Αποστολέας Θέμα: Ενα καυστικο αρθρο για τους "Ερασιτεχνες" οργανοποιους  (Αναγνώστηκε 33275 φορές)

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
Απ: Ενα καυστικο αρθρο για τους "Ερασιτεχνες" οργανοποιους
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 04:27:43 μμ »
Γεια σας και απο εμενα.

πολυ καλα εκανε ο φιλος SDimis και εγραψε αυτο το αρθρο για να μπορεσουμε να αντιλογισουμε και ο ενας να προσπαθησει να καταλαβει τον αλλον.
Ας μας πουν οι επαγγελματιες, αν γεννηθηκαν επαγελματιες η ξεκινησαν ως ερασιτεχνες;

Αν καταλαβα καλα, το ολο θεμα γυριζει στο αν ο ερασιτεχνης εχει το <<δικαιωμα>>  να ζηταει τοσα οσα και ενας επαγγελματιας!!!!!!

για μενα οταν ενας οργανοποιος, ερασιτεχνης η μη,  βαζει ενα κομματι της ψυχης του στο οργανο, και το κανει σωστα εχει το δικαιωμα να το δωσει οσο ακριβα μπορει και θελει.
Η τιμη ενος οργανου δεν οριζει τον επαγγελματισμο σου, αλλα το οργανο το ιδιο

Το να κολλησεις τα ξυλα, αυτο το μπορει να το κανει ο καθενας. να κουρδισεις καπακι, να καταλαβεις τεσπα το οργανο ομως οχι. Οποτε δεν πρεπει να φοβουνται οι επαγγ. οτι ολα τα μελη μας θα γινουμε και εμεις σαν και αυτους.

Οι επαγγελματιες επι το πλειστον, και το λεω και το υποστηριζω, μεχρι ενα σημειο και κατανοητο 1ον θαβει ο ενας τον αλλον( μαρτυς τα αυτια μου) και 2ον πιανουν κωλους.
Λιγοι ειναι οι λατρεις  του επαγγελματος και Σωστοι Ανθρωποι.

Αν δεν υπηρχε αυτο το φορουμ μαλλον θα ειχε η τσεπη μερικων επαγγελματιων 5 φραγκα παραπανω αλλα  θα χαναμε και καποια ταλεντα οργανοποιους που βγηκαν και θα βγουν απο εδω μεσα.
Εγω που μενω στην γερμανια και μου χαλασει το κοκκαλο του καβαλαρη τι πρεπει να κανω; να παρω το αεροπλανο 300€ πανε ελα ελλαδα και αλλα 50€ για την διορθωση για ενα κοκκαλακι 1€ επειδη ο επαγγελματιας δεν θελει να μας πει το μυστικο πως χαραζουμε το κοκκαλο και τα βαζει με τον ερασιτεχνη που εβαλε το βιντεο πως χαραζουμε κοκκαλο;

Κορινθιε μου εσυ(Δημητρη), μπορει να μην σε πανε μερικοι επαγγ. αλλα εμεις οι συμφουριτες σου σε αγαπαμε.

john 2004 μην τον αποπερνεις τον sdimis. την γνωμη του λεει.
Εσυ εχεις δικιο αλλα που να το βρεις :)

Υ.Γ. ειμαι σιγουρος οτι στο τελος, (ανδεν γινεται ηδη) αυτοι  θα αντιγραφουν εμας. Ο νοων νοειτο

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 06:15:04 μμ »
Ρε παιδια ο επαγγελματιας κανει μια δουλεια προς το ζην κατα κυριο λογο και ο ερασιτεχνης κανει την ιδια δουλεια (χομπι) στον ελευθερο του χρονο απο την κυρια δουλεια του.
 Τωρα εγω που φτιαχνω τυμπανα επειδη γουσταρω τη φαση και επειδη θελω να φτιαξω πολλα, πουλαω καποια για να εχω την δυνατοτητα να αγοραζω υλικα, εξαρτηματα και εργαλεια για να μην "μπαινω μεσα"  Το εισοδημα που εχω βγαλει μεχρι τωρα απο αυτο ειναι 300 ευρω μεχρι τωρα μετα απο δυο χρονια (δεν πιστευω να εχουμε κανενα εφοριακο εδω μεσα) τι ειμαι??? Επαγγελματιας η ερασιτεχνης???
Ισως να ειναι λιγο δυσκολο να αποδωσουμε τον ορο επαγγελματια η ερασιτεχνη σε καποιον.... Τοτε ας τον πουμε ημιεπαγγελματια!!!!
Η εφορια ειναι μια αλλη ιστορια...Αν στις μερες μας πρεπει να δηλωνεις και το παραμικρο εισοδημα τοτε ειμαστε ολοι παρανομοι, τι επαγγελματιες τι ερασιτεχνες.
Και για τις τιμες του καθενος συμφωνω με τον Κωσταντινο ο καθενας αξιολογει και πουλαει οσο νομιζει γι' αυτο ο καθε υποψηφιος πελατης πρεπει να κανει ερευνα αγορας και ελεγχο.
Keep on drumming.

