με το ίδιο ξύλο στις ίδιες συνθήκες αλλά χωρίς βερνίκι.Προφανώς προστατεύει και από βρομιές κτλ κλτ και δίνει σίγουρα και αισθητική.
Τώρα κλείνοντας τους πόρους στην ουσία βάζεις περισσότερο βερνίκι,όσο πιο παχύ είναι το στρώμα τόσο περισσότερο μειώνεται η μεταφορά υγρασίας

Τώρα αν αυτό επιρεάζει τον τελικό ήχο ή την ταχύτητα <<ωρίμανσης>> του οργάνου δεν το ξέρω. :)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:49:21 μμ »
Παράθεση
schnellschleifgrundierung ήμαρτον σε όποιον σκέφτηκε να το πει ετσι...

Παράθεση
Γερμανοί σε όλα τους παράξενοι και δύσκολοι τι να παραμένεις από αυτούς.......

Φαντάσου να παίζουν scrabble... ;D

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:57:37 μμ »
Κοίτα Γιάννη...το ξύλο όπως πολύ σωστά είπες και απορροφά αλλά και αποβάλλει υγρασία...αυτό δεν το κάνει αυθαίρετα...γενικά έχει την τάση να εξισώνει την υγρασία του με αυτή του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται...

Αυτό θέλει το ξύλο...οκ βέβαια μπορεί λόγω της ανισοτροπίας του να πετσικάρει κιόλας αν έχει πολύ μεγάλες μεταβολές η υγρασία περιβάλλοντος...

Αλλά αν ένα ξύλο είχε αρκετή υγρασία πριν λουστραριστεί και δεν μπορεί να την αποβάλλει ή να είχε πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να πάρει το όργανο μπορεί να γίνει ευαίσθητο και εύθραυστο...

Γενικά ανοίξαμε μεγάλη συζήτηση και όσα και να λέμε είναι σωστά αλλά ο φίλος μας πιο πολύ φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια λεία τελική επιφάνεια...πάντως αυτό που λες για τον τελικό ήχο ή την ωρίμανση θα χαρώ πολύ να ακούσω κάποιον να έχει άποψη εμπεριστατωμένη γιατί ούτε εγώ έχω καμία ιδέα...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:59:21 μμ »
Γιάννη καλησπέρα, συγνώμη που θα διαφωνησω μαζί σου αλλά αυτό που λες είναι μια θεωριαψπου επικρατούσε παλαιότερα, ότι και να κανείς ακόμη και πολυεστέρα να περάσεις η ύλη θα πάρει υγρασία για το λόγο του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρει  παντού το ίδιο ρίξιμο -γέμισμα και ακόμη χειρότερα όταν θα παει να αποβάλει την υγρασία τότε θα δημιουργηθούν ραγιάδες (σκαςίματα) επισεις όταν περνάς πολύ προεργασία και έχει και πολύ ζέστη τοτε δημιουργούνται φυσαλιδες στο υληκο παντός είμαι της γνώμης γομαλάκα μόνο θεωρώ το καλύτερο για τα όργανα όλα τα άλλα μπουκόνουν και πάντα μιλάω για όργανα με αντιχειο

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 09, 2014, 11:14:00 μμ »
Παράθεση
Γιάννη καλησπέρα, συγνώμη που θα διαφωνησω μαζί σου αλλά αυτό που λες είναι μια θεωριαψπου επικρατούσε παλαιότερα, ότι και να κανείς ακόμη και πολυεστέρα να περάσεις η ύλη θα πάρει υγρασία για το λόγο του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρει  παντού το ίδιο ρίξιμο

Κώστα δεν είπα ότι σταματάει την μεταφορά,μετριάζει έγραψα  :)
Αυτό που λες είναι σωστό,όσο και να ρίξεις μεταφορά υγρασίας θα συνεχίσει να υφίσταται.

Σίγουρα φίλε Metallika είναι μεγάλη συζήτηση,εγώ για όργανα πιστεύω είναι καλύτερο ένα λούστρο που δίνει ωραία εμφάνιση είναι εύκολο στην εφαρμογή και εύκολο σε τυχόν μικροδιορθώσεις,δλδ για λούστρα νίτρου και γομαλάκα.

Tags: