Καλησπερα σε ολα τα μελη του forum.
Παρολο που ειμαι μελος και παρακολουθω τα δρωμενα ειναι η πρωτη φορα που γραφω για να παρουσιασω μια κατασκευη.
Λιγα λογια για το ονομα:
Εχω ενα μπουζουκακι τετραχορδο φτηνιαρικο που οταν παιζω το αποκαλο "κατσαρολα".
Επομενο ηταν λοιπον η νεα κατασκευη να αποκτηση ονομα απο την οικογενεια των κουζινοειδων (οπως λεμε Κατακουζηνων).
Και εβαπτιστηκε "Κουταλα".
Η κατασκευη ειναι η πρωτη ερευνητικη κατασκευη που κανω και φυσικα οπως περιμενα, οτι υπηρχε πιθανοτητα να παει στραβα πηγε.
Τελικα ομως βγηκε μπαγλαμαδακι και παραλληλα ειδα ολα τα προβληματα που θα αντιμετωπισω οταν σε λιγο καιρο ξεκινησω το μπουζουκακι..
Το σχεδιο ειναι συνδιασμος απο δυο σχεδια που δημοσιευτικαν εδω στο forum.
Το μηκος ελευθερης χορδης ειναι 36 εκατοστα. Αν το εφτιαχνα ξανα θα το εκανα λιγο μακρυτερο γιατι στα ψηλα ταστα δεν χορανε τα δαχτυλα μου.
Το σκαφος εχει μηκος 18 εκατοστα, πλατος 9,8 εκατοστα και βαθος 8,7 εκατοστα.
Τα ξυλα ολα (με εξαιρεση το καπακι) ειναι απο ενα παλιο κρεβατι τουλαχιστον 50 ετων (τωρα κοιμαμε στο πατωμα). Απο οτι ειδα πρεπει να ειναι καποια ποικιλια μαονιου.
Το καπακι αγοραστηκε ξεχωριστα και ειναι ελατο απο βορεια ιταλια.
Η γεφυρα ειναι απο εβενο.
Το βερνικι ειναι Finishing oil απο την Γαλλικη εταιρια Liberon. Φοβερο υλικο κατα την γνωμη μου, με πολυ καλα αποτελεσματα,
ευκολο στο περασμα και το πιο σημαντικο: δεν αλλαζει τον ηχο.
Το μεγαλυτερο προβλημα εδω που μενω ειναι να βρω οτιδηποτε εχει να κανει με λαικα ελληνικα οργανα (κλειδια - χορδιερες - ξυλα κλπ) και ετσι παιδευτικα παρα πολυ.
Και μια παρατηρηση για αυτους που παραπονιουνται οτι τα ξυλα ειναι ακριβα στη Ελλαδα. Εδω (Αγγλια) οτιδηποτε ξυλο για οργανα ειναι τουλαχιστον
2 φορες ακριβοτερο απο της τιμες του Σοφιανου στη Θεσσαλονικη.