SDimis

• Full Member
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 06:45:11 μμ »
Θα μπορουσε τουλαχιστον να γινει ενας καταλογος κοστους οπως ζητησε ο Κουρος και ισως ενας γενικως καταλογος  τιμων απο τους ερασιτεχνες.
Για να μπορει ο πελατης να εχει μια σωστοτερη πληροφορηση, εμενα αυτο με ενδιαφερει παρα πολυ, και παρα πολλους λατρες της παραδοσιακης οργαοποιιας στο εξωτερικο.
Εαν οι ερασιτεχνες μπορουσαν να βοηθησουν δημοσιως προς αθτη τη κατευθυνση θα ηταν Θεου εργο
Τα 400 και 500 ευρω ακομα που εχω ακουσει για υλικα, απο επαγγελματιες και ερασιτεχνες τα εχω ακουσει, μιλαω σοβαρα.Και δε ειχαν τα μπουζουκια κλαρεςκαι 4/4 διακοσμηση
Εγω θα μπορουσα να παραθεσω καποια σχεδια απο διαφορετικα ειδη μπουζουκιων (φορμας, υλικων, ξυλων) για να φτιαχτει ενας γενικως καταλογος τιμων

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2013, 07:19:43 μμ από SDimis »

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 07:21:40 μμ »
φιλέ μου sdimis αν και δεν είμαι οργανοποιός ούτε κανονικός  ούτε ερασιτέχνης εδώ φαίνεται το μεγάλο φάουλ που κάνεις και νευριάζει και ο john !!

To site αυτό και κατά την γνώμη μου δεν είναι site για αγορές κτλ
άσχετα με το τις ασχολίες που έχουν έξω από αυτό τα μέλη του.
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ESHOP - ECOMERCE ΚΤΛ  άμαζον και thomman
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΣ Την ΠΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗΣ.

ένας κατάλογος κόστους  όπως λέτε ακυρώνει το όλο σκεπτικό του σάιτ
επίσης είναι προσβλητικό νομίζω για αυτούς που αφιλοκερδώς προσφέρουν γνώση σε περίεργους χομπίστες σαν και εμένα
.
Ίσως θα ήταν καλύτερα να συζητήσετε την δημιουργία κάποιου άλλου σάιτ που να εκπληρώνει τις επιθυμίες σας μαζί με όσους ενδιαφέρονται ,ΑΛΛΑ από την στιγμή που θίγονται πολλά μέλη του σάιτ να το κάνετε ιδιωτικά.

το άθρο δεν είναι καυστικό απλά κουραστικό διότι δεν προσφέρει τίποτα  το εκπαιδευτικό σε αυτήν την "βιβλιοθήκη"και στεναχωρεί τους δημιουργούς της.

φιλικά ένα έντομο!! ;D

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 08:45:41 μμ »
ένας κατάλογος κόστους  όπως λέτε ακυρώνει το όλο σκεπτικό του σάιτ
Γιατι βρε insect;Εγω θα του απαντησω, μιας κ δεν το εχει καταλαβει ακομα!
Φιλε SDimis τα υλικα κοστηζουν: απο 5 ευρω (εχω κατι χαλασμενες παλετες κατω στο υπογειο μουρλεια!)
εως 2000 ευρω, με ντουγες βραζιλιανικου παλλισανδρου.
Υπαρχουν ακομη κ κατι σπανια-αρχαϊκα ξυλα αλλα το κοστος ειναι απαγορευτικο, δεν νομιζω να συμφερει κανεναν να φτιαξει απο αυτα... κ φυσικα ολες οι ενδιαμεσες τιμες, αναλογως ξυλου.

Αντε πες κ μεχρι ποσο μπορουν να πουλανε (να βαλεις ενα οριο βρε παιδι μου) αυτοι που φτιαχνουν ενα μπουζουκι, το ποσο θα χρεωσουν την ωρα τους, γιατι κουραστηκα να διαβαζω, κ σταματημο δεν εχει...

