Αποστολέας Θέμα: σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα  (Αναγνώστηκε 14063 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 12, 2014, 11:14:16 μμ »
Τι να αρχισετε Κε Κωστα;

Φιλε HRVTECH, αν θελεις διορθωσε κ στην κεντρικη σελιδα του σαϊτ σου τα (αρκετα) ορθογραφικα λαθη...

οπως ειπε κ ο Γιαννης, θελουν πολυ υπομονη αυτα τα πραγματα! καλη συνεχεια κ καλες κατασκευες...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 13, 2014, 01:26:18 πμ »
ωραία φιγούρα, οταν τρίψεις θα δήξει

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
    • Γ.ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
  • Αγαπημένο ξύλο: εβενος
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:07:37 πμ »
 Στέλιο ευχαριστώ που επισήμανες για τα ορθογραφικά λάθη τα διόρθωσα να σαι καλά λόγο βιασύνης ούτε που τα είχα παρατηρήσει
Άπαξ άνθρωποι γεγόναμεν, δις δε ουκ έστι γενέσθαι.(Επίκουρος)

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:16:18 πμ »
βοηθεια κανεις πως να κοψω με μεγαλυτερη ακριβεια τον καπλαμα χωρις να μου σπασει?
αυτο που εκανα ειναι να ντυσω  το φυλλο που θα εκοβα με χαρτοταινια και να να κολισω μαζι τα δυο φυλλα κατοπιν πανω κατω κολισα χοντρο χαρτονι ομως δεν εχω ευεληξια ετσι και για αυτο μου βγηκε καπως χοντροκομμενο το σχεδιο οπως θα διακρυνετε...καμια ιδεα κανεις ???

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 14, 2014, 08:55:28 πμ »
παιδια το εκανα με σκαρπελο και με νυχι δειτε το αποτελεσμα προς το παρον, το στοκαρα απο πισω και θα το αφησω μεχρι αυριο να στεγνωσει και να δω , αν το αποτελεσμα τελικα ειναι των προσδοκιων μου , αλλιως  σκεφτομαι το λαιζερ γιατι με τα σκαρπελα εχει ατελειες και παλι.ισως ο στοκος τις στρωσει..αλλα δειτε και πειτε...βαζω και το αρχικο σχεδιο για να εχετε πληρη αποψη..

Φίλε HRVTECH, γιὰ νὰ κόψεις μιὰ ἀξιοπρεπὴ φιγούρα πρέπει νὰ ἔχεις τὸ κατάλληλο έργαλεῖο καὶ αὐτὸ εἶναι τὸ πριονάκι χειροτεχνίας ἔστω καὶ φθηνό. Τὰ σκαρπέλα καὶ τὰ νύχια (ἄν ἐννοεῖς τὰ ἐργαλεῖα) δὲν ἐνδείκνυνται γιὰ τέτοιες ψιλοδουλειές.

Γιὰ νὰ πᾶς νὰ σοῦ κόψουν σὲ Laser CNC μιὰ φιγούρα πιστεύω ὅτι θὰ σοῦ ἔρθει πάρα πολὺ άκριβὰ ἐκτός καὶ ἄν σκοπεὐεις νὰ κἀνεις μαζικὴ παραγωγὴ ἀπ' τὸ ἴδιο σχέδιο.

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 14, 2014, 03:55:42 μμ »
και ομως φιλε  σημερα κολησα τις φιγουρες που εφτιαξα με νυχι ( ναι το σκαρπελο που κανει κουρπα) και σκαρπελο εγιναν πολυ ωραιες θα ανεβασω φωτο παλι οταν βγαλαω τις χαρτοταινιες απο πανω .... το πριονακι το εχω αλλα δεν με βολευει εμενα ... τες πα θα δειτε υτο αποτελεσμα σε λιγες μερες ...

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 15, 2014, 06:06:32 μμ »
αυριο θα παεσει πολυ τριψημο ... και μετα γομαλακα ελπιζω την πεμπτη - παρασκευη να το ακουμε κιολας

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 15, 2014, 08:45:34 μμ »
Φίλε HRVTECH, ἡ τρύπα στὸ καπάκι τὶ διαστάσεις ἔχει;
Σὲ ρωτάω γιατὶ μοῦ φαίνεται λίγο μικρὴ καὶ θὰ σοῦ μπουκώνει τὸν ἤχο.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 15, 2014, 09:21:10 μμ »
ωραίος ο φίλος, μ αρέσουν οι φιγούρες που έφτιαξες, ενα μπραβο απο μένα για την προσπάθεια σου, επίσης στο καπάκι αυτό που φαίνετε ως ραφή τι είναι; για πες πως το έκανες; δωσε καμια πληροφορία.

