Κώστα (Ζαρκ) το σχέδιο του τζουρά είναι καταπληκτικό, εντυπωσιακό όργανο με ωραίες λεπτομέρειες και αναλογίες.
Και ο καράολας και το περιμετρικο φιλέτο είναι καταπληκτικά.
Η δε φωτογράφηση είναι σούπερ!
Πρέπει όμως να πω ότι εμένα προσωπικά το κόκκινο - ειδικά στα πλαϊνά της ταστιέρας - δεν μου κάθεται καλά. Κάπως μου "κόβει" το όργανο στα δύο.
Για τον μπαγλαμά: παιδιά ευχαριστώ, είπαμε για πειράματα τον έκανα.
Δεν "τσίμπησε" όμως κανείς, τι λέτε, να του ανοίξω τρύπα στο πλάϊ ?
@kedros :
είναι 52 εκ. όλο το μήκος, ακριβώς όσο και οι άλλοι. Θα μπορούσε να γίνει μικρότερος ο καράολας, αλλά χρησιμοποίησα τα "μεγάλα" κλειδιά (35 mm αξονική απόσταση).
Το χρώμα είναι ξύδι με σκουριά, στα "βερνίκια" το διάβασα. Το χρησιμοποιώ συνέχεια.
Αυτός που έβαλες στην φωτό... μα 30 εκ.? ήδη στον δικό μου με δυσκολία παίζω, όχι λόγω κλίμακας αλλά λόγω μικρού μεγέθους ηχείου - δεν έχει χώρο να στηριχτεί το χέρι, στον αέρα παίζω κι είναι πολύ δύσκολο. Αυτός ο 30άρης θα είναι για "ειδικές αποστολές".
@steliosguitar:
κόβει το μάτι σου βλέπω. Μονοκόμματο είναι, αλλά ο καράολας* έχει δυο λωρίδες καρυδιά εκατέρωθεν γιατί ο ξυλουργός το πήρε ευθεία στην κορδέλα και "ξετρυπούσαν" τα κλειδιά απέναντι.
*μόλις προχτές έμαθα τι σημαίνει "καράολας": είναι το σαλιγκάρι, και υποθέτω ότι λόγω σχήματος αναφερόταν αρχικά σε βιολιά, λύρες κτλ. και κατόπιν χρησιμοποιήθηκε ως ορισμός του συγκεκριμένου τμήματος και στα υπόλοιπα όργανα. Δεν το ήξερα.