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 09:36:03 μμ »
Ο Τριαντάφυλλος είπε για υλικά και κόστος κατασκευής οργάνου, για να δούμε τις διαφορές με μια απλή αφαίρεση, όχι για να μπει ανώτατο και κατώτατο όριο και απο αυριο ν αρχήσουμε να πουλάμε ;D απλά για να φανεί τι γίνεται τσέπη ;) για την ιστορία που λένε, τόση κουβέντα έγινε, για να ξέρεις πότε κάποιος σου λέει μπαρούφες και πότε σου μιλάει σπαθί, τι γίνεται; γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε απο προχθές; ;D ;D ;D ;D ;D

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 09:43:34 μμ »
Μην ξεχναμε οτι εμεις οι ερασιτεχνες αγοραζουμε τα υλικα απο την εγχωρια αγορα ακομα
και 40% ακριβοτερα απο εναν επαγγελματια!
Γνωστοτατο σε ολους μαγαζι στην Αθηνα μπροστα μου εκανε 40% εκπτωση σε επαγγελματια
που ειχε παρει υλικα 100 ευρω και εγω ειχα παρει 300 ευρω!
Μαλιστα ελεγε ο καταστηματαρχης οτι τον κατηγορουν γιατι πουλαει
υλικα σε ερασιτεχνες!

Αυτο το μπουζουκι που εφτιαξα το 2011 χοντρικα ειχε εξοδα μονο για 2 πραγματα θα πω

230 ευρω το σκαφος αγορα! Κατσαρο κελεμπεκι με φιγουρα παλισανδρο!

Κοντα στα 300 ευρω η φιγουρα, με οστρακινη τρυπα(60 ευρω), με φιλετα οστρακο στο καπακι (40 ευρω)
και οστρακινοι τσαμπουκαδες (40 ευρω)!

Συνολο 530 ευρω τα δυο αυτα πραγματα!!

Εφτιαξα 1-2 οργανα εκεινη τη χρονια!
Ενας επαγγελματιας ποσο θα αγοραζε αυτα τα υλικα οταν θα επαιρνε για πολλα οργανα;
Σιγουρα πολυ φτηνοτερα!

Σε εκεινο που εχουν δικιο ειναι να πουλιεται απο ερασιτεχνη ενα ακριβο οργανο και
μετα να καταληγει στον επαγγελματια για επισκευη!
Μου το εχει εκμυστηρευθει ρνας οργανοποιος αυτο!

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 09:49:44 μμ »
Μαγκες, το πραγμα παρατραβηξε. Γνωριζω αρκετους "επαγγελματιες" που η δουλεια πολλων εδω μεσα ειναι κλασης ανωτερη. Επισης γνωριζω αρκετους που με την ονομα του πατερα 'η' του παππου 'η' επιδη ειναι γνωστοι οργανοπαιχτες, ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους για ενα οργανο ντενεκε. Σημασια λοιπον δεν εχει ο τιτλος του επαγγελματια 'η' του ερασιτεχνη, αλλα το αποτελεσμα. Αν εγω φτασω στο επιπεδο να φτιαξω ενα τελειο αισθητικα οργανο και με αριστο ηχο (θα το πουν οι οργανοπαιχτες) ναι, θα ζητησω να το πληρωθω κοντα στις τιμες που πουλανε οι επαγγελματιες και ας μην δηλωνω οργανοποιος στην εφορια. Αυτα.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 10:21:28 μμ »
Δύο κουβέντες ακόμη γιατί αναγκάζομαι από την εξέλιξη που πήρε το θέμα. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να ξαναπροσεγγίσω το θέμα. Ότι είχα να πω το είπα. Θα πω όμως δύο λόγια για κάτι που πραγματικά με θλίβει.
Αυτό το φόρουμ μέχρι σήμερα ξεχώριζε γιατί ο καθένας μπορούσε να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα χωρίς να περιμένει  ο βελιγκέκας με την χαντζάρα να του πάρει το κεφάλι. Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις με μέλη που είχαν πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά πάντα τις εξέφραζαν και τις υποστήριζαν με επιχειρήματα και πάντα με κόσμιο τρόπο. Μερικές περιπτώσεις που πήγαν να ξεφύγουν πολύ γρήγορα επανήλθαν στην τάξη.
Στην προκειμένη περίπτωση βλέπω ότι έχουμε διολισθήσει σε ειρωνείες και το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως. Προσωπικά θλίβομαι ιδιαιτέρως γιατί αν συνεχίσουμε έτσι πάμε προς καταστάσεις καθόλου ελκυστικές που θα μοιάζουν με άλλων χώρων, από τους οποίους τουλάχιστον μέχρι σήμερα διαφέραμε. Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσουμε εδώ. Δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση του θέματος.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 07:28:45 πμ »
Βαγγελη αν το ειπες για μενα (με τις παλετες κ τους βραζιλιανικους παλλισανδρους) θελω να σε διαβεβαιωσω με ολη μου την ειλικρινεια οτι το ειπα χιουμοριστικα κ ΟΧΙ ειρωνικα... οπως χιουμοριστικα εγραψα κ στην 1η απαντηση... αυτο που ξερεις ομως ειναι οτι ο,τι θελει καποιος μπορει να το βρει ψαχνοντας την λαοθαλασσα του ιντερνετ. τι να απαντησει καποιος για τις τιμες... ας πει τι θελει να'χει πανω, τι ξυλα τι σχεδια κλπ, κ αν θελει καποιος ας του απαντησει, οπως σωστα απαντησε ο δημητης για το δικο του οργανο. (παντως οι τιμες βρισκονται ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ σε οποιο σαιτ να μπεις, εστω ενα τηλ να κανεις...) γιατι ομως να του πει καποιος απο εδω μεσα τιμη δεν εχω καταλαβει... οση ωρα πληκτρολογουσε το κειμενο, θα ειχε βρει ολες τις τιμες! οπως ακριβως κανει ο καθενας μας!