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 16, 2014, 04:57:51 πμ »
στο καπακι φιλε εκανα ενα πειραμα δεν ξερω αν βγει καλο η κακο θα δειξει περασα κορδονι για ομορφια σκαψιμο και κολιμα οπως επισης το ιδιο κορδονι περασα και στην ταστιερα αμα βλεπεις και στο καραουλο εκανα σκαλισμα τις νοτες και το κλειδι του σολ και το γεμησα με ξυλοστοκο μαυρο...οσο για την τρυπα εχει διαστασεις  8 cm x 5,5 cm λες να θελει μεγαλυτερη μην μου λες τετοια και ξενερωσω

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 16, 2014, 05:15:16 πμ »
θελω την γνωμη σας επισης σε μια ακομα ιδεα που εχω για την τρυπα ... να παρω απο ενα ηχειο το καλυμα του (το μεταλλικο ) και να το προσαρμωσω στην τρυπα μου ωστε να δεινει την εντυπωση ηχειου αν καταλαβατε τι εννοω θα εχω ομως προβλημα στον ηχο δεν ξερω ηδη αρχησα να ανυσηχω με αυτο που μου ειπε ο φιλος Κουρος για το μεγεθος της...δωσε μου απαντηση φιλε ειναι μικρη η τρυπα τι πιστευεις

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 16, 2014, 12:17:56 μμ »
κι εγω νομιζω πως ειναι μικρη η τρυπα αλλα να πω και κατι αλλο που εμενα δεν μ αρεσει,(αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικό γουστο),ειναι οτι τη φιγουρα στο καπακι  δεν πρεπει να την παταει ο καβαλαρης......εδω απ'οτι βλεπω εχεις περασει το οριο .....παντα με το δικο μου γουστο το λεω φιλε μου HRVTECH,για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις....χαχαχαχα
Τωρα κατα τα αλλα σου ευχομαι καλη συνεχεια και ανυπομονω να το ακουσουμε....!!!!

Φιλικα !!!

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 16, 2014, 01:59:45 μμ »
Αφαιρεσε το κομματι της ταστιερας μεσα στην τρυπα για να βοηθησεις την κατασταση!
Οπως ειναι κανε απλα μια μυτη!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 16, 2014, 05:52:37 μμ »
Ωραίο βγαίνει αν και λίγο πρωτοποριακή αισθητική για λαϊκό όργανο όπως το μπουζούκι σύμφωνα με τα δικά μου γούστα.
Και εμένα η τρύπα μου κάνει μικρή αλλά μη μασάς. Προχώρα όπως αρχικά σεχδίασες.
Τελείωσε το και δεν σου κάνει ο ήχος δοκίμασε να ανοίξεις μια δυο μικρές τρύπες ακόμα χωρίς να χαλάσεις την δουλειά που έχεις κάνει ως τώρα. Ούτως ή άλλως το σχέδιο σου όλο είναι ιδιαίτερο και ξεφεύγει από τα κλασσικά. Γιατί όχι και με παραπάνω από μια η ηχητικές οπές (σαν ούτι ;;);
Προχώρα το και τα ξαναλέμε.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 16, 2014, 07:57:32 μμ »
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ......
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΖΟΥΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ Ν ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ.....ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ?
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΡΟΜΕΡΑ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΠΑΚΙ Θ ΑΝΑΦΕΡΘΩ........ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΤΡΙΨΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΣ , ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ, ΚΙ ΕΣΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΡΤΟΝΙ ( ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΗΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ ( ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ )ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.  ΧΑΛΑΡΩΣΕ.................
ΟΛΟΙ ΚΑΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΑΠ ΤΑ ΣΚΑΡΠΕΛΑ, ΚΑΙ Τ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ. ΔΟΚΙΜΗ ΛΑΘΟΣ, ΞΑΝΑ ΔΟΚΙΜΗ ΞΑΝΑ ΛΑΘΟΣ , ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΞΑΝΑ ΔΟΚΙΜΗ. ΠΕΤΥΧΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΡΑ......ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
ΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΩ............
ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΚΙΩΣΕΙΣ. . ΔΕΝ  ΤΡΩΣ ΑΠ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.ΟΥΤΕ  ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΨΑΧΝΕΣΑΙ.....
ΦΙΛΙΚΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: