δυσκολεύομαι με τα ενδιάμεσα φιλέτα αν και μου εξήγησαν από κοντά το λύγισμα και σιδέρωμα με ηλεκτρικό σίδερο. Δυο ερωτήσεις:
1. Πώς κόβω τα φιλέτα? Δοκίμασα με φαλτσέτα, νυστέρι, χάρακα αλουμινίου για οδηγό, ψαλίδι.... τζίφος. Οι καπλαμάδες μου έχουν μάλλον ακαθόριστα νερά (δρυς, βέγγε)

2. Πως σιδερώνω με το ηλεκτρικό σίδερο? Σε τί θερμοκρασία (στο τέρμα ή στο μισό περίπου)? Κάτω από το σίδερο κρυσταλλώνει - καίγεται η ψαρόκολα... Πώς αφαιρείται?
έχω βρει μια άλλη πατέντα που ίσως βοηθήσει στο κόλλημα ντογών:
Αρχικά σε ανάποδη πλάνη προετοιμάζω κάθε ντόγα
Κάνω 2 πάρα πολύ μικρές τρύπες στη μύτη και στο τέλος κάθε ντούγας. Καρφιτσώνω με πινέζες φελλού όλες τις ντόγες στο καλούπι.
Υπάρχει ένα κενό μεταξύ των ντούγιων. Εκεί τοποθετώ φιλέτα με ψαρόκολα και σιδερώνω βάζοντας χαρτοταινία, ή ελάσματα με ελατήρια κάθετα στους νομείς. Όλη αυτή η διαδικασία κρατά ελάχιστο χρόνο. Μειονέκτημα οι τρύπες στον μπροστινό τάκο (τις κλείνω με στόκο και καλύπτονται κατά την ένωση σκάφους, μπράτσου με το ειδικό κάλυπτρο). Οι πίσω καλύπτονται από την κολάντζα. ΙΔΕΑ! Μήπως αυτός ο τρόπος είναι καλύτερος και για τριπλό φιλέτο?