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Πίκινος

• Jr. Member
  • **
    • Το ιστολόγιό μου
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: Όταν βγω στη σύνταξη, βλέπουμε...
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 07:29:48 μμ »
Στη χώρα όπου οι μύθοι πάνε παρέα με το παραμύθι, οποιαδήποτε ενέργεια συνεισφέρει στην απομυθοποίηση των πάντων είναι ευπρόσδεκτη!

Και για να σας το κάνω λιανά, δυό παραδείγματα:

1) πασίγνωστος...Grand maestro luthier (sic!) του χώρου (κι ας σπεύσατε κάποιοι να τον… καλωσορίσετε με τσακίσματα και ευχαριστίες...χώρια βέβαια που ουσιαστικές απαντήσεις δεν είδα ποτέ στη γραφή του), σ’ εύλογο χρονικό διάστημα κι αφού παρουσιάστηκαν οι πρώτες κατασκευές έκοψε διαπαντώς λάσπη! Γιατί άραγε;!

2) η αιτία που θ’ αποπειραθώ σύντομα να φτιάξω κ’ εγώ (ναι ρε, κρυφτείτε!  ;)) είναι ο getit και η κολοκύθα του Ζαρκαδά!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που γενναία απομυθοποιούν κι ανυστερόβουλα μοιράζονται!

ΥΓ Σπύρο, δε πρόφτασα να διαβάσω το άρθρο σου, αλλά αν ισχύουν τα όσα σου καταλογίζουν, λυπάμαι, αλλά γράφεις αηδίες (με κορωνίδα τα βιβλία και την εφορία)! Το μεράκι δε πληρώνεται. Κι αν πληρώνεται, ο μερακλής καθορίζει την τιμή του. Διαλέγεις και παίρνεις!
Το μουσικό κανάλι μου στο Σωληνάριο:

http://www.youtube.com/user/Pikinos

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 07:47:15 μμ »
1. Έλα ντε. Γιατί άραγε? Μήπως αυτός ο Grand...............μπλα, μπλα   αποτελεί ιερή αγελάδα σε άλλον διαδυκτιακό χώρο ?
2. Με το καλό να ξεκινήσεις. Ξέρεις ή πρέπει να ξέρεις ότι θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των μελών.

Το άρθρο μπορείς να το βρείς και πολύ καλά μεταφρασμένο από τον Κούρο στο θέμα.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 07:56:08 μμ »
Διαβαζω κι εγω οσες μερες υπαρχουν απαντησεις.

Διχως να θελω να θιξω-απαξιωσω κανεναν απο οσους μιλησαν ουτε τον SDIMIS που ξεκινησε το θεμα!

Ειναι ο,τι πιο ανουσιο και βαρετο εχει γραφτει εδω μεσα....μα δεν εχει καμια ουσια.Απορω γιατι το συνεχιζετε!

Οπως ειπε και ο Πικινος διαλεγεις και παιρνεις....καθενας πουλαει ο,τι θελει και οσο θελει.Γιατι ειναι αυτος που πουλαει δλδ καθαρμα και οχι εγω βλημα που το αγοραζω;!

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 08:12:54 μμ »
το προβλημα που εχουν οι επαγγελματιες οργανοποιοι δεν ειναι το αν πουλαει καποιος ερασιτεχνης οργανα φθηνα η ακριβα,το προβλημα τους ειναι(οχι ολων φυσικα)οι κατασκευαστικες πληροφοριες που δινουμε και παιρνουμε ολοι μας ΕΝΤΕΛΩς ΔΩΡΕΑΝ,αυτες τις πληροφοριες που οι ιδιοι τις κρατανε μυστικες,ισως να το καναμε και εμεις αν ειμασταν στη θεση τους,αντε ας αφησουμε τα αρθρα και ας πιασουμε τα ερασιτεχνικα σκαρπελα μας

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 18, 2013, 08:21:20 μμ »
Απορω γιατι το συνεχιζετε!

αντε ας αφησουμε τα αρθρα και ας πιασουμε τα ερασιτεχνικα σκαρπελα μας

Άφεριμ

Tags: